Alkoholis visuomenei pavojingesnis už narkotikus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RiMuSaS 2010-11-03 14:44
Manau ir taip akivaizdu kad alkoholis pirmajauja. Nes vartojamas labai placiai. Bet prie ko cia ta zole idejo. Kuom ji kenkia ?
Simplicity 2010-11-03 15:01
Alkoholis ir yra NARKOTIKAS. Žolė lygiai toks pats narkotikas kaip ir kiti. Jums, vartojantiems, gal ir atrodo, kad žolė nieko nedaro, bet man su "apsipūtusiais" sunku susikalbėt. Norėčiau, kad tokių "apsipūtėlių" kuo mažiau prie vairo būtų.
Azuolas 2010-11-03 15:02
Jei taip plačiai būtų naudojamas heroinas, žalos mąstai būtų didesni.
Azuolas 2010-11-03 15:03
priklauso kaip apibrėši terminą "narkotikas" Juk šis žodis nerodo kokios konkrečios cheminės sudėties ar konkretaus poveikio organizmui ir pan. Tiesiog susitarimo reikalas ką vadinti narkotikias, ko ne...
Ar_as? 2010-11-03 15:18
Narkotikas - orientuotas ne tiek į cheminę sudėtį, kiek į priklausomybės sukėlimą. O šiaip esi teisus dėl tokio straipsnio absurdiškumo. Čia maždaug: Lietuvoje daugiau yra nuduriama peiliu, užmušama kirviu nei nušaunama kalašnikovu. Išvada: Kirvis ir peilis yra DAUG PAVOJINGESNI už šaunamuosius ginklus.
Tadas 2010-11-03 15:19
Problemos sprendimo būdas: Alkoholiui uždėti "akcizą" 1ltr + 5Lt. Benzinui nuimt akcizą. Bet to nebus, nes.., žinom kodėl...
Azuolas 2010-11-03 15:23
Vadinasi LSD ir Kanapės nėra narkotikai, o kava yra narkotikas.
Pumper 2010-11-03 15:23
Nebūtinai. Galima tiesiog baudas uždėti už kontrabandinio gėralo ir rūkalų vartojimą (visai kaip už naminės turėjimą, kaip rodė per Farus neseniai). Tokiu atveju automatiškai sumažėtų vartojimas, nes parduotuvėj per brangu, o kontrabandiniai rizikingi.
Augink pats! 2010-11-03 15:31
Ir garantuoju, nieko iš to jie nepešė.. Kam reikia tas ir toliau prasiveš MJ kiek nori ir kur jam reikia... Pasenusios žinios apie marijuaną ir supuvęs baudžiamasis kodeksas stabdo visą legalizacijos (ar bent dekriminalizacijos) procesą... Kadangi iš to būtų uždirbti tikrai daug DAUG kartų didesni pinigai, nei tiesiog pakeliant baudas už jos laikymą... Tiesiog logikos stoka ir didžiulė alkoholio pramonė neleidžia atvesti žmonių į protą ar bent pakeisti nuodingą svaigalą kitu - raminančio poveikio, stimuliuojančio žmogaus pasamonę.
Sarunas 2010-11-03 16:00
Kažką maišai. Čia eina kalba ne apie verslą ir galimą gauti pelną iš kvaišalų o apie tai kas žaloja organizmą. P.S. Kodėl į šį sąrašiuką nebuvo įtraukta tabakas? Nejau pagal jų tyrimą tabakas mažiau kenksmingas?
ligonis 2010-11-03 16:04
alkoholis apskritai turetu but reguliuojamas daug griezciau, nes dabar 4tokai jau slaistosi girti. ir su cigarete dantyse. niekaip sveiku protu man nesugeba pateisint cigareciu legalumo ziurint i tai, kas yra nelegalu... pridurkai ten viska reguliuoja kuriem kazkas padovanoja kelis piniginius vienetus.
Vazix 2010-11-03 16:13
Susileidęs dozę tu į lauką neišeisi ir daug bėdos nepridarysi. Alkoholis tik trukdo mąstyti, todėl į lauką išeiti dar sugebi, o tvardytis jau ne.
