Mokslininkai aptiko numerius ir raides „Mona Lizos“ akyse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2010-12-14 19:32
Ne, num pradedat ir vel nervuoti.. Svaigstat, kaip mazi vaikai.. pirmiausia, tai jums iki paveikslo ekspertu labai toli.. tik eskpertai zino, kodel jis yra toks brangus materialiai ir moraliskai. ka kiekvienas mazvaikis turetu zinoti, tai kad mona lizos paveikslas isgarsejo pasaulyje del akiu, kurios ziuri visada i tave, nepriklausomai nuo koordinaciu.. plius ji nutape ne eiline asmenybe.. ir ka jus cia norit irodyti sakydami, kad sudas, o ne paveikslas, tai nesivaizduoju.. gal pavydas..
Anonymous 2010-12-14 19:38
aciu "dievui", kad bent vienas zmogus supranta kieno kompetencijom spresti apie paveikslo verte..
Anonymous 2010-12-14 19:40
ispudi tu ispudi, kai busi expertas, tada sneket galesi apie ispudzius.. kaip jau kazkas minejo, eiliniam zmogui ir spiritizuotas vynas gali pasirodyt normalus..
Goblinas 2010-12-14 19:44
jo, kritikuokit kai geriau padarisit!!1!
Sloth 2010-12-14 19:47
Tik dar labiau parodai savo neišprusimą tokiu atveju. Ir tavo sarkazmas tikrai ne vietoj. Nesu matęs Monos ir tikrai nevaidinu kažkokio eksperto. Bet reikia visų pirma meną suprasti, prieš jį vertinant, ir tai man atrodo gan universali tiesa, tinkanti visiems dalykams. Abejoju ar esi toks gilus meno ekspertas, kad turėtum bent kiek svaresnę priežastį išdėti į šuns dienas paveikslą, kuris visom prasmėm pranoko savo laikmetį. Ar bent domėjaisi kokiu stiliumi jis nutapytas? Kiek skirtingų potepių sluoksnių jį sudaro?
Goblinas 2010-12-14 19:57
kur aš save vadinau meno ekspertų ir kur aš paveikslą į "šuns dienas" dėjau? ir kuo dėtas potepių sluoksnis su paveikslo menine verte? kai išmoksi skaityt tai bus galima ir plačiau pašnekėt, dabar gali toliau burbulų pykę traukt.
Donattello 2010-12-14 20:01
tai pamatyt dabar mokslinikams nėra problemų, tik kaip tas genijus pats sugebėjo tokius mažus simbolius išpiešti. va čia tai pzdc.
Anonymous 2010-12-14 20:08
jei pasidometum geriau, tai leonardas buvo gan isradingas ir protingas zmogus kuri musu laikais pramine genijumi..
Sloth 2010-12-14 20:11
Amm, teiginys, kad yra 1000 geresnių paveikslų. Pakartosiu, tu teigei, ne kad yra man asmeniškai gražesnių, mielesnių ir pan, bet GERESNIŲ paveikslų. Nemanai, kad tokiom frazėm galėtų mėtytis TIK meno ekspertai? O ką su menine verte turi vizualinis grožis, nemanai, kad meninė vertė apskritai yra subjektyvus reikalas? Tai gal tamstai pačiam reikėtų mintis išmokt reikšt? Potepių sluoksnis rodo meistriškumo lygį o ne meninę vertę. Kodėl manai, kad turėjau omeny būtent meninę vertę kalbėdamas apie potepius? Kur perskaitei? Ar nebus pačiam problemų ne tik su minčių reiškimu, bet ir su skaitymu?
Goblinas 2010-12-14 20:30
tai pala pala, pirma rašai, kad tik meno ekspertai gali vertini paveikslus, bet paskui teigi, jog meninė vertė yra subjektyvus reikalas. ir man dar siūlai išmokt mintis reikšt?
