Organinės nanosferos - tvirtesnės nei plienas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Metanabol 2010-10-29 16:20
Greit mažo kalibro ginklai bus pamiršti Lakstys amerikonai su kulkosvaidžiais nesveikų kalibrų ir šaudysis po pusę valandos kol į galvą pataikys... B00m Headshot...
MarijonasM 2010-10-29 16:54
Tai jie dar ir žvairi bus?
immortallt 2010-10-29 22:20
Seip tai, sarvas gali neleisti pereiti smugiui, bet jega vis tiek didziaja dali pats jausi.
tomas898 2010-10-29 22:24
o tai ši medžiaga tvirtesnė nei grafenas? Gi neseniai technologijos.lt rašė kad grafenas pripažintas tvirčiausia medžiaga...?
RiMuSaS 2010-10-29 23:28
Noreciau kad kas paiskintu istikro nes man irgi kilo toks klausymas.
Jin 2010-10-30 00:22
Manau ne. Cia tvirciausia BIOLOGINE medziaga. Bent as taip manau. Juk grafenas nebiologine:)
nerimas 2010-10-30 01:40
na, kulkosvaidžiai irgi būna palyginus smulkaus kalibro o dėl headshot'ų tai pilnai pritariu - kad ir koks būtų kietas šalmas - žmogaus stuburas negali išlaikyti net pistoleto šūvio iš 50m . tiesa, straipsnyje, žinoma, kalbama apie ritaikymo sritį, kuri visiems yra suprantamiausia - karas. civiinis - gi pritaikymas yra paminėtas tik tarp kitko o bent jau paminėtos pritaikymo sritys iš tikrųjų yra puikios.... būtina pakariauti ga; kosminio tilto kol kas ir nepadarysim, et dangoraižius į reikalingą aukštį tikrai iškelsim
Anonymous 2010-10-30 10:41
Grafenas - grafito monosluosknis ir nanosferos-grafeno sferos, anglies pluostas - grafeno nanovamzdeliai - ir sios medziagas sukure gamta t.y. jos yra biologines. Karas niekam nereikalingas, zmogus kiles is vieno zmogaus ir zmones nieko nesiskiria, zmones skiriasi tuo kas yra galvoje. Valstybes yra dirbtinai sukurtos.
GeneticworlD 2010-10-30 13:27
Teisingai
sz520qm 2010-10-30 14:36
Ne. Nei viena iš šių trijų medžiagų nėra pilnai biologinė. Nei grafitas nei grafenas nėra biologinės medžiagos. Nors tiesa, kad grafenas yra grafito monosluoksnis. Grafenas yra itin tvirtas, nes jis yra vieno atomo storio planarinis darinys. Ir dėl to, kad jame yra vien tik kovalentiniai ryšiai, kurių (planarinis) tankis, kitų medžiagų atžvilgiu yra nepaprastai didelis. Kitaip sakant, jei vienas imtų už vienos grafeno paklodės galo, kitas už kitos - tikriausiai neperplėštų. Anglies pluoštas nėra grafeno nanovamzdeliai. Išvis, teisingas pavadinimas yra anglies nanovamzdeliai, ne grafeno nanovamzdeliai. O anglies pluoštas yra sudarytas iš anglies filament'ų (siūlų), kurie yra praktiškai suspaustas ir susuktas į siūlo formą. Būna ir kitokių metodų šių filament'ų paruošimui, bet tai visai nesusiję su anglies nanovamzdeliais. Iš šių medžiagų gamtos sukurtas tėra grafitas, ir tai dar nereiškia, kad jis biologinis. Deimantas, akmenys, purvas irgi gamtos sukurti, bet jie nėra biologiniai. Dabar šitos nanosferos. Jų šerdis sudaro beta-amiloidai, kaip ir rašo straipsnyje. Beta-amiloidai yra peptidai (kurie patys sudaryti iš amino rūgščių, šiuo konkrečiu atveju iš fenilalanino http://www.physorg.com/news205046528.html), kurie suformuoja juostas (tokias pat, kaip proteinuose beta juostos, angl. beta sheets), kurios tankiai susipakuoja dėl vandenilinių ryšių tarp šių beta juostų. Būtent tai, kad bet-amiloidai sudaryti iš peptidų ir nulemia faktą, kad šios nanosferos yra biologinės. Tiesa, aš nežinau kokį apvalkalą ant jų uždėjo. Bet tikriausiai tai tik cheminis paviršiaus modifikavimas, skirtas apsaugoti nanosferas nuo aglomeracijos, praktiškai nesudarantis nė dešimties nanometrų papildomo sluoksnio. Žmonės nėra kilę iš vieno žmogaus Čia jau evoliucijos ir žmogaus kilimo istorijos nežinojimas.
Anonymous 2010-10-30 19:58
Norejau pasakyti, ne biologines, bet gamtines kilmes. Bet gali buti ir gamtines kilmes, jei kokie nors organizmai, kurie dar neistirti juos sintetina. Del zmogaus atsiradimo esu girdejes, kad buvo rasta kazkokia zmogaus proteve - mitochondrine ieva kuri susiporavo su Y-chromosominiu adomu, kuri gyveno pries 200 tukst. metu, kuriu genoma turi siuolaikinis zmogus. T.y. is jos genoma turi visi zmoniu palikuonys. http://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve Ir dekui uz informacija.
enternald 2010-11-02 00:17
Dėl pistoleto šūvio: galva yra puikus amortizatorius, kas kovoja su kastetu visados taiko į ranką nes kaulai lengviau lūžta. Taigi galva puikiai atlaiko smūgį. Kodėl norint padaryti mirtiną šūvį realybėje mokoma šauti į krutinę? Pagalvok.