„Lenkijos vyriausybė parengė scenarijų.“ Slapta informacija. Ko išsigando Lukašenka  ()

„Lenkijos vyriausybė buvo rimtai susirūpinusi.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-17 „Lenkijos vyriausybė parengė scenarijų.“ Slapta informacija. Ko išsigando Lukašenka  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto Rusijos agresijai prieš Ukrainą, Aleksandras Lukašenka svarstė galimybę bėgti per Varšuvą. Apie tai rašo „Dziennik Gazeta Prawna“ žurnalistas Zbigniew Parafianowicz savo knygoje „Lenkija karo metu“ („Polska na wojnie“), kuri neseniai buvo išleista Lenkijoje. Knygos ištraukas socialiniuose tinkluose paskelbė lenkų publicistas Filip Dąb-Mirowski.

Lenkijos vyriausybė buvo rimtai susirūpinusi, kad A. Lukašenka įsilies į karą, todėl parengė scenarijų, pagal kurį už Baltarusijos armijos linijų turėjo būti siunčiamos prieš režimą nukreiptos sabotažo grupuotės, kurios sukeltų sumaištį. Galų gale pats Lukašenka taip išsigando, kad teiravosi Varšuvoje įvairiais kanalais, ar jam bus leista kirsti sieną ir tada išskristi iš artimiausio oro uosto. Jis žinojo, kad jei viskas bus blogai, rusai jo neįleis į savo oro erdvę“, – rašo jis.

 

Visi šaltiniai knygoje pateikti anonimiškai. Pasak autoriaus, tai aukšto rango Lenkijos vyriausybės ir prezidentūros nariai, taip pat kariuomenės ir žvalgybos pareigūnai.

Beje, pernai Lenkijoje (ir Lietuvoje) iš tiesų atsirado baltarusių diasporos sporto ir kultūros klubai. Buvo pranešta, kad ten vyksta kovinis rengimas ir taktinis mokymas. Šiuos klubus įkūrė buvę saugumiečiai, kurie pareiškė norintys politinių permainų ir sugrįžimo į tėvynę. Galbūt tai ir yra klubai, apie kuriuos savo knygoje kalba lenkų žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(4)
(41)

Komentarai ()