Skristi į Marsą ir jame pasilikti nori šimtai savanorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2011-02-11 16:58
Toks dalykas kaip maisto transportavimas iš žemės visiškai nelogiškas. Jeigu jau ten kursime bazę, tai bus atrastas būdas JAU VIETOJE užsiauginti reikiamą kiekį maisto. Tol kol nesugalvosim kaip tą padaryti - niekas neskris.
rwc 2011-02-11 17:33
Maitintis fitoplanktonu ar statyti kiaulidę? Deja, tai išsprendžia tik vieną iš žemiausių poreikių - gauti kalorijų reikalingų išgyventi. Būtina sąlyga, bet nepakankama. Deja, lieka dar daugybė kitų problemų, dėl kurių pastovi logistika neišvengiama. Tarp jų - ir grynai psichologinės: kaip užtikrinti pakankamą gurmaniškų gėrybių kiekį, kad jos netaptų kivirčų priežastimi ir panašiai.
Muskietininx 2011-02-11 18:09
Paulaukit, o kodėl ten mums nepastačius kiaulidės ? Auginkime kiaulytes, nusiskraidinkime keletą vištaičių, dar kokią karvutę ir taip Opa...... Maitinimas garantuotas. Rytais kiaušinienė, per pietus karštas kiaulienos kumpis, o vakare, toks šiltas ir šviežias pienukas. Visaip kaip vasarą pas močiutę......Ar jaučiat tą šviežią pieno skonį ? Nu rojus, o ne Marsas. Ak, taip, pačioms kiaulytėms ir vištytėms juk reiktų kažkuo maitintis, juk jos pačios nestorėtų ir iš niekur kiaušinių nedėtų. Manau tam galėtume pastatyti didžiulį šiltnamį, kaip mažas sakydavau: ligi dangaus. Augintume morkytes, kopustėlius, dar kokią bulvytę rytais pasikastume. Atsikėlę ryte apsišertume ir eitume dirbti savo darbų. Juk tai būtų taip puiku. O jei į temą, tai reiktų apgalvoti daugybe kitų problemų su kuriomis tektų susidurti. Bet jūs nenorit bandyt jų išspręst. Juk tai padarytų tikri profesionalai. Aišku, suverskim visą darbą jiems. Svajokim apie šiltnamius ir hotelius Marse, bet nebandykime jų išsprėst patys. Tai smulkmena. Leiskit jums pasakyti, tai smulkmenos kurios tikrovėje viską sugadintų. Neatsrastų ten taip greitai jokie šiltnamiai ar tuo labiau naudingųjų iškasenų kasyklos. Po galais, juk tokius dalykus ten gali įsivaizduoti kiekvienas. Aštuonerių metų vaikas ten gali nuskristi bet kada, su skafandru ar be jo. Jam tai nerūpi, bet mes juk nesam aštuonmečiai, todėl ir bandykim planuoti savo kolonizaciją atsižvelgdami ir į realybę.
blizzard 2011-02-12 16:17
Kam ten į tą marsą varyt, taigi Lietuvoj kiaulides statyt pigiausia, o ir higienos normos ne visada būtinos...
Genius 2011-02-13 20:49
Del pastatu tai manau jie turetu buti statomi jau kosmose ir atsargiai(arba ne priklauso is ko jie butu padaryti) nuleidziami i marsa jau gatavi liktu tik susideti daiktus jie butu statomi is titano(pastatai) ir deimanto(langai) (abu kiek galima vientisi jokiu varztu ir t.t.) taip jie ilgai atlaikytu nesvarbu kas jiem atsitiktu. Zmoniu reik gabent bent 10 maistas ir medziagos butu gabenamos nuolatos(ir zmones) naudojant specialiai pastatyta erdvelaivi su jonu varikliu kuris prisisvartuotu prie TKS(i zeme jis neskristu viskas butu gabenama is zemes ir TKS ten jie passkirstitu) . Tai apsimoketu vien delto kad ten mokslininkai galetu netrugdomi isradinet ta kas zemeje draudziama negi atvaziuos policija ar zalieji ar uz givunu teisias . Na kaip jums mano Idea? Beje as pats mielai nukeliauciau ten tikiuosi spesiu .
