Po Japonijos žemės drebėjimo pasikeitė Žemės sukimosi greitis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytenizs 2011-03-15 19:33
Neprimesk man jokiu dievu ir kitokiu nesamoniu, ir snekant apie mokslinius irodymus, deja nieko panasaus is jusu ponai nemaciau, ir nepamatysiu, jei moksliniu irodymu laikot tai kad va menulis arciau ar ten kazkas kitaip del to tas ir tas ivyko o tai negalejo ivykt nes to nera. Cia moksliniai irodymai? O skyryba tai ne valstybini egzamina laikau, del klaidu darymo neturiu ko prikibt klaidas daryti butina nes kitaip niekada nezino kaip jas taisyti, bet supranti jei padarysi klaida ir save tikini, kad cia ne klaida sau sugalvodamas kazkokia priezasti, tai ar ta klaida bus istaisyta? Sutiksi su manim, kad ne! Ir neesu as cia kox be nuomones nieko nezinantis, tiesiog filtruoju, tai ka man sako, jei as pvz kazko nezinau ir man aiskina yra taip ir kitaip, gerai sakau viskas zjbys, parodo kad taip is tikro yra, as primetu galimus variantus, sakau o gal galetu buti taip arba taip, ne negaletu, va del to ir del to ir pan. Nu isdesto viska aiskiai ir logiskai, o ne nera del to kad as manau kad taip buti negali, tai ar cia paaiskinimas? Paskutiniu metu jusu paaiskinimai butent tokie ir buvo... nesakau kad jie negali buti tiesa. Bet del to, kad kitu nuomone kitokia vaidint protingesni, nes rasot be klaidu? zodziu juokinga! O ka znot, gal as ne lietuvis? Jei as noriu isdestyti nuomuone tai butinai turiu rasyt be klaidu? Ar jau nebebuvo prie ko prisikabint?
vytenizs 2011-03-15 19:35
Kodel tau atrodo kad as jauciuos uz kazka protingesnis? Gal tavo beda kad tau iskart atrodo kad kazkas yra protingesnis uz tave?
Muskietininx 2011-03-15 19:40
Nesusilaikiau nepadėjęs to "smile". Norėčiau išgirsti, kaip savo mintis dėstai žodžiu. Neįsižeisk, bet iš to ką perkaičiau, tai turbūt man primintų "kniaukimą" ar kažkokį "lojimą". Ar pats bent skaitei ką parašei ? Esu kantrus, bet ne tiek kiek rwc. Jei jam nepavyks tau kažko įrodyt, o greičiausiai ir nepavyks, tai kaip aš čia galiu kištis savo "kvailą" nuomonę prie tavo iškalbos ir nuoseklaus minčių dėstymo. Pyk nepykes, bet taip jau yra.
vytenizs 2011-03-15 19:41
Nezinau kas ten bet kazkas labai sarkazmatiskai uzsimine apie zalius zmogeliukus, tai uztai ir parasiau, nebuvo adresuota butent kazkam tik siaip znau kad daug kas netiki, bet sakau, vieni sako irodyk kad yra kiti sako irodyk kad nera. O kaip is tikruju pakolkas niekas nezino... Ir taip yra su daugeliu, bet asmeniskai as manau, kad zemes drebejimai japonijoje kyla del ploksciu judejimo... Nes jau senai snekama kad zeme keicia savo magnetini poliu, o tai sukelia judejimus, paziuresim kas bus toliau...
vytenizs 2011-03-15 19:43
Daug parasau, jei dar pradeciau korekcijas atlikinet, klaidas taisyt, ir mintis sudeliot taip kad kiekvienas suprastu uztrukciau ko gero puse dienos. Neturiu tiek laiko, bet noriu pasisneket ir tiek... Atsiprasau tu kurie skaite sugaiso laiko ir nieko nesuprato...
