„Apple“ kaltinama „iPhone“ telefono koncepcijos pasisavinimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ervinas 2010-05-08 12:53
Eilinį kartą kaltintojai nieko nepeš.
zaf 2010-05-08 13:23
Absurdas kažkoks. Bet jei jau taip, tai reiktų stačiakampį apvalintais kampais užpatentuot ir apkaltint „Apple“.
loggo 2010-05-08 13:50
O man smagu :> Pastaruoju metu pradėjau nekęst Apple (hateris), tai viskas, kas prieš juos nukreipta, man sukelias pasitenkinimą :> Suknisti monopolininkai
ligonis 2010-05-08 13:53
loggo: cia nesvarbu ar tau patinka, ar ne, bet tokias nesamones reikia salint, nes rimtai sugalvos kas uzpatentuot staciakampi, jei pamatys kad galima laimet pries dideles kompanijas.
TomasS 2010-05-08 14:00
Patentai buvo sukurti tam, kad skatintų inovacijas, deja, kaip rodo praktika, poveikis dažniausiai priešingas. Ypač kalbant apie kompiuterinės įrangos patentus. Tikrai laikas būtų juos panaikinti. P.S. Kas įdomu, kad Bilas Geitsas kažkada labai priešinosi patentavimo sistemai. O nuo tada, kai pats patapo monopolininkas, labai džiaugiasi/naudojasi patentais ir stabdo kitų kompanijų vystymąsį bei inovacijas.
moo 2010-05-08 14:37
O as manau, kad reikia gerbt ideju pirmus savininkus nes ne Apple o NetAirus 1999 metais sita koncepta izvelge kaip potencialiai populiaru ir ateity igyvendinama. Neva onovaciju stabdymas? Jei esi neturtingas, bet protingas ir sugalvoji kazka kas yra originalu BET negali to igyvendinti nes nesi didele korporacija tai manau savo pyrago dali turi gauti. Uz ideja. Uz originaluma. Uz tai kad buvai pirmas.
zaf 2010-05-08 14:44
Na, bet keist sistemą tai reikia. Galbūt, įpareigot įgyvendint idėją per tam tikrą laiką, atsižvelgiant į įvairius aspektus, aišku. O dabar, kažkas kažkada kažką sugalvojo... ir pasaka be galo. Kitaip kokia prasmė iš tų patentų? Tas principas „Aš pirmesnis užpatentavau (nebūtinai sugalvojau) ir nebeleisiu niekam to padaryt!“ tikrai ne ta linkme veikia plėtrą technologijų.
Arns 2010-05-08 15:03
o pavyzdžiui nekilo klausimas "kam stengtis uždirbti didesnę algą?". Taip ir su patentais, vieni kuria produktus nes jiems už tai moka, o kiti moka kad jiems ką naudingo sukurtu. Pašalinus patentą, pranyksta "alga", tad savaime bus generuojama mažiau idėjų, plius pranyks registras kas kur išrasta(taigi, bus vėl tobulinama/kuriama nuo nulio)
TomasS 2010-05-08 15:25
Paaiškink šitą, nesupratau. Man atrodo, kad būtent patentų buvimas trukdo imti jau egzistuojantį produktą ir jį tobulinti (jei nesi tas vienintelis patento savininkas). Taipogi nemanau, kad patentų biuro paskirtis yra būti idėjų/išradimų banku/saugykla. Sutinku, kad ten esanti informacija panaši, bet tik panaši. P.S. Šiuo metu bent jau tose Apple, Nokia, Microsoft patentų kovose patentuojami idiotiškai akivaizdūs dalykai. Būtent tai ir siūloma keisti/tobulinti. T.y. tegul naujasis Edisonas patentuoja naująją lemputę, bet kai pradeda patentuoti, kaip čia kažkas komentavo, „užapvalintus stačiakampius“ - čia jau absurdas ir inovacijų stabdymas.
taskaz 2010-05-08 15:31
Eilinį kartą neaiški kompanija per 10 metų nesugebėjusi nieko pagaminti, tegu ir turi tą patentą, bando lengvai pasipelnyti...
tauttvisz 2010-05-08 16:01
Prajuokino, nori uzdrausti iphonus pardavinet Virsune nu. Isvis ka jie veike nuo pirmo iphono? Ir isvis kodel kitu firmu neduoda i teisma? Juk visi nauji telefonai komunikatoriai su kompo galimybem..
