Kinijos gyventojų surašymas bus patikėtas 6 mln. darbuotojų  (7)

Lietuvoje šiuo metu turėtų gyventi apie 3 mln. žmonių. O štai daugiausiai gyventojų pasaulyje turinti Kinija ruošiasi pradėti pirmąjį savo gyventojų surašymą per pastaruosius 10 metų ir šią užduotį ketina patikėti daugiau kaip 6 mln. darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia tikisi, kad surašymas patikslins migruojančių ir nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčių darbininkų skaičių. Kai kuriais skaičiavimais, tokių šalyje yra apie 200 mln. Anksčiau šiais metais šalies premjeras Wenas Jiabao yra pareiškęs, jog keliaujantys darbininkai turi gauti geresnes socialines paslaugas.

Taip pat tikimasi, kad gyventojų surašymas padės atskleisti, kiek šalyje iš tiesų gyvena vaikų. Suskaičiuoti ir užregistruoti kiekvieną gyventoją yra milžiniška užduotis šaliai, kurioje gyvena daugiau nei 1,3 mlrd. žmonių, pastebi BBC.

Didžiausias iššūkis bus surašyti minėtus keliaujančius darbininkus, kurie paprastai neturi jokio nuolatinio adreso. Be to, pastaraisiais metais dešimtys milijonų kinų ieškodami darbo iš kaimiškų vietovių persikraustė į miestus. Didelė dalis jų gyvena visiškoje socialinėje atskirtyje, neturi ir negauna jokių garantijų.

Taip pat tikimasi, kad gyventojų surašymas padės atskleisti, kiek iš tiesų šalyje gyvena vaikų. Kadangi Kinija laikosi griežtos vieno vaiko politikos ir taiko sankcijas didesnėms šeimoms, tėvai dažnai užregistruoja tik pirmagimius.

Dabar valdžios atstovai tvirtina, kad šeimoms, per gyventojų surašymą prisipažinusioms, jog turi daugiau vaikų, gresia švelnesnės nuobaudos. Skurdžiausiai gyvenančioms šeimoms bet kokias baudas bus leista mokėti dalimis.

Priminsime, jog metų pradžioje panašų surašymą vykdė ir Indija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)