„Iki gyvos galvos...“ To nesitikėjo niekas. Skelbiama patriarcho Kirilo medžioklė (Foto)  ()

Ukrainos saugumo tarnyba pradėjo Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarcho Kirilo medžioklę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-06 „Iki gyvos galvos...“ To nesitikėjo niekas. Skelbiama patriarcho Kirilo medžioklė (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos tyrėjų teigimu, patriarchas Kirilas (Vladimiras Michailovičius Gundiajevas) „prisipamokslavo“ iki gyvos galvos. Skelbiama jo medžioklė.

Kaip pranešė SBU, atlikta lingvistinė ekspertizė, leidžianti Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovą apkaltinti pagal tris Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius, susijusius su jos, kaip valstybės, statuso neigimu ir raginimu kariauti, pažeidimu.

SBU pažymėjo, kad įtariamasis Gundiajevas vienas pirmųjų viešai palaikė karą prieš Ukrainą ir ne kartą laimino Rusijos okupantus už žmogžudystes.

Norėdamas skleisti Putino pasakojimus, Kirilas naudojasi Rusijos stačiatikių bažnyčios bendruomenėmis Rusijos Federacijoje, taip pat Ukrainos ortodoksų bažnyčios kunigais Ukrainoje.

Jis taip pat aktyviai pamokslauja internete, teisindamas Ukrainos teritorijų okupaciją. Kremliaus propagandistų per televiziją transliuojamas Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas ne kartą ragino tikinčiuosius vienytis kare prieš Ukrainą.

 

 

SBU pareiškė, kad imasi priemonių teisingai nubausti Kirilą pagal Ukrainos įstatymus. Jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(283)
(3)
(280)

Komentarai ()