Muskietininx 2011-03-15 19:44
Jei taip ir toliau, tai greitai tapsiu komentatorium kurių pats pakęsti negaliu. Galbūt šis komentaras ir bus ištrintas, bet nesusilaikysiu jo neparašęs. Tiek to. "Au, Au, Au, miau, miau"..... tikiuosi supratai, apie ką aš ?
kionig 2011-03-15 19:56
Va dabar vėl būtų galima prisikabinti. Kaip žemės drebijimai susiję su Žemės magnetiniu lauku ? Ar galėtum bent parodyti keletą argumentų, kurie tokį teiginį pateisintų ?
rwc 2011-03-15 20:06
Plokščių tektonika nelabai nuo polių judėjimo priklauso. Gal labiau atvirkščiai - mantijos konvekcijos stumdo ploštes, ir kartas nuo karto sutrikdo skystų branduolio metalų judėjimą bei apsuka lauką (yra ir kitų teorijų). Dėl to Mėnulio artumo - tai kaip tik ir sakau, kad Mėnulis niekaip reikšmingai negalėjo įtakoti drebėjimų vien todėl, kad jo gravitacijos nepakanka žymiai stumdyti tektonines plokštes (arba tokie smarkūs drebėjimai turėtų vykti kasdien).
kionig 2011-03-15 20:14
Čia tokią teorija yra paaiškinta Jono Grigo straipsnyje 2009 metu 6 Nr. Mokslas ir gyvenimas žurnale Beje, apart piktų lietuvių, mum iš tikrųjų labai sekasi geografiniu požiūriu, jog esame ES centre bei čia seisminis aktyvumas nykstamai mažas
vytenizs 2011-03-15 22:35
Kai keiciasi polius zeme apsivercia visai kitaip kaip buvo, ta prasme erdveje, zemes centras juda greiciau, isorine dalis sunkiau, gaunasi pasipriesinimas, susikerta plokste del to vyksta zemes drebejimai, o butent japonija siuo atveju ir yra ploksiu susikirtimo zona, uztenka nedidelio judejimo kad sukeltu drebejimus, o butent tai paaiskina kaip jus ten sakot pries tai kur vyksta perspejamieji drebuliukai ... Nu cia viena is galimu milijono versiju...
rwc 2011-03-15 23:47
Ką?
vytenizs 2011-03-16 09:09
rwc 2011-03-16 15:02
Kartoju: ką? Tokio holivudo, kad planetos bilekaip vartytųsi, dar nemačiau.
Muskietininx 2011-03-16 15:16
Vytenizs, iš kur tu trauki tokius dalykus ? Kuo toliau, tuo labiau nesuprantu. Prie ko čia tas magnetinis polius ir plokščių tektonika ? Jų judėjimą gali paaiškint daug paprasčiau, nereikia net žemės apverst aukštyn kojom. Apie tai informacijos internete pilna. http://lt.wikipedia.org/wiki/Plok%C5%A1 ... _tektonika . Jei tai sunku suprasti, paaiškinsiu paprasčiau. Įsivaizduoji kas yra magma ? Tai va, ji yra po tomis plokštėmis. Ji yra skysta, todėl plokštės ant jos lyg ir plaukioja. Kartais dėl didelės temperatūros susidaro srovės, kurios išjudina tas plokštes. Plokštės trinasi viena į kitą, va tada ir turime žemės drebėjimus. Šiuo atveju, Japonijoje, jos užsikabino viena už kitos ir ilgą laiko tarpą viena kitos nepraleido. Susikaupė didžiulė įtampa, kol galiausiai jos neatlaikė ir visa energija buvo išleista. Plokštės praslydo viena pro kitą, todėl ir visa Japonijos sala pasislinko į vakarus per kelis metrus. Turbūt paprasčiau to paaiškinti jau neįmanoma. Tai kam čia vartyti visą planetą aukštyn kojom ?
vytenizs 2011-03-16 15:53
Hm neteko girdet kad planetos centras suktusi greiciau nei planetos pavirsius? O ypac keiciantis poliams taip ir vyksta
vytenizs 2011-03-16 15:55
Logiska nieko nepridursiu, bet jei tai prades darytis ivairiose pasaulio vietose, tai jau nebebus taip logiska.
rwc 2011-03-16 16:00
Tiksliai kažkas pastebėjo apie adolfą ir reinkarnaciją...
vytenizs 2011-03-16 16:27
Kas tu toks isvis busi? Fizikos daktaras? Kad toki prota primetineji?
kionig 2011-03-16 19:50
Pasibaigė argumentai ?
Muskietininx 2011-03-16 20:09
Vytenizs, kokiu būdu sugebi susieti fizikos daktaro laipsnį su reinkarnacija ?