Į Marsą reikia siųsti 60-mečius astronautus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2010-11-19 15:56
Todėl reikėtų tokio lazerio kuris nukaltų tą asteroidą ~50km aukštyje, o asteroido liekanomis pasirūpintų pati planeta.
andriulis 2010-11-19 15:57
Sarunai jei jau mes i ten skrisim, tai apsauga turesim sugalvoti is pradziu savo kosminiui laivui: http://www.youtube.com/watch?v=3kuPkc7D35U&feature=fvsr O jei tai sugebesim padaryti, tai kosminei bazei apsauga irengti bus vienas juokas. Kas del lazeriu, tai as labiau mintyje turejau tinklas, toks kaip voratinklio. O ne saudyti lazeriu.
Sarunas 2010-11-19 16:09
Nesusikalbėjimas tuomet gavosi Sorry lėtas internetas - negaliu pažiūrėt nuorodos.
blizzard 2010-11-19 16:56
Pritariu minčiai kad turėtų pirmieji skristi seni astronautai.(o ir aš visai norėčiau, nors nesu nė senas nė astronautas . Viena iš bėdų kaip jau minėjot asteroidų pavojus tiek kelionės metu tiek marse. Radiacijos poveikis. Jeigu vyks seni astronautai, niekas negarantuoja dėl jų sveikatos keliuojant tokį nuotolį, nekalbu jau apie darbą marse, nes ten jo tikrai bus.. Mane stebina tai kad labai didele problema laikomas faktas, kad kelionė yra į vieną pusę.. prisiminkime amerikos kolonistus. Didžioji jų dalis taip pat keliavo į vieną pusę ir jokių problemų tame nematė. Žinoma čia viskas sudėtingiau, bet aš asmeniškai nematau prasmės keliauti tokį nuotolį ir po to grįžus pranešti, kad ten vykti galima.. Ko gero reikėtų siūsti daugiau žmonių nei 2 komandas, jeigu rimtai planuojama kolonizuoti marsą, tuo met reikia spartesnės urbanizacijos, tam reikės daugiau nei 2 komandų, na o jeigu ten žmonės siunčiami kaip kad į mėnulį, tam kad vėleva įsmeigt, tai gal tada geriau siūsti robotą. Dar berods 91 metų knygoje "mokslas ir visata" buvo keliatas pasamprotavimų apie marso kolonizavimą. Ten lygtais buvo mintis apie pripūčiamą bazę"palapinės" tipo. Patiko mintis apie lazerinį skydą, bet net neįsivaizduoju kiek toks daigtas sveria ir kiek elektros naudoja. Galbūt reikėtų pagalvoti apie naujo tipo erdvėlaivį, kuris atstotų bent laikiną bazę marse, tai yra nusileidžia ir būna laikinas prieglobstis. kas liečia meteoritus, man tik įdomu kiek atvejų gali pasitaikyti kad jie kris į bazę? bazė turėtų būti pakankamai maža, todėl meteoritai į ją kristų labai retai.. (beje kaip marsaeigei ten išsilaikė? arba tam pačiam mėnulyje?) Svorio poblema, ko gero pirma reikėtų erdvėlaivį iškelti į atvirą kosmosą ir po to per kelis kartus sugabenti į jį reikiamą įrangą, tik tada skristi link marso. Arba išvis sukurti tarsi kosminę stotį, kuri būtų pajėgi gabenti didesnį kiekį įrangos, daugiau astronautų ir galbūt turėti atskirus erdvėlaivius kurie iš jos galėtų leistis į marsą.. o tas motininis laivas liktų orbitoje. Čia labai didelis užmojis visai žmonijai, aišku kuo greičiau pradėsim tuo geriau.. Na psichologija irgi savas dalykas. Visu pirma ten reikėtų siūst kokius noliferius, kurie įprate didžiają dalį laiko praleist vieni ar prie kompiuterio ekrano. Juk ir ant žemės pilna žmonių kuie mėgsta vienatvę, manau kad tokia kelionė jiem didelės įtakos nepadarys. Faktas kad tai kelionė į vieną pusę depresininkams nieko naujo nekels, gal net priešingai suteiks galimybę pasižymėti užuot nusižudžius.
Strong_Bad 2010-11-19 17:19
"i marsa reikia siusti 60-mecius...". TEISINGAI! Tik pencija prades kvepet, tuoj i maisha, tpfiu, i kosmini laiva ir i marsa. Nereiks pencijos moket, sutaupom vietos kapinese
InfernalGuy 2010-11-19 18:17
Aš pasakysiu: man 15 metų, bet skrisčiau, kad ir rytoj. Man atrodo turėtų būt geras jausmas jaustis planetos „valdovu“.
