Rašinys apie vertybes moterims padėjo geriau išlaikyti fizikos egzaminą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2010-12-02 14:34
Prisimenu labai seniai dar 12 klaseje gincijomes kazkada kas geresni panos ar bernai ir istorijos mokytojas pasake ''Ka isrado moterys?'' Po to netgi google buvo parasius ''She invented'' google tave pataisydavo ''Did you mean HE invented?'' http://cor.neli.us/wp-content/uploads/2 ... vented.gif Zinoma greit pataise tokia diskriminacijos klaida nors is tikro anokia cia klaida. Na kad ir kaip bebutu cia yra tiesos. Nerpiimkit sito kaip diskriminacijos. Taciau reiketu pabrezti turbut kad taip ivyko kad ilgus amzius moterys buvo diskriminuojamos. Nors ir dabar labai retai pasirodo moters vardas prie didziuju atradimu.
Pumper 2010-12-02 14:40
Man tai kažkaip atrodo, kad moterys tas lygias teises ir nediskriminavimą daugiau suprantą kaip galimybę naudotis išradimais, o ne pačiom kažką išrasti.
Arwis 2010-12-02 14:42
Na yra keli maziau zinomi isradimai kurie gan placiai naudojami ir juos isrado moterys. Taciau viskas kas fundumentaliai pakeite musu poziuri i pasauli ir kaip mes ji suvokiam buvo atrasta vyru: Nuo gravitacijos iki realiatyvumo. Tas stereotipas turbut ir zudo.
Ar_as? 2010-12-02 15:10
Na, to paaiškinimas labai paprastas:kiek moterų tavo minimų išradimų laikotarpiu turėjo galimybes gauti normalų išsilavinimą ir tyrimo galimybes? Kiek jos turėjo motyvų kažką išrasti ir kokios buvo to galimybės? Paradoksalu, tačiau būtent tų pačių vyrų išradimai pagaliau leido eliminuoti jų absoliutų dominavimą: sumažinus jėgos įtaką ir padidinus technologijų, gamybos, ekonomikos, taikymo reikšmę, vyro vaidmuo neteko privilegijų. Kita vertus, mokslininkai sutinka ir mato evoliucijos kelyje išryškėjusį mąstymų skirtumą: platesnį, laisvesnį, drąsesnį (dažnai iki žūties vedantį) vyrišką mąstymą ir kruopštų, rūpestingą, kartu stokojantį polėkio moterišką. Tai irgi gali būti tam tikra priežastis. Patinai linkę rizikuoti dėl patelių, rizika lemia klaidas, kartais klaidos pasirodo esančios ne klaidos
lgtech 2010-12-02 18:20
Indigo89 2010-12-02 21:38
martech 2010-12-02 23:03
Citata: „Rašto darbas padėjo merginoms sumažinti nerimą, kurį sukėlė neigiamo pobūdžio nuostatos apie moteris moksluose, - pažymi eksperimento vadovas" Netikslus vertimas iš orginalaus teksto arba didelę mąstymo inerciją turi redaktorius. Mokslo šakų klasifikacijoje tiksliojo mokslo atšakos nėra. Perklasifikuota pagal ES reikalavimus (berods 1996 m.). Nors prieš tai gal kokį 0,5a. vartojo, niekas galvos nekvaršino. Terminas tikslieji mokslai prieštarauja logikai; pagalvokit ką reiškia žodis mokslas... antis, vbs, gandų fabrikas?
m.b. 2010-12-03 10:50
Manau moterims tas rašinys padėjo sumažinti stresą, tiesiog stresą prieš egzaminą, tačiau daryt išvadas, kad stresą sukelia būtent kažkokios nuostatos apie moteris tiksliuosiuose moksluose, tai jau nepagrįsta... Manau visas šis eksperimentas darytas eksperimento vadovui "žinant" rezultatus, na bent jau norint gauti būtent tokius rezultatus, ir padaryti iš anksto norimas išvadas. gal tas skirtumas tarp vyrų ir moterų tiksliuosiuose moksluose ir yra, kad vyrai geriau susitvarko su jauduliu ir stresu. kiekvieną kartą prieš darant kažką atsakingo, juk moterims neduos rašyt rašinių
Drutas 2010-12-03 12:48
Visi eksperimentai pradedami siekiant patikrinti ar tavo iškelta hipotezė teisinga, tad aišku jis tikėjos tokių rezultatų. Natūralu, kad moterys mažiau savim pasitiki, nes dauguma nuo mažens yra auklėjamos būti švelniomis, gražiomis, skiepyjamas suvokimas, kad jos tik apie jausmus gali daug pasakyti, o va vyrukai jau geriau logiškai mąsto, geriau matematikoj gaudosi. Tad abi lytys labiau ir įdirba tuos įgudžius, kurių aplinkiniai iš jų tikisi. Tuo tarpu tenka pripažint, kad moterys yra kruopštesnės, atsakingesnės ir dėl to daugelyje sričių lenkia vyrus. Vyrų pranašumas tas, kad jie nebijo rizikuoti ir susimauti, o kas nerizikuoja, negeria šampano (Kalbu apie bendras tendencijas, tad argumentus, kad va "Marytė iš mano kiemo tūpa kaip bato aulas" galit pasilaikyt sau ) Beje moterys tai pilkieji kardinolai, valdo vyrus iš šešėlio
Giedrius- 2010-12-03 16:11
Eksperimento rezultatai galėjo būti iškraipyti jeigu egzaminų vertintojai žinojo, kurios merginos yra testuojamos ir kokio rezultato tikimasi t.y. jei eksperimentas nebuvo abipusiai aklas. Kalbant apie mokslo atradimus, na čia įtakos turi ir moterų diskriminacija ir gal tai, kad jos mažiau linkusios rizikuoti, todėl lysti į neaiškių tyrimų sritis, joms labiau reikia saugumo, mėgsta eiti jau patikrintais keliais ir neretai toli nueina.
enternald 2010-12-03 18:38
Tostas: Merginos-chemikės geria iki reakcijos praradimo. Merginos-medikės geria iki pulso praradimo. Išgerkime už merginas-fizikes, kurios geria iki pasipriešinimo praradimo! O jei rimtai, savim pasitikėk ir viskas bus OK. Sena tiesa.