Mokslininkai: mikčiojimas paveldimas su genais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2011-02-22 20:44
Kad mikciojimas paveldimas dar pries 10 metu galejau pasakyt, o mano mama ir pries kokius 30 (kai pakankamai suaugi, kad galetum suprast). Is mano mamos puses visi vyrai bent vaikysteje mikciojo (tik tie, kuriu motina is tos seimos). O seip nuovargis ir stresas paastrina mikciojimo problema. Stresineje situacijoje ir realiu laiku daugiau mikcioji.
vc. 2011-02-22 23:04
Oi kaip kartina gyvenimą mikčiojimas... Pats buvau gan nemažas mikčius vaikysteje, tačiau ir iki dabar mikčioju. Būna, kad kuriam laikui tai pradingsta, o po to vėl lyg iš giedro dangaus išsiveržia. Mano tėvas tai pat mikčiojo vaikystėje, tai taip pat supratom, kad tai genetinis paveldimumas. Blogiausia tai, kad nėra jokių vaistų... Stiprybės visiems mikčiams!
kionig 2011-02-22 23:26
Filme „Karaliaus kalba“, kuriame karalių Jurgį VI vaidina Kolinas Firtas (Colin Firth), perteikiama žinia, kad mikčiojimą sukelia nerimas ir psichologinės problemos ankstyvoje vaikystėje. Delfio straipsniukas ir sis faktas paimtas is filmo Be to, kaip matau, lietuviu kalba apie mukolipidoze nieko nerandu.
igoris.alfimovas 2015-03-19 23:56
Mikčiojimas – tai netaisyklingai išvystytas ir automatizuotas kalbėjimo įgūdis. Plačiau apie tai galite sužinoti mano straipsniuose. https://apsviestieji.wordpress.com/2015 ... kciojimas/