Seismologai aptiko įrodymų, kad Mėnulis turi branduolį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GeneticworlD 2011-01-10 16:01
Tai vis tik menulis nera ateiviu kosminis laivas
enternald 2011-01-10 17:20
Pasaka ten sūris vienas
kionig 2011-01-10 17:39
O, jei rimtai, tai tai paneigia menulio atsiradima nuo zemes t.y pagal kokia ten hipoteze neva atskilo zemes gabalas, ar ne taip ?
enternald 2011-01-10 17:55
Nebūtinai branduolys tik įrodo kad dangaus kūnas arba turi nemažą masę ir susisluoksniavo arba kad (šis atvejis labiau tikėtinas) vėso lėtai ir per tą laiką kūno sunkesnės medžiagos spėjo nugrimsti (žemės branduolys beveik gryna geležis ir nikelis) bei sudaryti branduolį. Yra ir netiesioginių požymių dėl mėnulio atsiskyrimo nuo Žemės, bet jie nelabai susiję su branduolio buvimu.
mnv 2011-01-10 17:58
"Atsikiles" tai nereiskia, kad toks rutulys ir atsiklo, o tiesiog nuo smugio jug ismuse zeme, kuri per laika vel susisuko i "kamuoli".
Giedrius- 2011-01-10 18:47
Bet tai koks tas smūgis turėjo būt, kad pasiekt žemės gelmėse esantį nikelį, o gal tada dar pati žemė nebuvo tvarkingai susisluoksniavus
immortallt 2011-01-10 19:28
Tai kad pagal teorijas kurias zejau per BBC dokumentika, smugis turejo but toks galingas, kad praktiskai visa zeme tapo ugnies kamuoliu ir dalinai vos ne is naujo persiformavo pavirsius.
Justas116 2011-01-10 19:40
Atrodo hipotezei, kad menulis yra is surio, atejo galas
bahuriux 2011-01-10 20:26
1. Menulis budamas dar karstas galejo prisigaudyti meteoritu kurie buna sudaryti is zvagzdziu metalo ty gelezies ir nikelio, kurie glejo nugrimzti i centra. 2. Negi nera nei menkisusio pedsako kur trenkesi kazkoks objektas i zeme, o paskui is zemes atskilo tas gabalas is kurio susidare menulis. 3. Jei menulio atsirdimo versija is zemes gabalo yra tikra tai menulis nera is surio antraip ir zeme irgi butu is surio
Skeleton 2011-01-10 20:42
Skeleton 2011-01-10 20:54
Jeigu tikrai buvo tokio mąstelio susidūrimas (su Marso dydžio kūnu), tai Žemė buvo iš dalies "perdirbta", t.y. virto magmos okeanu. Paskui magma vėl ataušo suformuodama kietą paviršių. Dabar nustatyti planetos formavimosi detales nėra lengva.
Anonymous 2011-01-10 20:58
Ar yra žinoma iš kur atsiranda asteroidai ir kaip vadinamos planetų "nuolaužos"?