InfernalGuy 2010-11-19 18:20
ir dar ką pasakysiu: man atrodo, reiktų pirma patį žmogų tobulint, pasitelkiant genų infineriją ir nanotechnologijos. Gal kas pagalvojat, kaip gerai būtų turėt vanago akis, vilko uoslę ir t.t. Kai žmogus sujungs viską, kas geriausia gyvūnuose, tada galės kažką mąstyt rimtesnio. Man taip atrodo
kiesza 2010-11-19 18:25
Na po 2 desimtmeciu man bus beveik 40 bet i marsa skrisciau nors ir sulaukes 100
Jacob 2010-11-19 18:43
Arba reik siusti 1komanda vyru 1komanda moteru depresuojanciu neliks. Del meteoru tai kokia tikimybe, kad meteoras visam marse pataikys butent i ta marso stovykla. Mazus asteroidus sudegins nors ir reta marso atmosfera o nuo dideliu nieks neapsaugos.
Rukis 2010-11-19 21:25
Mums ir žemėje gyventi yra rizika. Niekada nežinai kas ant galvos užkris. Tai negi slėpsiesi rūsyje? Visada buvo ir bus rizika, o asteroido klausimu ta rizika palyginus maža (nors ir kelis kartus didesnė nei žemei) Bet aš manau, kad verta. Nes, pasikartosiu, niekada nežinai kada prasidės 3 pasaulinis karas, globalinis badas, nukris 5 km meteoritas (sarkazmas) ar koks velnias iš po žemių išlis.
djmindziulis 2010-11-19 21:33
60 mecius? mano manymu tai nekoks sprendimas. vaiku jie jau netures. del medicinos trukumo, per dideles radijacijos greit mirs, tai kam siust lavonus? o reik siust zmones. nuo kokiu 20m (turi susiformalusia tvirta nuomone ko nori is gyvenimo, tod4l sprendimas isskrist ir nebegrist butu rimtai apgalvotas + gali susilaukt daug vaiku) iki kokiu 50m(bent jau magistro laipsnis, savo srities specialistai, patirti sugebetu perteikti vaikams. As ir pats sutikciau iskeliaut be galimybes grist.
Azuolas 2010-11-19 22:07
Kol taip "patobulins" žmogų, tai spės į Marsą šimtus kartų suskraidyti. Juk žmonės ne drozofilos, gyvenimo trukmė "kiek" didesnė Paleidus dabar partiją modifikuotų žmonių kudikių, apie rezultatus galėsim spręsti tik po kokių 30 metų. O galutinai ištestuota bus tik po kelių šimtų metų. (Genai juk kiek sudėtingiau nei lego, reikėtų tyrinėti ("testuoti") nevieną žmonių kartą)
Nightkid3 2010-11-19 22:28
Neprotinga butu siusti 60-mecius kai laisvai atsirastu savanoriu jaunu, tvirtu ir dar ne viena desimti nugyvensianciu zmoniu.
Shinigami 2010-11-19 22:44
Aš taip pat nematau naudos siusti senus, nes psichologiškai vieni ir kiti jei norės grįžti į žemę patirs depresiją kai supras, kad negali. O jei nenorės grįžt tai ir jaunas nenorės. Tik greičiau reikia statyti erdvėlaivį ir siusti kolonistus. Kol dar galim O kas dėl detalių tai galima nusiųsti kelis 3D spausdintuvus ir daug spausdinimo miltelių ir Marse kolonistai galės pasigaminti ką panorės. Gal net Marso mineralus galės panaudoti kaip spausdinimo miltelius.
Rukis 2010-11-19 23:32
pirma visas šias jūsų visų išvardytas technologijas reikia realizuot dar žemėje, nes dabar tik planai ir modeliai. Vat kai jau viską išsirasim, tada jau bus galima statyt kolonijinius laivus ir planuot ateitį marse.
sabotan 2010-11-20 00:19
Na marse temperatura tikrai aukstesne nei -60 o viska galima reguliuoti tik reikia CO2 duju ir galima reguliuoti taip temperstur todel veneroje yra karsciau negu merkurijui nes veneros atmosferoje yra daug daugiau CO2 problema yra tame kad marsas nesugeba islaikiti tiek CO2 tiek kitu duju per silpna trauka.
rimasD 2010-11-20 01:38
Senis jokiu būdu neskris, jeigu jis ne savižudis. gal jauni ir nesupranta, bet po 50-ties žmogus praktiškai prisiregistravęs prie poliklinikos. Kam širdis , dažniausiai spaudimas padidėjęs, dar prostata kas antram. Jei nėra kaip grįžti, vargu ar kas skris, jei neras ten nors 3 žvaigždučių patogumų.
Tadzia 2010-11-23 11:16
Ne Amerikos kolonistus reikia prisiminti, Australiją. Krūva sveikų dykaduonių iki gyvos galvos įkalinti gali būti tiek Žemėje, tiek Marse. Tokiam aukštam tikslui kaip kolonizacija, visoje Žemėje galėtume atsisakyti netgi mirties bausmės. O kur čigonus išsiuntė prancūzai?