Avižiniai dribsniai kasdien? Sužinokite, kas nutiks jūsų kūnui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-03 22:53
Kai paskutinį kartą suvalgiau šio "stebuklo" stiklinę, svorį mečiau kelias valandas - ačiū glitimui P.S. o pasirodo būna ir be* glitimo.
punktyras 2024-04-04 01:33
Grynose avižose glitimo nėra.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-04 07:30
Nesu tikras, bet matau, kad pardavinėjamos ir be glitimo, pvz. cituojų aprašymą: "Avižos šiems dribsniams auginamos ir apdorojamos aplinkoje, neturinčioje celiakiją sukeliančio glitimo." O ant pakuotės "glutenfreie". Išvis aš susipykęs su visokiom bulkutėm (miltais-grūdais). Galiu suvalgyt kokias 5 - nieko nebus. Kitą dieną vėl taip pat. Bet jau po kokių 3-5 dienų jaučiu kaip pradeda rūgštys kilt, raugėt pradeda gana dažnai, nu o tada jau "svorio metimas" Iš principo nežinau ar tikrai glitimas kaltas. Gal tiesiog bakterijų koncentracija kita pasidaro. Bet kokiu atveju tai dievo dovana - nėr čia ko tuos grūdus ėst
punktyras 2024-04-04 08:15
Tai galima užrašyti, kad "Avižos šiems dribsniams auginamos ir apdorojamos aplinkoje, neturinčioje plaučių vėžį sukeliančio asbesto." Nė vieno melo. Asbesto dulkės sukelia vėžį? Sukelia. Avižose jo yra? Nėra. Kurias avižas pirksite, brangesnes bet pakelyje, ant kurio parašyta, kad jose asbesto nėra, ar kur neparašyta? Glitimas celiakijos nesukelia – jei nėra genetinio polinkio, celiakija nesusirgsi, kiek glitimo besuvalgytum. Kad daug beverčių angliavandenių (cukrus, fruktozė, krakmolas smarkiai perdirbti miltai, etc.) visai nėra sveika dieta, pragaištingai veikianti sveiką žarnyno mikrobiomą, jau aišku seniai.