„Jis turi didžiulį autoritetą tarp karių.“ Situacija kaista. Atsirado generolas, galintis pradėti maištą  (1)

Generolas turi didelį autoritetą tarp karių, jo populiarumas sparčiai auga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-17 „Jis turi didžiulį autoritetą tarp karių.“ Situacija kaista. Atsirado generolas, galintis pradėti maištą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje sparčiai auga Rusijos oro desanto pajėgų ir „Dnepr“ okupacinės grupės vado generolo pulkininko Michailo Teplinskio populiarumas. Tai žmogus, kuris artimiausiu metu gali sukilti prieš Kremlių.

Rusijos fondo „Rus sidiaščiaja“ vadovė Olga Romanova apie tai pasakojo „24 kanalui“.

Ji patvirtino informaciją, kad generolas konfliktuoja su gynybos ministru Sergejumi Šoigu ir Rusijos generalinio štabo vadovu Valerijumi Gerasimovu. Teplinskis turi didelį autoritetą tarp karių, jo populiarumas sparčiai auga. Kuriamos prielaidos naujam maištui, kuriame ginklą ims ne „vagneriečiai“, o reguliarioji rusų kariuomenė.

„Dabar visi atidžiai stebime generolo Teplinskio likimą, nes jo konfliktas su Šoigu ir Gerasimovu yra akivaizdus. <...> Šiame raizginyje, žinoma, šis generolas siekia bent jau Gerasimovo vietos. Retkarčiais apie tai kyla paskalų“, – pastebėjo Romanova.

Anot jos, Rusijoje liko tik viena jėga – armija. Kadangi jos vadovybė yra pernelyg vidutiniška, kariuomenės durtuvai gali pasisukti bet kur. Galbūt stebėsime naują maištą Jevgenijaus Prigožino pavyzdžiu.

„Tai visiškai įmanoma, juolab kad šventa vieta niekada nebūna tuščia. Ir Prigožinas neatsirado iš niekur, kaip ir Surovikinas. Dabar yra generolas Teplinskis. Manau, kad panašių figūrų atsiras daugiau, nes karas tęsiasi“, – aiškino Romanova.

 

Putino ratas suinteresuotas, kad Šoigu ir Gerasimovas išlaikytų atitinkamai gynybos ministrų ir Generalinio štabo vado pareigas. Jie yra nuspėjami – jie tokie pat korumpuoti kaip ir visi kiti.

Todėl greičiausiai Teplinskis ir kiti talentingi generolai neturi jokių šansų. Akivaizdu, kad tai naudinga Ukrainai.

„Ši kova stiprėja – tai labai įdomu“, – apibendrino Romanova.

Anot gandų, Teplinskis 2023 metų vasarą pažadėjo Jevgenijui Prigožinui paremti savo „vagneriečių“ maištą, tačiau sulaužė duotą žodį; būtent ši išdavystė tariamai lėmė tai, kad sukilimas užspringo, o lyderiai buvo priversti sudaryti lemtingą susitarimą su Kremliumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(3)
(52)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: