Kodėl kosminių skrydžių istorijoje nepavyko išvengti katastrofų? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

edgarasl 2011-01-31 17:19
Straipsnis kaip atsakymas į mano komentarą praeitame straipsnyje (http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 507#167507)
cerep 2011-01-31 18:33
gaila tu zmoniu zuvusiu, o straipsnis buvo isties idomus
punktyras 2011-01-31 20:09
Mhm ir šiandien gerklę suspaudžia, matant Čelendžerio startą Bet jei nesiųstų astronautų, o tik robotus, kuo galėtų svajoti būti amerikiečių vaikai? Kad tai suprasti -> Norint tai suprasti
manciukaz 2011-01-31 22:55
nes tik rusai sukure vandeniline bomba, zigulius ir raketas bei lektuvus geresnius, nei amerikieciu, tik rusu su 27 gali skraidyt virs nato bazes.. oi tie rusai... mldc
Tir4elis 2011-02-01 08:26
Taip, taip, tik "motina Rusija" "geriausia" . Tiek JAV, tiek Rusija kur nori ten skraido vieni kitus paprovokuodami. Prisiminkim šaltojo karo metais kiek metų JAV skraidė kur norėjo ir kaip norėjo, o TSRS nieko padaryt negalėjo.. I temą. Žinoma pragmatiškas požiūris pigesnis, bet klausimas ar taip jau ilgai visi prisimena kur, ką ir koks robotukas nuveikė? Reikalingi ir skrydžiai su žmonėmis, nes tik taip parodomas technologijų lygis ir ypač sugebėjimas jas palaikyt. Juk gerokai daugiau reikia dirbt, kad paleist kosmosan laivelį su žmonėmis nei kapsulę su robotu išsiųst. Deja, kartais ambicijos, o kas baisiau ir pinigų stygius verčia žmones be reikalo rizikuot.. Va tada ir gaunasi tokie kraupoki vaizdai..
rwc 2011-02-01 14:33
Ar taip jau daug kas prisimena ką nors daugiau nei Gagariną, Tereškovą ir Armstrongą su Oldrinu? Pasiuntus vieną ekipažą kur nors, visas piaras ir baigiasi. Dėl "robotukų" - tai kiek buvo šnekama apie Spirit, Opportunity, Pioneer, Hubble. Pakelti ekipažą į TKS arba pasiųsti žmogų keliems ratams aplink Žemę LEO - nebe stebuklai. Tačiau jei eina kalba apie tolimesnio kosmoso tyrimus, tai čia siųsti žmones - misija neįmanoma, pirmiausia dėl kaštų ir inžinierinių problemų. Pasiųsti žmogų į Marsą, iš ten pakelti ir pargabenti - tūkstančius kartų brangiau nei nugabenti robotukus. Jei jau planuotume per 50 metų pastatyti Marse koloniją, tai gal efektyviau tais pačiais kaštais kas porą savaičių ten siųsti vis naujus robotukus?