Požiūris: nanotechnologijos gali kenkti žmogaus sveikatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijuss 2010-12-16 17:02
Jooo, stovi prekybcentrio parduotuvėje prie kasos ir skambini "laba diena, ar jūsų skutimosi želė sudėtyje yra nano?Ne? tai gerai, o skutimosi peiliukuose? O dezodorante?aha, tada šito nepirksiu. O gal žinote firmos ***** numeri klientų pasiteiravimui? Nes ant triusikų jo nėra..." O dabar įsivaizduokit šitą pokalbi vidurinės mokyklos anglų kalbos lygiu. krc bullshit.
Nerkashis 2010-12-17 21:10
Aaaammmm, jei tyrėjai nespėja su nano technologijom, tai kaip čia tvirtina, kad vet prasiskverbia į ląsteles, keičia DNR.....?
kionig 2010-12-17 21:34
Cia isvis nepagristu paistalu lygis. Nanodaleliu kenksmingumas yra pastebetas tik su saules kremu ir juose esanciu nanodaleliu. Kai oda yra degeneruota UV spinduliu, organizmas pradeda regeneracija, todel nanodalem mechaniskai itrintom i kuna yra lengviau patekti i pacia oda, t.y jos gilesnius sluoksnius ir sukelti kokiu tai odos susirgimu ar stipriu sudirginimu. Toliau kazkiek i tema pasakyta teisingai, kad tyrimai nera ispletoti, nera atitinkamu normu ir panasiai. Cia as sutinku, kad reikia ivertinti nesaliskai si dalyka, o skleidziamais tokia dezinformacija kaip straipsnyje neverta tiketi. Netgi manyciau, kad isvis gamintojai labiau vengia tu daleliu, kadangi tai istikruju nepigus malonumas yra.
Karvė 2010-12-18 19:24
Nanotechnologijas pasigavo visokie ekomaniakai, kurie iš esmės prieštarauja viskam, kas nėra 100% jų nuomone natūralu. Kas apskritai yra tos nanodalelės - tai gali būti tiesiog molekulės ar jų dariniai, bendru atveju visur jų yra. Tai, kad dalelė matuojama nanometrais, dar nieko apie ją nepasako (tik apie dydį) ir tai dar nėra nanotechnologija. Nanotechnologija, tai kai nanometrų skalės dalelės (molekulės) ir jų savybės panaudojamos kažkokią funkciją atlikti. Daugelis net negali įsivaizduoti to, bet paburnoti nesibodi.