Muskietininx 2011-02-13 21:14
Genealu, tikrai puikios idėjos, tikėkimės NASA į jas atsižvelgs ir tu būsi vienas iš pirmųjų tos planetos užkariautojų. Labai nesigilinsiu, nes viskas pas tave čia kaip ir jau tobula, tik paklaust noriu, kam tau Marse namai su langais ? Nebūtų geriau iš tų deimantų pasidaryt kokį pakabuką ant kaklo ar merginai kaip dovaną įteikt. Susiradęs panelę, žiūrėk ir į Marsą skrist nebenorėtum, užtektų mūsų, žemiškos moters krūtinės su dideliais deimantais. Kam tau į Marsą lėkt ? Tai gal geriau jų nešvaistykim ir tau paprastus stiklus įstiklinkim, jei tau labai jau tų langų ten reikia. Šiuolaikiniai plastikiniai langai visai gerai laiko. Pas mane bute jau 5 metai kaip laiko, jokių problemų žinok. Tik kaime pas močiutę, darydamas langa netyčia nulaužiau lango rankeną, bet jei atsargiai elgsies, gal nenulūš. Gal atlaikys, kaip manai ? Atsižvelk, kad Marse mažiau drėgmės atmosferoj, langams ne taip kenks ir stiklai ne taip rasos. Dar kokias "žaliuzes" ten užmesi, jeigu rytais saulutė tekėdama per daug pašildys. Tai va, tokie būtų mano patarimai.
kionig 2011-02-13 21:22
Trumpai tariant svajuku drambliones cia ir ne daugiau
Genius 2011-02-15 21:56
Langai butu ne namukui bet siltnamio stogui kad praleistu sviesa ir atlaikytu milziniska svori Deimantai butu sintetiniai o ne naturalus is kuriu paprastai daro papuosalus. O del merginos ar zmonos tai as jos neturiu bet nemanau kad nusivilciau jei su ja gyvenciau marse
Muskietininx 2011-02-15 22:24
Nu tai va, pats laikas susirast, negi skrisi ten vienas ? Įsivaizduok kaip tai atrodyt turėtų. Geriau "boba" iš Žemės žinok, nei iš Marso. Ten vietiniai gali būt keisti, o ir tavo biologija nuo jų per daug gali skirtis, taip kad nieko ten tau neišeis. O štai nusiskraidinus kokią panelę su dideliais deimantais visos problemos būtų išspręstos. Aišku, susidurtum su smulkomenomis, bet manau, kad atrastum kaip jas įveikti. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... 46&l=2&p=1 Ar ne ?
Genius 2011-02-15 22:48
As ir nesakiau kad bus pigu ar lengva. deimantai siltnamio stogui butu naudojami kad jie atlaikytu meteoritus, smelio audras(stiklas susibraizytu) ir t.t. Sintetiniai pigiau todel geriau juos naudot o islydziu galima butu suteikti jiems reikiama forma. Rasydamas kad mielai su zmona gyvenciau marse turejau omenyje kad ji butu is zemes o marse gi nera gyvybes(arba bakterijos(gerai neatsimenu)). Tavo nuoroda yra apie poveiki pakeliui iki marso o jei ji pastotu marse ?
jordanbn2 2011-02-22 09:14
Marsas gerai, o jei dar uzpildzius atmosfera dujomi sunkesnemis uz ora padidetu slegis ir nereiketu skafandru, pakaktu kokios kaukes su balionai kvepavimui
neblogenso 2011-02-22 13:48
Jordannb2 Del atmosferos yra sunkumu. Marsas yra beveik dvigubai mazesnis uz zeme. Del to magma viduje, greichiau atshala. O be magmos, nera ir magnetinio lauko, del ko saules audros tiesiog nupuchia atmosfera. Kiek teko matyt, per discoveri, kas, berods, 5 mln. metu marsas pakechia kampa ir kazkaip suaktyveja branduolys. Ankschiau Marse buvo atmofera ir vandens balu, tiketina ir gyvybes uzuomazgu (bakteriju).
Varveklis6 2011-03-04 13:44
woohoo kelione i Maras mielai pasirasyciau :