Kokią žalą daro ant kelių barstoma druska?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2010-12-11 09:47
Va, nors vienas protingai pasireiškė. Jei man reikės atidirbt už tas pašalpas, tai aš radęs darbą išvis mokesčių nemokėsiu. Arba mokėsiu, tarsi uždirbdamas 800lt. Kodėl? O todėl, kad pagal jūsų logika, mokesčių mokėti NEAPSIMOKA. Nes tavęs neapsaugo nuo nedarbo ir dar daug kt. priežasčių. Prieš rėkdami, pagalvokit galva.
zahiraz 2010-12-11 13:18
Mes visi žinome ką rašo konstitucija ,todėl ir sakome kad reikia pataisų! nematai to?? Kai valstybei yra blogai ,5valandas per savaite skiriamus viešuosius darbus aš net nedrįsčiau vadinti atidirbimu! Dauguma bedarbiai jaunimas ,kiek jie sugebėjo sumokėti kaip tu sakai "..tukstancius lt mokesciu.." ?? O ką daryt pensininkam ,kai jie išdirbę po 40metu , mokėjo visus mokesčius , o gauna mažiau pinigu nei bedarbiai?
Jomajo 2010-12-11 15:04
pirma tai kad gautai pasalpa reikia isdirbti minimum pusantru metu kad gautum apgailetinus 600 PUSE METU dabar paskaiciuok jei uzdirbi 2000 tai kiek mokesciu tu somoki ir tavo darbdavys, o jei dar isdirbes 5 -10metu kiek sukisi valstybes siknon? ir dar drysti sakyt kad reikia atidibti tuos 6* 600=3600lt o kokia nauda is to gaunam, kad gali pas daktarus nueit? aciu man ju nereikia, nes gydausi privaciai nes sveikatos apsauga apgailetina kaip ir visa kita. Jei dar tavo siulomos pataisos isvystu dienos sviesa tai sorry bet tikriausei isikraustytu visa lietuva per metus laiko i UK, kas ir vyksta dabar.
zahiraz 2010-12-11 15:17
Vat būtent ,manau kad už tuos sumokėtus mokesčius ,mums turėtų būti daug geresnė sveikatos apsauga ir panašus dalykai ,o ne skiriami bedarbių armijai. 90proc "bedarbiu" arba tingi dirbti ,arba dirba nelegaliai , na o ką daryti su tais kitais 10proc kurie gal rimtai nesugeba susirasti darbo aš nežinau... Man tiesiog kelia pasipiktinimą ,kai matau begale žmoniu "bedarbiu" kurie ir nenori dirbti , o už pašalpas geria. Darbo birža jiems pasiūlo darbą, o jie atėję pas darbdavį ,tiesiai šviesiai pasako "aš nedirbsiu" . O dabar kai matome situacija kad dėl nenuvalytu keliu žūva žmonės ,o daugiau pinigu darbuotojams mokėti nera, tai ir norisi tokiem žūlikam ikišti kastuvus į rankas ir išvyti iš namu darbuotis.
Nerkashis 2010-12-11 15:27
Gydaisi privačiai ir vistiek moki mokesčius? Gerai gyveni.
Jomajo 2010-12-11 15:38
o ka daryt jeigu atejus i valstybine poliklinika "daktare" paziuri gerkle ir pamatavus spaudima klausia kuriam laikui rasyti bilioteni? gerai kad labai jau retai tenka lankytis, bet jei ir tenka renkuosi privaciai, nes bent suzinau kas istikro man yra.
Arthuras 2010-12-11 17:02
Žmogau, pavydi kelių šimtų litų per mėnesį tam, kuris bent pusantrų metų pastoviai dirbo? Tu nors kiek su galva galvoji? 90 proc. bedarbių nedirba, nes tingi? Nejuokauk. Pusę metų po šešis šimtus litų per mėnesį tau yra daug? Žinoma, kad žmogus nedirbs už minimalų atlygį, jei nedirbdamas pusę metų gali gauti šešis šimtus. Ir tai yra gerai, nes darbdaviai piktnaudžiauja dabartine padėtimi ir moka kapeikas. Esi visiškas trumparegis. Žmogus tą bedarbio pašalpą UŽSIDIRBO ir nereikia bandyti to atimti. Man net keista, iš kur tokių negalvojančių vis dar atsiranda. Esu šimtu procentų įsitikinęs, kad jeigu atsidurtum pats tarp tų bedarbių, jau kalbėtum kitaip. "Pašalpos iš viso ugdo neigiamą mentalitetą - man moka už nieką, tai kam stengtis? Jei tos pašalpos būtų su sąlygą - atlieki 10h per savaitę viešųjų darbų, tada būtų kitos kalbos. Abipusė nauda - žmonės morališkai ir fiziškai neaptingsta, išlieka darbingi; ir bendruomenei nauda nuo darbo. O dabar už ką mums išlaikyti tą bedarbių armiją?" Jei pakeistų Konstituciją, tai būtų išugdytas toks požiūris: KAM mokėti mokesčius, jei gydymas apgailėtinas, keliai apgailėtini ir t.t., o dar ir nedarbo atveju, niekas tau net minimaliai nepadės? Kokio velnio tada juos mokėt? Kam ta valstybė išvis kaip tokia reikalinga? Negalvojat absoliučiai. Matot tik iš vienos pozicijos. Lyg tas bedarbis kaltas, kad jam darbo nėra. Tik nebepradėkit vėl svaigt, kad žmonės specialiai sėdi. Taip, yra ir tokių. Bet kiek tu taip pasėdėsi? Pusę metų pasėdėsi, o ką toliau?
