Mokslininkai kuria didžiausią antimedžiagos gaudyklę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Romanas 2011-02-23 14:31
"Anot jo, kito projekto tikslas – sukurti nešiojamą antimedžiagos butelį, kurį būtų galima iš laboratorijos išsinešti į įvairias medicinines ir pramonines vietas. „Turint nešiojamą gaudyklę, labai padidėtų antimedžiagos naudojimo ir pritaikomumo galimybės“, – sakė mokslininkas." Tai Dan'o Brown'o knygoje "Angelai ir demonai" aprašyta antimedžiagos talpykla buvo išgalvota? Ar aš kažką painioju??
MariusM1997 2011-02-26 21:21
Dan'as Brown'as apie antimedžiagą mąstė labiau iš fantastinės pusės, matyt apie ją šiek tiek pasidomėjęs. Žinant, jog prieš palyginant trumpą laiką internetas irgi buvo fantastika, sis ,,atsitiktinumas'' ar kaip bebūtų galima jį pavadinti nėra toks įspūdingas. Grįžtant prie straipsnio, mano nuomone, antimedžiagos laikymas dideliais kiekiais būtų labai pavojingas. Čia gan švelniai minima, kad dalelės vieną kitą sunaikina. Šnekant praktiškiau, palyginus su materijos kiekiu įvyksta milžiniškos galios sprogimas, kurį, beje kaip Dan'as Brown'as teigė, būtų galima panaudoti komerciškais energijos gavybos tikslams. Tačiau paprieštarausiu, kad tai yra gan gera perspektyva, nes: 1. Antimedžiagos laikymas labai pavojingas. 2. Ją labai lengva panaudoti teroristiniams tikslas. 3. Išgavimas šiuo metu reikalauja daugybės lėšų. 4. Vykdyti termobranduolinę reakciją su vandeniliu yra kur kas našiau, nes: 4.1. Vandenilio atsargos yra didžiulės. 4.2. Tokia reakcija lyg patvirtina savo galimybę ir praktiškai, nes ji vyksta žvaigždėse. Nieko prieš sakau ir dėl vandenilio naudojimui tiesioginio deginimo būdu. Vien dėl to, jog vandenilis visiškai sudegdamas išskiria bene tris kartus daugiau energijos nei benzinas. Dėl to analogiškai kelia mažesne taršą. Jau yra sukurti vandeniliu varomi lengvieji automobiliai, tačiau į gamybą kapitališkai jų kol kas negalima leisti, dėl to, kad vandenilį sunku laikyti dideliais kiekiais ir kitų aktualijų. Apibendrinant: mano nuomone antimedžiagos pritaikymas galimas siaurai sričiai (neatmetu galingiausių bombų kūrimo perspektyvos), tačiau dėl įvairių saugumo ir kt. sumetimu labiau tinkamas tik tyrimams. Vandenilis puiki perspektyva pigiai elektros energijai gauti. Tiesa, jeigu kas žino daugiau antimedžiagos panaudojimo galimybių, be energijos, sprogmenų ir tiesiog tyrimo, būtų gera matyti jas išspausdintas
kionig 2011-02-26 21:31
O šitai galėtum pagrįsti ?
MariusM1997 2011-02-26 22:22
Galbūt labai lengva pasakiau kiek per brutaliai. Lengva dėl to, kad antimaterijos buteliuką, kuriame automatiškai veikia stiprus elektromagnetinis laukas susprogdinti daug proto nereikia. Tiesiog reikia daug jėgos tai talpai sugadinti, ir tada aišku antimaterija sprogs. Taigi vieninteliai dalykai teroristams, kuriuos reiktų padaryti, būtų: 1. Nugalėti apsaugą. 2. Išsinešti antimateriją Kaip jau sakiau, vandenilinės, branduolinės ir kitos panašaus veikimo bombos yra sudėtingos. Ten reikia sužadinti reakciją, ją palaikyti ir reaguliuoti, kad nesprogtų vietoje. O čia - paleisti iš didelio aukščio
kionig 2011-02-26 22:31
Man rodos, kad vis dar perdaug fantazuoji. Jei net mokslininkai nėra įvaldę antimedžiagos išlaikymo, tai tuo labiau nepavyks tas ir baisiesiams teroristams. Jie rinksis jau gerai patikrintą variantą - trotilą.
MariusM1997 2011-02-26 23:09
tikslams.
kionig 2011-02-26 23:25
Na gerai: 1. Kaip manai per kiek laiko mokslininkai tą ivykdis ? 2. Nepamirškime, jog dar viskas teoriniame lygyje. 3. O manai viskas bus taip lengvai viena ranka pasiekiama ? Neva jau teroristas, tai žiūrėk sukurs jis atomine bomba ir nušluos kokią tai valstybę nuo žemės paviršiaus. Neisižeisk, bet pakolkas viskas tik fantazijų lygyje. Teroristams pilnai pakanka trotilo, vat kurį yra iš tikrųjų gana lengva gauti. Ikišai sprodiklį ir eini savo misijos atlikti. 4. Dabar kaip manai, kokio antimedžiagos kiekio reiktų, jog būtų galima sukelti ekvivalentų sprogimą atominės bombos energijai ?
MariusM1997 2011-02-26 23:58
1. Manau, kad jie tai galės sukurti per maždaug 50m. Juk žinom, kad per IX-X a. padaryta tiek ir tokių išradimų, kad šie pakeitė žemę daugiau nei per laiką iki tol. Ir mokslas nestabdo. Priešingai - jis tik įsibėgėja. Kas trukdo daryti tokius išradimus? 2. Nevisiškai vien teorika. Juk antimaterija atrasta ir stebėta. Belieka tik ją sugauti, ir viskas klostytis savaime. 3. NE! Tačiau teroristai turi pajėgų! Dėl tokios galimybės jie gali suvienyti savo pajėgas, ir pasiekti savo! Juos sieja religija! Neįsižeidžiau. Tiesiog pažvelgiau į tolimas perspektyvas 4. Jau radau pavyzdį apie obuolius. Obuolys santykinai nėra labai didelis dydis, tad užtektų manau ir kokio trejeto lašelių. P.S. Kad ir ką tu įžvelgtum, aš nieko blogo nenoriu. Nežinau, ką tu įžvelgiu. Manau komentarai ir yra skirti aptarti straipsnį. Aš savo ruožtu peržvelgiau perspektyvas.
kionig 2011-02-27 00:06
Na va, dabar išpešiau pilną atsakymą
Skaitytojas 2011-02-27 12:07
Įžiebti termobranduolinę reakciją irgi reikalauja daug pastangų, o ją išlaikyti kontroliuojamą- dar daugiau. Dabar kuriama sistema, kurioje uždegimui bus naudojamas supergalingas lazeris, o pati reakcija bus laikoma magnetinėje sferoje. Sprendžiasi klausimas ar išgauta energija bus naudinaga lyginant su suvartota jai išgauti.
MariusM1997 2011-02-27 13:49
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/f ... s-6972&l=2 Štai, jau įrodyta, kad termobranduolinė reakcija teiks energiją. Dabar bus bandoma ją sukelti. P.S. Su mano komentaru, kuriame išdėstyti pagrindiniai termobranduolinės reakcijos panaudojimo komerciškais energijos gavybos tikslais pliusai, pakeičiant įsigalėjusį branduolinės reakcijos būdą.