Arns 2010-05-08 16:10
Esmė tame, jog dabar norint gauti patentą, patikrinama(juk kaip kitaip įregistruosi) ar tokio dalyko nėra. Lygiai taip pat firmos gali dairytis ar nėra kartais kažko, kas jau išrasta ir tereikia tik pritaikyti. Patentavimas netrukdo tobulinti, nes jeigu patobulinimas žymus, tu jau gali patentuoti tą kaip naują išradimą
MarijonasM 2010-05-08 16:52
Apple pati bando užpatentuoti savo ir nesavo idėjas bei koncepsijas, būtų šaunu jei NetAirus laimėtų.
DnT 2010-05-08 17:02
Ne, nu čia tai visiška nesąmonė, kaip galima užpatentuot idėją? Suprantu, tarkim, užpatentuosi ten kokius memristorius ar, kad ir lcd, kurie turi savo unikalią veikimo sistemą, bet, kad užpatentuosi idėją, tai visiškas š. Pvz.: būčiau užpatentavęs, plonesnius nei 2" televizorius, tai dabar visi turėtų pirkt mano patentą, kas norėtų gamint lcd? Pievos kažkokios. Tokie patentai tik ir stabdo IT vystymasi.
Karvė 2010-05-08 17:47
Nekalbant jau apie tai, kad patentų sistema yra atgyvenųsi ir skatina monopoliją, NetAirus panašu eiliniai niekšeliai, nusprendę uždirbti pinigų, nieko nedarydami. Kaip yra įmonės, kurios uždirba iš bankrotų, taip ir čia yra sukčių. Jie vertina, ką žmonės gali sukurti per artimiausius metus, ir nusiperka to patentus. Jie patys neturi jokių galimybių tai padaryti, tačiau kažkas turi. Tada jie palaukia kol kokia nors kompanija sukuria tokį įtaisą ir palaukia, kol produktas taps tikrai populiarus, nes jei jis populiarus, jo potencialas pasidaro beprotiškai brangus, todėl galima reikalauti beprotiškai didelių pinigų už patento pažeidimą. Tai yra verslas. Kiekvienas pirkdamas automobilį moką vaikams žmogaus, kuris niekaip nebūtų galėjęs sukurti to automobilio ir niekas jo nesukūrė dar keliasdešimt metų. Čia yra elementarus spekuliavimas ir piktnaudžiavimas sistema. Lygiai taip pat, kaip domenų vagys, NT spekuliantai ar tie paties įmonių bankrotintojai. Jie tiesiog randa skyles sistemoje ir iš jų uždirba. Patentai yra pasenusi ir nebeveikianti idėja, todėl dabar iš jų daugiau žalos nei naudos. Šis procesas yra įdomus tik dėl to, kad vienos rūšies piktnaudžiautojai - monopolistai Apple - susiremia su kitos rūšies piktnaudžiautojais - sukčiais.
tauttvisz 2010-05-08 19:36
Man idomu kur apple monopolija matot?
omg 2010-05-08 20:35
na pati patenta galite rasti cia (jeigu kam idomu zinoma) http://www.scribd.com/doc/30858150/Wire ... nt-7103380 Na tame patente jokiu bendroviu nesimato, matosi tik "isradejas" - Richard J. Ditzik. Ta kompanija matomai naudojama tik kad solidziau skambetu pavadinimas. Siek tiek pagooglinus isplaukia dar viena sito tipelio byla pries Panasonic praeitais metais: Manau nereiksminga sitokia naujiena, cia tik noras pasipelnyti isplaukia ir tiek ( taipogi patentu sistemos trukumai). P.S. - nesu joks Apple fanas, taip, pats turiu iphone siuo metu, jis man neitin patinka nes os pritaikyta vaikams ir aplamai masems - supaprastinta ir nublizginta, vienintelis dalykas del kurio verta isigyti iphone - jailbrake ir apps bet antra karta sau nepirkciau, tiesiog man reikia kitokio irenginio (no offfense)
zamzungas 2010-05-08 21:35
kaip as suprantu arba patentas apraso viska placiau arba jie tiesiog neturi ka veikt beje galetu but, kad jeigu patentas nenaudojamas rinkoje, tai visi norintys ji gali panaudoti
zaf 2010-05-08 22:12
:D Tu gal nekomentuok, prašau. O kaip smulkutį pavyzdį, kad suprastum, tai: Obuolys grasina uždraust naudot Adobe Flash savo įrenginiuose.
Zer6 2010-05-08 23:32
Kažin ar Apple galima laikyt monopolininke. Ne ji vienintelė gamina telefonus ar tai kompiuterius. Kad Apple ketina uždraust kažka naudot savo įrenginiuose, tai dar nereiškia, jog ši kompanija monopolininkė. Tačiau akivaizdu, kad ji yra užėmusi nemažą rinkos dalį, bet tikrai nėra vienintelė modernių elektronikos technologijų srityje, ką šiuo atveju ir reikštų monopoliškumo sąvoka.