Grėsminga žinia Ukrainai. Rugsėjo 30 d. gali įvykti dideli pokyčiai (Video)  ()

Slovakija gali greitai nutraukti karinę-politinę paramą Ukrainai, jei į valdžią ateis centro kairioji partija „Smer.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, šiandien šaliai vadovauja atvirai prieš Ukrainą nusiteikusios jėgos, vadovaujamos buvusio ministro pirmininko Roberto Fico.

Kaip pažymėjo politikas, istorikas ir karo ekspertas Dmitrijus Snegirevas, R. Fico turi visas galimybes laimėti rinkimus. Jis nepritarė Ukrainos įstojimui į ES, teigdamas, kad Europos Sąjungos plėtra Kyjivo sąskaita gali sukelti III pasaulinį karą. „Atitinkamai, po rinkimų (jau yra tam tikrų pareiškimų) R. Fico partija panaikins karinę ir politinę paramą Ukrainai“, – sakė ekspertas.

Be to, D. Snegirevas paaiškino, kad Slovakijos sprendimą uždrausti Ukrainos žemės ūkio produktų importą diktuoja tik politiniai procesai šioje šalyje, tai yra, valdančioji partija bando žaisti savo elektorato rinkiminėmis nuotaikomis ir tam tikru būdu perimti juos iš konkurentų.

 

Panaši situacija ir su rinkimais Lenkijoje, tačiau Lenkijos pusė paliečia ir su istorine atmintimi susijusius klausimus, pateikdama tai aiškiai nešališkai, pabrėžė ekspertas, nes 1940-ųjų įvykiai (Volynės žudynės – red.) buvo atsakomoji akcija Ukrainos pusės procesuose, kuriuos pradėjo lenkų kolonistai ir lenkų kariniai daliniai, jie tuo metu buvo sutelkti vakariniuose Ukrainos regionuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()