„Gali sugriūti visa šalis.“ Skelbiama katastrofiška žinia. Kas nutiko (Video)  (2)

Problema nebus išspręsta greitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į komunalinės nelaimės mastą Maskvos srityje, problema nebus išspręsta greitai. Ją bus galima išspręsti ne anksčiau kaip vasario mėnesį, o jei Rusijos valdžia vis dėlto nuspręs imtis tikrosios nelaimės priežasties, geriausiu atveju tai užtruks iki kito žiemos sezono. Apie tai rašo rusų analitikas Anatolijus Nesmijanas, kuris prognozuoja, kad blogiausia Rusijos dar laukia.

„Visai realu, kad griūtis apims visą šalį, Maskvos sritis bendros padėties fone atrodys visai neblogai. Tuo tarpu gyventojai priversti užsiimti savigelbėjimu, šildantis prie laužų gatvėse“, – rašo jis.

Ekspertai taip pat pažymi, kad geriausiu atveju tik iki žiemos pabaigos bus galima atstatyti šildymą Klimovske ir kituose miestuose, kuriuose įvyko nelaimė.

Tačiau atlikti didelio masto būsto ir komunalinių paslaugų sistemos modernizavimą bus daug sunkiau. Tam reikės didelių finansinių išteklių ir laiko. Geriausiu atveju iki kito žiemos sezono bus galima pradėti remonto darbus, kurie tęsis kelerius metus.

 

Net jei valdžia ir nuspręs pradėti tokį didelio masto modernizavimą, tai negarantuoja, kad griūtis neapims visos šalies. Būsto ir komunalinių paslaugų sistema Rusijoje yra apgailėtinos būklės. Vamzdžiai supuvę, katilinės senos ir nepatikimos. Dėl to Rusijoje milijonai žmonių žiemą lieka be šildymo.

Karas Ukrainoje šią problemą paaštrino. Vakarų sankcijos apsunkino įrangos ir medžiagų importą remontui ir statyboms. Dėl to, net jei valdžia norės išspręsti problemą, gali susidurti su sunkumais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(222)
(3)
(219)

Komentarai (2)