Vaikus gimdome vėliau, bet - ar saugiau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kancaras 2010-11-26 19:22
ar ne sutapimas kad maziausias gimstamumas ten kur labiausiai 'engiami' jauni ir puoselejami seni. visai neseniai straipsnis buvo apie isidarbinima, italijoj didele emigracija, ten visur vertina garbingo amziaus darbininkus, senimui dideles soc garantijos, pensijos, jaunimuis spyga. tai is ko tas jaunimas vaikus darys, jei pastoviai turi jaudintis del savo ateities. jei jau zmones taip rupinasi vaikais, tai tegul skiria pakankamas lengvatas. dar viena beda kuri manau atsiliepia gimstamumui yra ta kad panos visai uzlipo vyram ant galvos, siurbia pinigus, varo stresa, nepakanka joms augint vaikus, nepakanka daryt to ka gamta jas moke istisus tukstantmecius.
Sarunas 2010-11-26 20:23
Pala..pala...? Kažko nesupratau Pagal tavo komentarą taip išeina, kad moters vaidmuo šeimoje yra tik vaiko auginimas ir maisto gaminimas? Apgailėtinas mąstymo modelis pas tave Jei jau taip žvelgi į viską iš gamtos sukūrimo pozicijos, tai gal tada palaikai ir daugiapatystės poziciją? Juk vyras iš prigimties yra poligamas..
Donatas1 2010-11-26 20:34
PASENĘ DUOMEYS . 1000 moterių tenkenčių gimdimų skaičius 2009 yra 11, o ne 9,1. Va nuorada http://www.infopol.lt/lt/naujienos/detail.php?ID=2719 čia rasite įdiomios, patikrintos ir naujos informacijos gimstamumą Lietuvoje ir palyginimą su kitomis ES šalimis
kancaras 2010-11-26 21:49
taip, palaikau. tik nereikia pravardziuotis ir lyst i subjektyvius asmeniskumus. vaiku gimdymo modelis yra pats seniausias gamtos modelis, kad staigiai pakeist milijardus metu trukusius procesus reikia daug pastangu. taciau labiausiai issivyste pasaulio salys nesistengia to daryti. norwegija, islandija, suomija turiu omeny. o va pietine europa, kuri labiausiai paveikta vieno zydo isradimo, krikscionybes, isikibus i darnu seimos gyvenima ir "meile iki mirtis mus isskirs".
Wolfy 2010-11-26 22:57
Per tokius po to moterys lieka vienos auginti vaiku,kai vyras buna palikes ja del kitos...
azotas 2010-11-26 23:18
Tada moterys irgi kvailos jaigu su tokiais susideda..
qzar 2010-11-27 09:39
Manau is pirmo buna viskas gerai santykiuose o poto jau kai tarkim vaikas atsiranda ar dar tik pilve yra tai kai kuriems vyrams baime didziule atsiranda kad reiks kazkuo rupintis aukleti ir pan .As asmeniskai taip negaleciau pasielgti nes taip yra labai zema palikti mylima moteri savo vaika apgailetina tiesiog butu.
kancaras 2010-11-27 12:29
ar mes kalbam apie atsakomybes atsikratyma ar apie daugiapatyste. yra tevu kurie normaliai priziuri keliu motinu vaikus. kokius tevus mamytes susiranda tokius ir turi... nereik zvelgt i viska su baime ir pamatysit geresne gyvenimo puse.
Arthuras 2010-11-27 18:25
Vaikais rūpintis ir auginti privalo ABU tėvai. Ir taškas. "dar viena beda kuri manau atsiliepia gimstamumui yra ta kad panos visai uzlipo vyram ant galvos, siurbia pinigus, varo stresa, nepakanka joms augint vaikus, nepakanka daryt to ka gamta jas moke istisus tukstantmecius." Urvinis požiūris.
azotas 2010-11-27 20:03
tokie ten ir Vyrai jai leidžia, kad jiem šiktų ant galvos
blizzard 2010-11-27 20:04
Iš dalies pritariu pirmam komentarui. Lietuvoje dėl jauno žmogaus nesistengiama. Todėl nieko keisto kad ir gimstamumas mažas. Jaunas žmogus tik pradėjęs gyvenimą neturi galimybės išlaikyti šeimą. Kiek metų reikia kol pilnai sugebi į gyvenimą lietuvoje įsitvirtint. Tik va mano tėvai atšventė 40 prieš 4 metus, sako na va dabar jau pilnai susitvarkėm gyvenimą. Tai jeigu iki tokio amžiaus žmogus pilnai susitvarko gyvenimą, tai tada atsiprašau.. Tas pats ir šeimoj. Jeigu jauna šeima abu priversti dirbti juodai jeigu nori kažko daugiau. Namui paskola ir pragyventi dar reikia, apie vaiką nėra ką kalbėt, o jeigu jis ir yra tai tėvai juo rūpintis nespėja.. Kažkokia durnystė daugiau neturiu ką pasakyt..
Arthuras 2010-11-27 21:31
Taip, Lietuvoje jaunam žmogui įsitvirtinti labai sunku. Ir dar negali būt tikras, kad tai tikrai pavyks. Bet pažiūrėkim iš kitos pusės. Prieš kokius trisdešimt metų Lietuvoje tikrai nebuvo lengviau gyventi, kad ir ką, nostalgijos vedami, pasakotų senesnieji. Bet vaikus žmonės augino. Dabar sakyčiau žmonės daugiau gyvena dėl savo asmeninio malonumo.
immortallt 2010-11-27 23:56
Pensininkai ir kiti zmones kurie sako, kad anksciau buvo geriau arba del to, kad jie buvo jauni ir nesirgo, arba del to, kad yra baisus tinginiai ir galejo nedirbant tureti ta pati ka ir kiti. O del sunkumo... Tai jei turi galva ant peciu siais laikais tikrai gerai jaunam specialistui. Aisku tokiu deja tera kokie 10-20%...
Arthuras 2010-11-28 14:04
Taip, šiais laikais turėti gebėjimų yra labai naudinga. Bet tik ne Lietuvoje. Lietuvoje protingų ir savarankiškų nelabai mėgsta, bet reikalingi užduočių vykdytojai. Tikrai ne kiekvienam, net ir gabiam, pasiseka. "Pensininkai ir kiti zmones kurie sako, kad anksciau buvo geriau arba del to, kad jie buvo jauni ir nesirgo, arba del to, kad yra baisus tinginiai ir galejo nedirbant tureti ta pati ka ir kiti." Paprasta: jaunystė visada nostalgija kvepia ir tiek. Nepasakyčiau, kad senesnioji karta būtų tinginiai. Netgi atvirkščiai.
kancaras 2010-11-28 16:25
geriausias nepaaiskinamo nesuvaldamo pykcio proverzis: isvadinimas urviniu, idiotisku poziuriu. zmoniu kurie gyvenime yra mate vieninteli poziuri ir nori pagal ji gyvent savo likusi gyvenima.