Rūkymas žmogui pakenkia jau po keliolikos minučių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wickit 2011-01-19 09:40
Tai niekis lyginant su tuo, kad rūkančiam daug lengviau susipažinti bei užmegzti pokalbį su kitais žmonėmis (ypač, su gražiom panom . O kai nerūkai, tai kaip molis gali prieit ir sakyt: "kol rūkai, aš čia pastovėsiu, gerai?" Taip pat rūkymas atpalaiduoja, leidžia ilgiau neužmigti bei parodo, kad tavo finansinę padėtį, t.y. gali sau leisti tokią prabangą:). O kai nerūkai, tai kaip molis gali išeiti į lauką ir suvalgyti kokį šokoladuką Rūkymas leidžia turėti daug pertraukėlių darbo metu ir niekas už tai nepyks. O kai nerūkai ir vadovui pasakysi kaip molis: "aš nerūkau, bet norėčiau nueiti pastovėti lauke", tai niekas tavęs nesupras:D
Pumper 2011-01-19 09:50
Na, jei čia ne sarkazmas, tai gaila man tavęs, Wickit.
Vyskupas 2011-01-19 10:22
Rūkymas žalingas įprotis, ir tai žino kiekvienas, kuris rūko ar pradeda rūkyti. Visas šis procesas niekad ir nebuvo piešiamas kaip teigiamas ar nežalingas ir tame mes turim pasirinkimo laisvę. Bet kad šiai dienai nebelieka parduotuvėse elementarių maisto produktų, kuriuose nebūna n skaičiaus eXXX sudedamųjų dalių, tai mažai kam įdomu. Kodėl tada neapkarstoma etiketėmis kiekvienas produktas, kuris sudėtyje turi kenksmingų medžiagų, su ligomis, kurias gali sukelti vienoks ar kitoks priedas. Kaip vienas pažįstamas sakė mūsų karta vistiek tikriausiai didesnė dalis mirs nuo vėžio, vienokio ar kitokio. Nors pats rūkau norėčiau mesti ir stengiuos paskatinti kai kuriuos draugus nepradėti..
Azuolas 2011-01-19 10:47
Ypač apie tai susimąsčiau metęs rūkyti... Trūksta pertraukėlių, bendravimo. Tačiau, kad "rūkymas atpalaiduoja" tai yra mitas. Atpalaiduoja tik tiek, kad padarai pertraukėlę. O jei kam nors didelis noras parodyti "savo finansinę padėtį", tai galima pirkti kokius originalius garsių firmų drabužius, mašinas, laikrodžius ir kitaip išsidirbinėti. O šiaip tokia jau ta žmonių psichologija, kad jei blogybė nėra "apčiuopiama" ir dar net ne 100%, tai nesusimąstys. Aš irgi toks pats: mečiau tik kai pablogėjo sveikata. Ir ne pirmą kartą mečiau... Kai pagerėja sveikata dažnai vėl pradedu.
Sarunas 2011-01-19 10:50
Na jei tai tik tos priežastys, dėl ko tu rūkai, tai tikrai nuoširdžiai galiu pasakyt, kad esi morališkai neįgalus. Nei dėl vieno iš tavo išvardintų argumentų nesutinku. Juokingas palyginimas, tai darbo pertraukėlės pasidarymas dėl parūkymo. Taip aš pats jas pasidarau, tačiau po to niekam savęs neteisinu, o nuoširdžiai atidirbu papildomai. O pats juokingiausias požiūris dėl finansinės padėties. Čia toks požiūris vyravo, jei neklystu, prieš Antrą pasaulinį karą ir šiek tiek po jo. Dabar gi visi mėgsta parodyt koks esi turtingas, nors iš tiesų esa ubagai. Svarbiausia žmogui nusipirkti išsimokėtinai automobilį brangiausią, nors gerai žino, kad po to vergaus ateinančius 10 metų. Bet ką gi kaimynas pagalvos, jei nenusipirksiu merso 600-tinio... Grįžtant prie temos, tai kažkaip savaime aišku, kad nuo pirmos cigaretės yra žalingas poveikis organizmui, nes nikotino šalutinis produktas kotininas, kuris ir sukelia vėžinius susirgimus. Ir nesvarbu ar rūkai pirmą kartą ar 5 metus, nuo vienos cigaretės jo tiek pat susidaro organizme. Juk užtenka vienos pakitusios vėžinės lastelės, kad ji nevaldomai prisidalintų ir taptų piktybiniu naviku.
Atlast 2011-01-19 22:44
Wickit dave skaniai pasijuokti o tu ,Sarunai, toks "nuosirdus" , kad pradedi isradinet kazkokias teorijas ir tikriausiai jom irgi nuosirdziai tiki. Paskolas ima dauguma vakarieciu namui, masinai, etc. o tu kaip tikras lietuvis galvoji, kad tai daro tik lietuviai ir tik del kaimyno Visi yra ubagai ir atidirbineja. Na rukantis visgi isleidzia daug pinigu . Ne nikotinas sukelia vezi. Cigaretese yra visa puokste cheminiu medziagu, kurios turi vienoki ar kitoki zalinga poveiki organizmui. Pagalvok ar pardavinetu nicorete ir dar pleistrus vaistinese, jeigu tai sukeltu vezy? Juose sociai nikotino.. Nu ir trecia, bet nemaziau svarbu, tai, kad neturejai kontrargumentu del priejimo prie panu. Galbut tu molis? neisizeisk. prie panu reikia neparukyt prieit, o pasikalbet ir manau joms smagiau, kai tau nesmirda is burnos. Palik rukancia mesa rukantiems kumpiams
Nerkashis 2011-01-20 16:56
Nu kas čia dabar yra? Vienas pabandė pajuokaut, tai kiti įsižeidė. Ne veltui pirmam poste tiek šypsenėlių sudėta. Nebūkit tokie jau rimti.
Sinner 2011-01-20 17:58
Atlast: Tavo žodžiai: Pagalvok ar pardavinetu nicorete ir dar pleistrus vaistinese, jeigu tai sukeltu vezy? O juk cigaretes tai pardavinėja, galima manyti kad tai nėra rodiklis ar sukelia vėžį ar nea.
Azuolas 2011-01-20 20:17
Manau greitai, su Čiapajevo pagalba, bus įrodytas ryšys tarp vėžio ir pardavinėjimų. Jau ketina mokslininkai daryti didelį tyrimą ir skaičiuoti kokiais kiekiais ką pardavinėja. Tuos produktus, kuriuos pardavinėja mažiausiai, paskelbs kaip sukeliančius vėžį.
Vyskupas 2011-01-24 09:21
Dažniausiai tai aks yra žalinga atneša didelį pelną, o pasaulio pagrindas stovi ant materialių vertybių, tad nenuostabu jog tai aks galbūt ir tikriausiai yra žalinga ramiai pardavinėjama toliau. neblogai rūkymo tematika ir industrija parodoma filme "thank you for smoking", deja kaip sakiau tai yra free to choose, kai tuo tarpu parduotuvių lentynose pilna brudo, prie kurio nekabo etikečių su galimais pavojais