Sloth 2010-12-14 20:53
Sumaišiau, ten turėjo būt ne meninė vertė o vizualinis grožis. Tu teigei, kad yra tūkstančiai geresnių paveikslų, bet rėmeisi grynai savo nuomone, O NE MENINE VERTE. Į meninę vertę įeina ir potepių sluoksniai. LYGIAI taip pat kaip į muzikinį kūrinį įeina natos, kompozicija etc. Mona Liza turi neabejotiną meninę vertę savo kuriama atmosfera, paslaptingumu, nutapymu. O tai ar ji asmeniškai žmogui patinka ar ne - subjektyvus reikalas, nes tokiu atveju kalbame ne apie meninę vertę, o apie vizualinį grožį ir kitus dalykus. TODĖL teigti, kad yra GERESNIŲ paveikslų yra kvaila. Dabar supranti, ką noriu tau išaiškint? Taigi, tu sumaišei meninę vertę ir vizualinį grožį. Tą beje pačioj diskusijos eigoj padariau ir aš. P.S į teiginį, kad potepių sluoksnis rodo meistriškumo lygį, o ne meninę vertę irgi nekreipk dėmesio, vėlgi sumaišiau.
zamzungas 2010-12-15 00:17
cia menas, ir sedevras ne del to kaip ispudingai atrodo, o del to kaip ispudingai atliktas.
loggo 2010-12-15 02:33
Tie jūsų pasapaliojimai apie ekspertus - visiškos nesąmonės. Kad suprastum kito jausmus, turi būti psichologas. Kad suprastum literatūrą - filologas. Kad galėtum pasiginčyti apie sukibimą ant kelio - baik fizikos aukštąjį. Kad suprastum meno vertę, būk meno ekspertas. Gal nustokime viską dėlioti į dėžutes? Jums gal atrodo, jog meno esmė - kad jį suprastų tik mažas ratelis 'kažkuo ypatingų' žmonių, o visi likę 'prasčiokai' telinkčiotų pritardami, "taip, jie ekspertai, jie žino"? Žinoma, kiekvienas turi subjektyvų meno apibrėžimą, bet man logiškai atrodytų, jog menas - universali žmogiškos veiklos išraiška. Ji prieinama visiems, bet tuo pačiu kiekvienas ją suvokia skirtingai. Jeigu tu sugebi susieti savo asmeninę patirtį su meno kūriniu, tau jis kels visiškai kitokius jausmus nei žmogui, kuris to ryšio neranda. Taigi čia tas ir gaunasi. Kadangi mano patirties pritaikymas yra labiau linkęs į praktišką ir racionalią sritį, o su tapybos menu aš mažai ką bendro teturiu, Mona Liza man nekelia kažkokio išskirtinio susižavėjimo, priešingai nei kai kuriems kitiems žmonėms. Jei aš būčiau tapytojas, galbūt aš galėčiau įvertinti, nežinau, potepių 'kokybę', spalvų parinkimo meistriškumą ar kažką panašaus; jei būčiau giliai įsimylėjęs, gal man tos moteriškės Monos Lizos žvilgsnis sužadintų kažkokius jausmus, kuriuos aš susiečiau su mylimąja, ir t.t. ---- tokiu atveju požiūris į kūrinį visiškai skirtųsi. Taip, monaliza yra puikus kūrinys, bet pritaikęs savo patirtį aš jos neišskiriu iš gausybės kitų per gyvenimą regėtų paveikslų --- kaip matau, daugelis technologijos.lt skaitytoju jos neišskiria kaip kažkuo labai ypatingos, bet tai nereiškia, jog mes esam kažkokie tamsūs nesusipratę individai. Trumpai tariant, nebandykime paneigti kito žmogaus subjektyvios nuomonės savo subjektyvia nuomone - tai beprasmiška.
Sloth 2010-12-15 07:44
Diskusija ne dėl subjektyvios nuomonės, o dėl to, kaip ta nuomonė pateikiama. Jei jau subjektyvi nuomonė, tai nesimėtykim visokiais "geriausias/prasčiausias". Apskritai, čia technologijos.lt kartais toks vaizdas, kad visi žino geriau, ar koks eksperimentas reikšmingas ar ne, kur pinigų plovimas, o kur ne, kur menas, o kur tik teplionės. Ar čia šitose diskusijos visi su daktaro laipsniais įvairiose srityse? Nuolatiniai diletantų mūšiai ir tiek, kiek galima...
kionig 2010-12-15 12:24
Man tai ta mona nei kiek emociju nekelia. Neturetu tokios dideles vertes del apipintu mitu, kaip kad tai autoriaus portretas. Nu va dabar dar ir del skaiciuku penas mistifikacijom. Na ir siaip kad tai Da Vincis nutape ji.
DarkNRG 2010-12-15 16:10
Tariamai matosi kaip jie sako. Cia kaip sakoma, jei labai nori pamatyt tai ir pamatysi, net jei ten nieko ir nera..
Realistas 2011-01-07 17:46
idomu, del to man ir patinka dan brown knygos