Pirmąsyk identifikuota super-Žemės atmosfera

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Exos 2010-12-06 09:36
Įdomus atradimas šaunu, kad vis ieško naujų planetų, kai savo sunaikinsime galbūt turėsime kur persikelti
Anonymous 2010-12-06 12:45
pirmiausia, tai netikiu, kad mes sunaikinsim savo zeme.. o visu antra, jei tinkamos salygos gyventi, tai yra galimybe, kad gyvena jau kiti.. o visu trecia atstumas toks didelis, kad tu skrisdamas sviesos greiciu keliautum apie pusantru metu man rodos.. taip, kad kolkas optimiskiau turbut mastyti apie marso kolonizavima?
GeneticworlD 2010-12-06 12:56
Na seip buvo rasyta, kad ta planeta uz 40 sviesmeciu, tai manau jei skristum sviesos greiciu, tai uztruktum 40 metu i viena puse, o ne 1,5 metu
Anonymous 2010-12-06 13:01
gali buti.. zinok nelabai prisimenu, tai busiu susimaises.. o pats nebandziau skaiciuot.. dekui, uz pataisyma!
mnv 2010-12-06 13:34
Na manau, kad JEI kolonizuos kitas planetas, tai marsas bus pirma stotele Nors aisq tas priklauso nuo to, kada tas prasides, kokios ir kur tuo metu bus atrastos planetos, ir kokias technologijas turesim isvyste Jei tarkim iki kokios planetos, kur jau yra normalios salygos zmonem be skafandru gyvent, butu atstumas kuri su kokiom nors ateities technologijomis pasiektumem per.. tarkim 50 metu, gal ir apsimoketu koki dideli laiveli su 1k zmooniu pasiust ten Na bet cia jau butu labai tolima ateitis
Anonymous 2010-12-06 13:40
jo.. cia tai butu kietai, jei su kokiu 1k zmoniu pasiustu.. kai pagalvoji kare 1k mirusiu yra lasas juroje.. tai galima butu laisvai rizikuoti.. o del marso, taigi kazkada cia minejo, kad nasa neatmeta galimybes siusti zmones i marsa be bilieto atgal.. tipo sius jiems maista ir kitus pragyvenimui reikalingus daigtus.. tipo pigiau iseina nei pirmyn atgal skraidyt.. o kiek sutaupytu jei isvis nepasieks marso.. jei visgi taip darytu, tai manau mes pamatysim visa sita procesa.. jei ne, tai i marsa turbut isvis nebekolonizuos.. pan kaip su menulio misijom bus..
Importial 2010-12-06 16:55
Tiesą sakant, nėra čia ko skaičiuoti. Pateiktas apvalus skaičius, tik reikia prisiminti šviesmetės savoką (ji sudurtiniu žodžių principu sudaryta, tad vos išgirdus pasidaro aiškiau) - tai toks atstumas, kurį šviesa per 1 m. nukeliauja. Metai turi 31622400 sukundes, šv. gr. lygus 300000 km/s, tad atstumą galima pačiam apskaičiuot (be abejo, gausis milžiniški skaičiai). Didžiausia problema šiuo egzoplanetos konkuravimo atveju yra erdvėlaivio greitis (jei pakankamai domina ši sfera, siūlau kuo greičiau nusipirkt naująjį "Įliustruotasis mokslas" numerį). Efektyviausiai įmanoma išnaudoti tamsiąją materiją, tačiau nėra dabartiniam mokslui žinoma medžiaga, sugebanti sulaikyti "kosmoso daleles". Aišku, geriausia būtų atrasti įspūdingai ir pernelyg fantastiškai skambančius teleportacijos taškus - kirmgraužas. Galėsiu prisidėti prie čia įsiplieskusių spėlionių apie vėlesnius žmonijos ėjimus, kai tik bus daugiau noro.
Sinister 2010-12-07 09:23
Na čia jau kaip pažiūrėsi. Jei kalbėsim apie laiką einantį skrendantiems, tai kelionė tikrai netruks visų 40 metų. Galbūt 20 (10 įsibėgėt ir maždaug tiek pat sustot). Na bet tiksliai nieko negalima sakyt, nežinia kaip iš tiesų būtų.