Mokslininkai: žiedavimas kelia pavojų pingvinams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gladstroke 2011-01-14 12:34
Wau, koks gražus pingvinas nuotraukoje!
Muskietininx 2011-01-14 13:28
Kodėl žmogus taip reaguaja į minkštus ir pūkuotus padarėlius ? Na kokia to prasmė ? Mes patys juk sau nepadedame susižavėję ar įsimylėję kokį nors katės ar šuns jauniklį. Aš pats žiūrėdamas į kokį kačiuką neatsispiriu jo žavesiui neištaręs tokių žodžių. Tam tikra, prasme tai naudinga tik tiems gyvūnams, kuriais mes susižavim. Kodėl žmogus pamatęs kokio nors vabzdžio ar kito gleivėto ar beplaukio gyvūno jauniklį jį atstumia. Dar keisičau kai mes, pamatę kaip šuo numetamas nuo tilto, visi kartu pradedame rėkti, kad tai nežmogiška. Mums pasidaro labai gailo to šuns. Kai kurie silpnesnių nervų žmonės juk net apsiverkia. Tačiau nuo tilto nušokus kokiam nors žmogui, ar įvykus kokiai nors žmogžudystei apie ją pranešama taip paprastai ir be jokios širdgėlos. Trumpas reportažas žinių kriminalų skiltyje. Ar ne keista ? Kartais pūkuoti gyvūnėliai mums yra svarbesni nei mūsų pačių rūšies atstovai, žmonės.
ElniaRagis 2011-01-14 16:14
matai žmogus pats apsisprendė šokti nuo tilto, šunį numetė. Skirtumas yra
faktas 2011-01-14 17:02
Muskietininx, žmonės nėra pūkuoti, todėl ir negaila. O jei rimtai, tai atsakymas slypi evoliucijoje. Nustatyta, kad tiek vyrams, tiek moterims rodant tokių pingvinų ir pan. nuotraukas aktyvuojasi tos pačios smegenų dalys, kuomet rodomos mažų vaikų nuotraukos. Rūpinimosi instinktas. Beje, atsimenu iš vaikystės. Mes pardavėme šuniukus, tai kalė pradėjo "globoti" žaislinį minkštą triušiuką. O dabar pagalvokim apie pingvinus... Žvėriškai šalta ir dar ant kojos puikus šilumos laidininkas - metalinis žiedas. Tai aišku, kad turi kenkti. Bent jau aš tai pajuntu žiemomis nuo metalinės laikrodžio apyrankės.
forestbird 2011-01-14 20:20
Iš kitos pusės spartinama evoliucija, iš žieduotų išlieka stipriausi. Reikia kuo daugiau sužieduot, arba nei vieno
Muskietininx 2011-01-14 20:30
Taip, bet aš minėjau ir žmogžudystes. Dėl kurių nužudomi žmonės yra visiškai nekalti. Kodėl mums jų ne taip gaila, lyginant su pūkuotais meškiukais ? Galbūt ,velgi, tas pats rūpinimosi instinktas, kurį minėjo faktas. Bet kodėl jo negali nukonkuruoti instinktas rūpintis savo rūšimi ar genties nariu (kitu žmogumi) ? Todėl, kad žmogus nėra pūkuotas ir mažas ? Nors žmogus juk gali apsiginti pats, jei jam nepavyko, gaila, o tai parodys per žinias. Bet pūkuotas kačiukas juk yra silpnas, juo reikia rūpintis, jis negali apsiginti pats. Turbūt čia ir slypi atsakymas į mano klausimą.
Nerkashis 2011-01-16 12:06
Na bet ir užsispyrimas tų mokslininkų. 10m stebėti atrinktus pingvinus. Pagarba.