Skeleton 2011-01-10 23:58
Na asteroidai nėra nuolaužos, bet "statybinių medžiagų likučiai" Manoma, kad asteroidai susiformavo dar pirmykščiame dulkių diske apie Saulę. Dauguma asteroidų daužėsi tarpusavyje ir suformavo planetas. Ką matome dabar - tai tie asteroidai, kurie sugebėjo išlikti niekur neatsitrenkę
immortallt 2011-01-11 09:11
Noone accepts them in the party
Indigo89 2011-01-11 16:25
Jei noreciau planetoje iveisti gyvybe, padaryciau jai dideli menuli
Anonymous 2011-01-11 21:16
na, bet planetos turetu suskilineti.. juk kai paziurime i jas, tai matome daugbe krateriu, tai reiskia labai daugybe susidurimu, bet per mazu, kad suskaldytu planeta.. na bet manau ne viena planeta issitasko i gabalus.. ir tiems gabalams reiktu pavadinimo antraip darau prielaida, kad asteroidu atsiradimo teorija gali buti visiskas slamstas, nes pagal planetu kraterius galima spresti, kad susidurimai vyksta istisai, tad nieko keisto, jei dviems milzinems susidurus vienai i kita atskiltu daugybe milzinisku ir dar daugiau mazu gabalu.. kaip tik tokia tendencija ir yra su asteroidais. o jei tu gabalu negeba pamatyti ir atskirti nuo asteroidu, tai vargu ar asteroidu atsiradimo teorija yra vertingesne uz mano mintis iskilusias per vos kelias sekundes.. tai visgi mokslininkai is sudo vaska spaudzia ar as kazka praleidau? be viso to atskile gabalai gali pakeliui prisirankioti visko.. nuo duju iki medziagu. plius didziulio smugio atveju (tarp dvieju planetu) turetu kilti didelis dulkiu debesis. plius atkreipkit demesi, kad asteroidai nera nuseti "purios medziagos", nes jie issauna is susidurimo vietos, o dulkes susimaiso su dujomis. gal turit kas kritikos ar pastabu?
Skeleton 2011-01-12 00:10
Ar ką nors praleidai? Ai nieko svarbaus, tik kokį šimtą vadovėlių ir kelis tūkstančius mokslinių straipsnių
Anonymous 2011-01-12 02:12
Mmm.. apie gravitacija nepagalvojau. Bet susijungtu atgal, jei gabalai neatplystu per toli, o tai priklauso nuo pacio susidurimo ir objektu sandaros. Mano manymu viso smugio reakcija turetu tiesiogiai priklausyti nuo dvieju planetu dydziu santykiu, mases, sandaros, bei greicio, bet jei konkreciai menulio sudetimi planeta isibegejus atskristu ir tekstusi i zeme, tai nuo menulio pavirsiaus pakiltu gan didelis dulkiu kiekis, kuris nusestu atgal ant abieju planetu, jei jos nesusiskaldytu. O jei pafantazuotume apie planetas kuriu sandaros gali buti visiskai skirtingos ir tokia smugio jega gali suveikti kaip reakcija ir viena planeta tiesiog pradet sprogineti ar tiesiog susiskaldyti i gabalus, viskas priklauso nuo planetu sandaru, mases ir greicio. Nes jei tekstusi matalo kruva panasi i marso dydi, tai didele tikimybe kad metalo gabalas tik deformuosis, o del zemes neaisku, nes esu ne tik prastas astronomas, bet ir geologas. juk susidurimu paskemes tiesiogiai priklauso nuo medziagu kiekio, pozicijos, kietumo ar tankio ir t.t.. dar reiktu nepamirsti zemes orbita, del to labai daug kas priklauso konkreciai ties kuria vieta zeme bus susidurimo metu ir is kurios puses trenktusi kita planeta ir i kuria puses didesnes dalys nukryps.. is kur jus zinot, kad kaip tu pasakojai, marso dydzio kunas trenkesi i zeme ir zeme nesusiskalde? gal pries tai ji buvo daug didesne, o atsitrenkes kunas irgi kurkas didesnis.. kodel niekas nezino susidurimo vietos? todel, kad zeme apvali vel tapo per labai ilga laiko tarpa po susiskaldymo? menulis tebuvo nuolauzos gabaliukas kuris nesugebejo atsiplesti nuo zemes? nebus visada tas pats. nereiketu taip patikliai ziureti i visas isgalvotas teorijas, nes daugybe istisai keiciasi ir tobulinamos.. na, ziniu apie astronomija, tai matosi, kad turi daugiau uz mane ir atstovauji moksline puse, bet vistiek kolkas tebemanau, kad jie praleido ne viena detale ir sukure netixlias teorijas, nors ir nelabai turiu teise taip galvoti, kol pakankamai nesusipazines su informacija.