Nerkashis 2010-12-11 17:11
Gryžtant prie temos. Gyvenu privačiam name. Aplink esančią gatvę nukasu. O vat šalia esantis daugiabutis net savo aikštelės nenusikasa. Beje, į savo kiemą važiuoju pro tą daugiabutį. Pernai su tėvuku nukasėm ir už juos, bo mano mašina pakibo viežėse ir negalėjau pargrįžt. Nė vienas ačiū nepasakė. Noriu pasakyt, kad su tokiu mentalitetu toliau barstysim druską -nes pigiau, būsim bedarbiais - nes labiau apsimoka...
BerniukasBezdaliukas 2010-12-11 18:14
Kaip jus dabar isivaizduojate zmones kasancius sniega nuo pagrindiniu keliu? kur eismas intensyvus? Antra ne visi zmones vairuoja automobilius. Tai tipo jeigu as neturiu masinos, teisiu. Tai tureciau eiti kasti kelia skirta masinoms?.. (noredamas gauti pasalpa). Del sveikatos tai man ir savo kiema uztenka nusikasti, kiekviena diena malku prisinesti ir t.t.
Jomajo 2010-12-11 18:29
is dalies tokia sisitema jau dabar yra, kai baigia birza moketi neapsakomai didle pasalpa, galima gauti is savivaldybes 300lt i menesi, taciau jei nori gauti grynais turi dirbti viesuosius darbus, nei nedirbsi gauni IKI kortele su 300lt ir gali pirkti viska iskyrus alkoholi ir tabaka, o tai jau priestarauja ystatymams nes privercia tave dirbti. taigi nusispjaut man i visus mentalitetus, jei as studijaves 4 metus tikrai neuzdyka, dar dirbes kelis metus ir mokejas mokescius tikrai neisiu gatviu sluot, pasiimsiu ta kortele ir pasipildes saskaita skambinu i UK. Tai va prie ko priveda tokia politika, paskui visi stebisi kodel isvaziuoja protingi ir isilavine specialistai.
Nerkashis 2010-12-11 18:41
Mano situacija kitokia. Gatvė nėra judri ir be to be šaligatvių. Eina tie daugiabučio žmogeliai iki kelių sniege, griuvinėja, bet vat nusikast tingi. Čia jau grynai apsileidimas iš gero gyvenimo.
Arns 2010-12-11 19:15
tai galima klausti, ką veikia miesto ar miestelio savivaldybė? Ji turi atsakingiems asmenims pabaksnoti(ar namo pirmininkui ar komunalininkams) kad tie užsiimtu sniego nuvalymu. Net nuosavo namo savininkas jau nebegali nešluoti sniego, lapų nuo šaligatvio kuris praeina pro jo namą.
Nerkashis 2010-12-11 19:32
Tai apie ką aš ir kalbu. Nėra kas rūpinasi. Nei namo pirmininkas, jei toks iš vis yra, nei savivaldybė. Rodos žiūrim vieni į kitus ir laukiam kas pirmas pradės. Tas pats su druska. Žinomi neigiami padariniai, bet neieškoma alternatyvos. Nes alternatyva brangesnė? O gal tas pigumas išlys pro kitą galą? Pastebiu tendenciją, kad vis mažiau lieka veiklių žmonių. Užburtas ratas. Niekas nesiima nieko daryti, bėga nuo problemos (emigracija, politinė situacija, aplinkosauga). Padejuot visi mokam (kaip kad aš dabar ). Bet tarkim pernai nukasęs tą nelemtą atkarpą prie daugiabučio pasijutau daaaaug geriau.
Kilgoras Trautas 2010-12-13 00:07
Nespjauk į šulinį, nes tavo tie "privačiai" ir po metu rimtesnės ligos užsibaigtu.
Tetija 2010-12-17 14:23
Visa problema yra ta, kad iš mažų mokesčių norima daug padaryti. Tada tiap ir gaunasi, kad viskas atlikta nekokybiškai, o kartais ir neatlikta.
ACHMABINEDZADAS 2010-12-17 18:00
Problema ne mokesčių dydyje, o nemokėjime jų paskirstyti. Jau dabar matosi, kad įvairių biurokratų yra per daug, taip pat prisigalvota nereikalingų kompensacijų ir pašalpų,o kur dar nuolatinis milijonų švaistymas.
Tetija 2010-12-17 23:53
Tai žinoma, jei niekam nieko nemokėtumėm, ir dar visiems daktarams ir mokytojams sumažintumėm algas, tai pinigų būtų daug daugiau.
Karvė 2010-12-18 02:21
Labai panašu, kad slyvų užpakalyje ieškoma. Ar tik nebus tų brangesnių alternatyvų platintojai čia "tyrimą" padarę... Tiems, kuriems nereikia ledo druska barstyti, siūlau pavairuoti be to. Galima kokiame mieste padaryti eksperimentą ir pažiūrėti kiek padaugėja avarijų ir žuvusių, gal nebereikės nusišnekėti.