Prie Plutono išbraukimo iš planetų sąrašo prisidėjęs astronomas teisina šį sprendimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Donattello 2011-01-26 18:58
Vajė, nepasisekė Plutonui
loggo 2011-01-26 19:53
Ot argumentacija... Jei Plutonas dintų, mes nepajustume. O jei dingtų kokia nors žvaigždė už 100 milijonų šviesmečių, turbūt irgi nepajustume. Bet juk dabar neperklasifikuosime tos žvaigždės kaip "nykštukinės planetos" vien dėl to, kad MES jokios įtakos nepajustume. Idiotiška argumentacija.
sabotan 2011-01-26 20:34
Debilizmas čia . Negi gaila planetos pavadinimo nesuprantu aš jų
Indigo89 2011-01-26 21:18
Problema tame, kad suteikus plutonui planetos statusa toki pat statusa reiktu duot ir kruvai panasiu i ji objektu.
faktas 2011-01-26 21:54
Na ir mokslas šiais laikais... Kažin, kiek pinigų skiriama jų konferencijoms ir simpoziumams, kurių metu svarstoma planetų nomenklatūra...
rwc 2011-01-27 02:21
Betgi tai labai svarbu: kokio TV žaidimo finale, atsakęs, kad planetų yra 9, nelaimėtum melejonų. O jei rimtai, nomenklatūra yra labai svarbi. Tik kad retai beišgirstame apie asteroidų, galaktikų, spiečių katalogų papildymus - mums įdomu tik kas papuola į vadovėlius. Išties, Plutonas su Charonu, Nikse ir Hidra - įdomus darinys, bet tik tiek. Kad toks nedidelis Kuiperio juostos objektas išlaiko bent tris palydovus faina. Kad jis sugeba įtakoti dujų milžino Neptūno orbitą - irgi. Ir tai turbūt viskas, ką prašalaičiui reikia žinoti. Eridnė už jį masyvesnė. Tikėtina, kad yra ir daugiau masyvesnių Kuiperio juostos kūnų. Klausimas, kas svarbiau - astronomijos faktai, ar astronomijos atradimų istorija. Kas iš mūsų mokykloje girdėjo apie Žemės "palydovą" Cruithne? Kalistas, Ijo, Europa ir Ganimedas svarbesni ir įdomesni dauguma požiūrių, ypač orbitų rezonansu ir atradimo istorija - jų pavyzdžiu galima iliustruoti daugybę astronomijos dėsnių. Apie Titaną, Deimą, Fobą irgi galima pasakoti daug. Kodėl vietoj Plutono nesimokėm apie juos? Matyt, nes tokia nomenklatūra.