Astronomai nustatė galimai pavojingas žvaigždes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hipika 2011-02-18 15:35
Bet tai kaip gali susidurti, jei Visata pleciasi - vadinasi visi dangaus kunai tolygiai tolsta vienas nuo kito ?
Sinister 2011-02-18 17:16
Taip, Visata plečiasi, taip, dangaus kūnai tolsta vienas nuo kito, bet tie kūnai yra galaktikos. Pačios galaktikos nesiplečia, jas stabilias laiko gravitacija, ir tai reiškia, jog žvaigždės nebūtinai tolsta nuo mūsų. Netgi galaktikos ne visada tolsta viena nuo kitos: veikdamos viena kitą gravitacija jos artėja, įvyksta susidūrimai. Žvaigždės skirtingu greičiu sukasi aplink galaktikos centrą, veikia viena kitą gravitacija, tad ir įmanomi tokie priartėjimai ar susidūrimai.
T 2011-02-18 17:46
Maždaug po milijardo metų mūsų saulutei prasidės baigtis “degalai” ir ji pradės kaip reikiant šviesti kaip reikiant šildant žemę. Manau iki tol dar žemė susidurs ne su viena rimta problema. Manau astronomai tai galėjo padaryti lengvai ir pigiai, tai ir paskelbė apie tokių žvaigždžių suradimą.
edgarasl 2011-02-18 19:07
Tokie "mokslininkų" darbai yra laiko ir lėšų švaistymas. Tas pats kaip samdyti ekspertus, kad nustatytų ar mano būstas vis dar bus tinkamas gyventi 1000m. po mano mirties, kai niekam tai senai jau neberūpės.
vyge 2011-02-18 19:47
Ne tavo laikas ir ne tavo pinigai, tad neburbuliuok.
Importial 2011-02-18 20:40
Rimtai gali pasitaikyti nedovanotina situacija, kai tam tikros srities mokslininkai neturi kur įsiterpti, todėl tam tikra prasme ruošiasi dviratį išrasti, prašyti finansavimo neaiškiam ir tikrai žmonijai neaktualiam projektui vien dėl to, jog remiami sugebėtų susikurti tinkamas gyvenimo sąlygas. Toks požiūris nėra nei teisingas, nei klaidingas - kažkas tiesiai per vidurį. Mr. T, o kartais Saulei helio atsargos pradės sekti ne po poros ar daugiau mlrd. metų? Labai jau paskubinai procesą, nes mūsų sistemos žvaigždė, pagal visus apskaičiavimus, gyvuos daugmaž 9 mlrd. metų, ji savo amžių jau įpusėjo, tad galima, manau, drąsiai teigti, jog šiuo metu yra pačiame jėgų žydėjime, tik esmė ta, kad bėgant laikui ji ne stiprėja, o pradeda nežymiai silpnėti. Kita vertus, astronomija ir jos subtilybėmis besidomintiems aišku, kad Saulė bet kuriuo atveju pirmiausia sudegins Žemę ir pavers ją gyvybei netinkama planeta ar tiesiog visiškai išlydis, o vėliau virs raudonąja nykštuke. YouTube tinkle galima apie šį procesą rasti filmukų. Iš savo patirties galiu pasakyti, jog vizualizuotas procesas yra mažų mažiausiai įspūdingai, priverčia pamąstyti ta tema ar netgi pašiurpti dėl to, kad, vertinant objektyviai visas grėsmes, žmonija ateities šioj planetoj neturi, apskritai Visata - pavojinga zona. Visko joje pasitaiko, tik kai mastai milžiniški, nuspėti lengviau, nes sumažėja netikėtumų faktoriaus reikšmė, nors 100 proc. tikėti įvairiomis prognozėmis nevertėtų ir, be to, tai daryti gana kvaila.
mobilunkas 2011-02-18 20:47
tos zvaigzdes tai gal musu viltis pabegti is gestancios musu saules, i tu zvaigzdziu planetas
mnv 2011-02-18 22:53
Jei zmones isgyvens dar ta mlrd metu, tai mano nuomone, jiems, atsiprasant, bus giliai p*, gesta ta saule ar ne
oboliukas 2011-02-19 10:50
Jau pradedu jaudintis..
mobilunkas 2011-02-19 13:01
gal po milijardo metu zmonija bus katik pergyvenus koki 7 branduolini pasaulini kara ir jai kaiptik reikes svarios planetos
Sinister 2011-02-19 16:02
Po milijardo metų tikrai pasaulinio karo nebebus. Jokia civilizacija negalėtų išlikt taip ilgai, priešiškai nusiteikusi prieš saviškius. Po milijardo metų greičiau vyks tarpplanetiniai karai, dėl tų pačių planetų. Bet žmonės nebebus tokie kaip dabar, net jei ir neivyks jokia katastrofa ir nereikės evoliucijai prasidėt nuo pradžių. Po to milijardo metų gal nė nereikės tų planetų. Gal net kūnų atsisakysim. Negali žinot kaip bus...