„Kai tik Lukašenka mirs...“ Audringi įvykiai. Kas laukia Baltarusijos  (5)

Kuri šalis turi mažiausiai galimybių išgyventi dar 100 metų? Vertinami Baltarusijos šansai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis klausimas internautams buvo užduotas populiarioje „AskReddit“ platformoje, kuri itin populiari JAV, Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Tarp vartotojų atsakymų daugiausiai „patinka“ (5,9 tūkst.) sulaukė atsakymas „Maldyvai“, pažymi internetinis laikraštis „Nasha Niva“.

Antras pagal populiarumą atsakymas (5,7 tūkst. už) buvo Baltarusija. Kodėl žmonės taip galvoja?

„Baltarusija. Kai tik A. Lukašenka mirs, Rusija vėl įsisavins šalį.

1997 metais Baltarusija ir Rusija jau buvo pasirašiusios sąjunginės valstybės sutartį, kuri padėjo pagrindus Baltarusijos įtraukimui į Rusijos Federaciją“, – rašė vienas iš vartotojų.

„Jie turi bendrą muitų sąjungą (įvažiuojant į vieną ar į kitą šalį gauni po vieną migracijos kortelę abiem šalims) ir siūlo savo piliečiams daug privalumų, tačiau turi savo, atskirus pasus. Po velnių, net mačiau Baltarusijos ambasadą Maskvoje. Baltarusija vertinama kaip mažesnė, tylesnė ir sausesnė Rusijos versija, gaminanti daug žemės ūkio technikos.“

Kitas vartotojas rašė, kad labiausiai tikėtina priežastis – V. Putino politika, kuria siekiama sukurti sieną (buferinę zoną) tarp Rusijos ir Europos ir tuo pačiu vykdyti jos kontrolę. Tokia buferinė zona galėtų būti apsauga nuo karinių grėsmių. Ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl Ukrainos rytinės teritorijos yra tokios vertingos V. Putinui.

 

„Rusijos vykdomas politinis šalių įsisavinimas kenkia visai (Europos) geopolitinei strategijai, kuri apima mokymąsi išlaikyti patikimų sąjungininkų buferį tarp Rusijos ir Europos“, – nuomonę patvirtina kitas vartotojas.

Tačiau buvo ir priešingos nuomonės:

„Taip, Rusija dabar atrodo gana pajėgi sugerti kitas šalis. Kai tik A. Lukašenka mirs, jei ne greičiau, Baltarusija taps demokratine valstybe ir prisijungs prie NATO ir ES. Rusija išveda karius ir techniką iš Baltarusijos. Dabar jie neturi nei galimybių, nei intereso užkariauti Baltarusiją. Rusija yra žaidėja, kuri nuolat dubliuojasi, kad kompensuotų pralaimėjimus. Dėl to ji bus pernelyg susilpnėjus, kad galėtų kištis į Baltarusiją. Jei RF būtų apribojus savo pralaimėjimus ir palikus Ukrainą, jei būtų buvę aišku, kad laimėti nepavyks, Baltarusiją būtų dar turėjus jėgų sugerti. Tai būtų pagrįsta.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai (5)