Penktadaliui stuburinių gyvūnų gresia išnykimas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2010-11-04 20:20
"Tačiau turime teigiama," Kas ans yra?
Shinigami 2010-11-04 20:45
Nuo gyvybės atsiradimo žemėje jau išnyko apie 99,9% rūšių. Kai vienos išnyksta kitos atsiranda, bet žmogui padedant jos nyksta daug greičiau. Bet galutinis rezultatas tas pats. Rūšis reikia saugoti tiek kiek tai naudinga žmogui išlikti, o ne viska iš eilės. Laiko nesustabdysi, jei rūšis atsirado tai ji kažkada ir išnyks (evoliucionuos į kita rūšį ar rūšis), nors žmogui tai negresia, nes visi evoliucionavę žmonės bus sudeginti ant laužo bandant išlaikyti dabartinę rūšį
Azuolas 2010-11-04 21:55
Galima suprasti, kad žemėje atsirado šimtus kartų daugiau rūšių, nei dabar ir pamažu jos vis nyko, nyko ir liko tik 0,1%:D
Shinigami 2010-11-05 07:42
Visos rūšis ne egzistavo vienų metu, bet keitė vieną kitą. Jeigu brėžtum rūšių kiekio kreivę nuo gyvybės atsiradimo tai turbūt ji daugiau ar mažiau butu kylančios formos. Vidutiniškai turbūt išeitų, kad išnykus vienai rūšiai atsiranda kelios naujos. Bet faktas vienas, rūšis nyko ir nyks. Tai gamtos (evoliucijos) dėsnis. Nes aplinkos sąlygos visa laiką keičiasi tai ir rūšys turi prisitaikyti prie pakitusiu sąlygų. Bet, kadangi pats individas negali panorėjęs ištempti savo kaklo ar užsiauginti sparnus. Tai padaro rūšis ir gauname naują rūšį. Žmogus tam visa laiką priešinasi ir bando viską "užkonservuoti" taip kaip jau yra. Tai manau žmogaus išlikimo instinktas.
Azuolas 2010-11-05 10:57
Va būtent Jau dabar begalė rūšių yra prisitaikiusių prie žmogaus. Ateityje tokių tik daugės. Taip, kaip prisitaikė prie augalų, prie skruzdžių ir dar daugybė pavyzdžių iš gamtos. Oro sudėtį taip pat ne vienas žmogus keičia - augalai daug baisiau pakeitė - ir gamta prisitaikė: išmirė vienos rūšys, atsirado kitos. Suprantu, kad ir gyvūnų gaila, ir patiems gali atsiliepti, jei išnyks mūsų maistas. Reikia apie gamtosaugą galvoti jau vien dėl praktinių sumetimų. Bet negaliu apkęsti, kai pradeda visokie paaugliai aiškinti neva tai žalojam "gamtą" ar "žemę", ar lygina su parazitais. Taip mąstant, tai augalai tokie patys parazitai - išnaikino daugybę tuometinių gyvūnų rūšių, pakeitė oro sudėtį ir šiaip visko prikiaulino be jų būtų visai kitokia gyvybė žemėje.
batusia 2010-11-05 11:31
Nu beveik viską čia teisingai rašliavojat Bet va, į ką neatkreipiat dėmesio, kad labai maža dalis rūšių pajėgs prisitaikyti, nes jų aplinką keičiam kardinaliai. Ir šiaip, mažinam teritorijas, kur jie gali veistis. Didesniems gyvūnams nėra šansų prisitaikyt prie miesto sąlygų ar pan. Ką noriu pasakyti, kad kai aplinką keičia žmogus, tokiu greičiu kaip dabar, rūšys nyksta, greičiau, nei anksčiau ir rūšys prisitaiko tikrai sunkiau. Taigi senąsias rūšis rečiau pakeičia naujos, nei ankstesniais laikais. Aišku, tai yra natūrali atranka, bet man vistiek gaila, kad šitaip destruktyviai veikiam planetą.