Talkless 2010-11-03 16:20
Čia ne sprendimas. Žmonės perka alkoholį ne todėl, kad jo kaina "prieinama", o todėl, kad jie jo visų pirma nori - egzistuoja toks kultūros išugdytas poreikis. Jei žmonės būtų deramai šviečiami (savęs bei kitų) - suprastų svaigalų poveikį jiem patiem bei visai visuomenei, atsisakytų kvailų prietarų/stereotipų/mitų, viskas galėtų būt kitaip... Ž.r. rašinį apie priklausomybes aplamai: http://petrasdargis.lt/?q=ra%C5%A1iniai ... myb%C4%97s
RiMuSaS 2010-11-03 16:29
Taip gerai sakai beje zole nera kenksminga isvis organizmui, nes iki siol nera mires dar ne vienas nuo jos. O kalbant apie putejus taip jie knisa, bet jie ir nepripute knisa As parukau ganetinai retai bet neturiu nieko pries pries zole. Bet kas perdaug tas nesveika. Aisq nesistengiu ipirst, bet pas olandus jau senai legalizuota ir nera problemu. cia keli video apie kanapes. Bukit zmones nerekit kad cia kazkokia propaganda. Pirma dalis: http://www.youtube.com/watch?v=hoK6NztH ... re=related Antra dalis: http://www.youtube.com/watch?v=kUU2YB9O ... re=related Trecia dalis: http://www.youtube.com/watch?v=aqTgs1rz ... re=related Visa video yra sutalpinta i 11 daliu.
manciukaz 2010-11-03 16:31
idomu kodel cigareciu poveikio netyre jos nuzudo daugiausiai zmoniu ir yra pagrindine visuomenes mirciu priezastis...alkoholis is patirties zinau kad gali nuzudyt, letai bet skausmingai
Azuolas 2010-11-03 16:35
Legalizuoti ar nelegalizuoti yra (ar bent jau turėtų) būti sprendžiama ne pagal tai, kas kenkia ar nekenkia. Kiekvieno žmogaus reikalas kaip jis save žudosi ar nesižudo. Problema kyla tada, kai tas "asmeninis reikalas" liečia ir visuomenę. O prasta sveikata automatiškai jau liečia visus mokesčių mokėtojus, kadangi gydymas finansuojamas iš mokesčių mokėtojų pinigų. Be prastos sveikatos problema dar yra ir narkotikų daromas poveikis psichikai. Kiek alkoholis susijęs su nusikalstamumu ar "kelių ereliškumu" kalbėti neverta. Heroinas ir kiti stiprieji narkotikai taip pat prisideda prie nusikalstamumo - žmogus siekia bet kokia kaina gauti dozę ir pinigų prasimano lengviausiu keliu - vagia. Cigaretės psichikos neiškreipia. Taip pat šiuo metu, kai apie 1/3 gyventojų rūko, tai uždraudus tabaką iškiltų nelegalūs rūkalai, suklestėų nusikalstamos grupuotės, niekas neapsaugotų nuo nekokybiškų gaminių ir t.t. Žodžiu turėtumėm dar vieną juodąją rinką klestinčia labiau nei narkobiznis. Galima imti ir pasverti iš ko valstybė išloštų daugiau... Sprendžiant pagal "sauso įstatymo" pavyzdį JAV, tai uždrusti alkoholį ar tabaką tiesa pasakius būtų labai kvailas žingsnis
zahiraz 2010-11-03 18:05
Kaip tai neiškreipia? o kaip tu pavadinsi tai,kai žmogus prisiklausomas nuo tabako,kai nebeturi parukyti tampa agresyvus,Skrenda per miesta su automobiliu nežmonišku greičiu iki parduotuves kad nusipirkt kuo greiciau tabako...tai nėra psichikos iskreipimas???
Jomajo 2010-11-03 18:12
. Lietuvoje veikia Priklausomybės ligų centrai bei savitarpio pagalbos grupės skirtingoms priklausomybėms (anonimiai lošėjai, anoniminiai narkomanai, anoniminiai alkoholikai ir t. t.). Psichologinė priklausomybė dažnai susijusi su tolerancija, nors tai nėra tas pats.
zahiraz 2010-11-03 18:25
Parašei čia apie priklausimomybe psichologine ir fizine,kuri manau yra visiems čia puikiai suprantama,tačiau nepatvirtinai savo teikginio kad "...Cigaretes pscihikos neiskreipia..." , gal tiesiogiai ir neiškreipia,tačiau butent jos, trečdaliui pasaulio gyventoju sukelia galimybe vystinis psichologinei priklausomybei. Nors palauk,argi nesivysto nuo cigarečiu ir Fizinė priklausomybe? priklausomybe nuo Nikotino?
Jomajo 2010-11-03 18:35
zahirah, atidziau skaityk butent tai atkopinau: Alkoholiniai gėrimai (tiksliau etanolis) bei tabako produktai (nikotinas), nors ir nepriskiriami draudžiamiems narkotikams, tačiau fizinę priklausomybę sukelia.