Rusija grasina Moldovai kerštu. Kas gresia?  ()

Moldova prisijungė prie keturių ES sankcijų paketų Rusijai, skirtų per pastaruosius pusantrų metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija grasina imtis atsakomųjų veiksmų Moldovai dėl jos prisijungimo prie keturių Europos Sąjungos sankcijų Maskvai paketų.

Tai pareiškė Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos spaudos sekretorė Marija Zacharova, skelbia „EP“.

Tradicine „Rospropagandos“ vaga M. Zacharova apkaltino Moldovą „priešiškais žingsniais“ ir „antirusiška kampanija“, kuria siekiama „visiškai sugriauti Rusijos ir Moldovos santykius“.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešėja taip pat pademonstravo sociologinius gebėjimus ir pareiškė, kad Moldovos gyventojai „yra itin draugiški Rusijai ir yra suinteresuoti palaikyti ir plėtoti daugiašalį dvišalį bendradarbiavimą“.

„Moldovos pusės sprendimas neliks be atsakymo. Apie priemones, kurių buvo imtasi, bus pranešta papildomai“, – paskelbė ji.

Praėjusią savaitę Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministras Nicu Popescu pareiškė, kad Moldova prisijungė prie keturių ES sankcijų paketų Rusijai per pastaruosius pusantrų metų.

 

Prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, Moldova pareiškė, kad ji iš karto neprisijungs prie tam tikrų ribojančių priemonių, ypač sankcijų Rusijos Federacijai.

Tačiau šių metų kovą N. Popescu paskelbė, kad Kišiniovas iš naujo įvertins kai kuriuos anksčiau priimtus sprendimus dėl sankcijų ir įves naujus. Jis pažadėjo, kad ES sankcijų laikymasis šalyje gerokai padidės.

Moldova kartu su Ukraina yra kandidatės į ES nares. Europos Sąjunga tikisi, kad būsimos narės susitars dėl užsienio politikos vektoriaus ir ypač laikysis Europos Sąjungos sankcijų politikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: