Dalelių greitintuvas gali veikti kaip laiko mašina?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2011-03-17 13:26
O jei nusiųs žinutę, kad būtina atkalbėti/nužudyti tą, kuris siunčia žinutę?
faktas 2011-03-17 14:08
Kelionė laiku atgal neįmanoma, tačiau kelionė į ateitį įmanoma. Šiaip man įdomu, kaip fizikai supranta laiką. Gal kas gali trumpai paaiškinti, kas fizikoje yra laikas? Konkrečiai įdomu, kokios laiko savybės leidžia daryti tokias prielaidas?
mobilunkas 2011-03-17 14:10
kazkur skaiciau kad singuletas nenesa energijos ir informacijos, tai jei ir nusiusi singuleta vistiek niekas jokios informacijos is jo nepasiims, tad ner ko ir ji siust
ligonis 2011-03-17 14:14
bet jei yra ta dalele tai kazkaip ir aptikt imanoma. taip pagalvojus: jei pavyktu aptikt ta dalele nuamtytu priemimo laiku, o poto jos neissiust numatytu issiuntimo laiku ar tai patvirtintu daug visatu teorija?
forestbird 2011-03-17 14:17
Kuo remiesi?
mobilunkas 2011-03-17 14:53
singuletas nesa tik tokia info kad ,, vel kazkas ijunge LHC visu pajegumu ,,
sabotan 2011-03-17 15:45
Su ravim sutinku i praeiti nenukeliausi tai sake ir steaven howkins. Del keliones i ateiti yra daug klausymu pagal ideja jai virsisi sviesos greiti tai nukeliausi i ateiti. Bet faktas yra tas kad nera visiskai aisku ar nieko nera greitesnio už sviesa
zfroidas 2011-03-17 15:54
gal ir pavyks kadangi dar neatradom tos daleles tai ir negalim priimti pranesimu is ateities jei jie ir siuncia
sigun 2011-03-17 16:13
O neatradom, nes jos nėra arba niekas jos mums nesiunčia iš ateities(nors galėtų bjaurybės, tiek elektros ir pinigų sutaupytume dabar, vietoj to ką išleidžiam tyrimams). Iš abiejų atvejų peršasi išvada, jog informacija negali būti perduota.
promaty 2011-03-17 16:37
Jeigu kelionė atgal bus kadanors įmanoma, kodėl niekas mūsų neaplanko? Taigi tiek daug klaidų žmonija pridarė per istoriją..
Myslius 2011-03-17 16:58
Kelione laiku atgal neimanoma, nes neimanoma pasiekti sviesos greicio. Del keliones i ateiti, tai reikia suprasti kad visi mes keliaujam i ateiti, reliatyviai, t.y. kiekvienai daleliai laikas skiriasi, pvz tavo kojoms laikas eina skirtingai negu galvai. LHC pasiekiamas greitis yra labai artimas c - 0,9999999c tokiu greiciu pasiekamas 7500 kartu laiko suletejimas taip kad jei tavo atzvilgiu praleistai 1 metus LHC besisukdamas tokiu greiciu, aplinkui butu praeje 7500 metu.
Otto 2011-03-17 18:13
O man atrodo, kad tokios teorijos- klaida. Kodėl? Dėl daugelio priežasčių. Kas yra laikas? .. Na, gerai, visi žinome taip gerai, kad net nebesusimąstome. O vertėtu. Jei kitoje sistemoje laikas eitu kitaip, kokį poveikį tai turėtu mūsų sistemai? Juk laikas- išvestinis dydis, nusakantis procesų vyksmo spartą. Išeina, kad kalbame vėjus.
Myslius 2011-03-17 18:55
ir eina leciau, yra 101 irodymas jog tai vyksta
V.P. 2011-03-17 20:07
Ši teorija remiasi M teorija, vadinama „visko teorija“, kuri bando apjungti gamtos jėgas ir apibūdinti visa, kas yra visatoje, praneša lrt.lt. Savo ruožtu, M teorija grindžiama stygų teorija. Minėtame informacijos šaltinyje teigiama, kad fizikos teoretikai išvystė M teoriją iki tokio taško, jog ji aprėpia visų žinomų subatominių dalelių ir jėgų savybes, tačiau tam reikia 10 ar 11 dimensijų vietoj žinomų keturių. Dėl to imta teigti, kad Visata gali būti tarsi keturių dimensijų membrana, plūduriuojanti daugiadimensinėje erdvėje ir laike. Pagal šį požiūrį, pagrindinės Visatos sudedamosios dalys visam laikui įstrigusios membranoje ir negali keliauti į kitas dimensijas. Vis dėlto yra tam tikrų išimčių. Kai kas teigia, kad, pavyzdžiui, trauka yra silpnesnė nei kitus fundamentalios jėgos, nes ji išsiskirsto po kitas dimensijas. Kita galima išimtis – manomas Higgso singuletas, kuris reaguoja į trauką, bet į jokias kitas pagrindines jėgas. remisi tuo kuri bando apjunkti grindzima teigiama isvyste aprepia taciau tam reikia ima teigti pagal si poziuri negalima vis delto yra tam tikru isimciu kita galima isimtis pagal si straipsni jie net koines nerastum kambari.
Fastum 2011-03-17 20:21
Na, kai pagalvoji apie keliavima laiku, tai kuo labiau mastai, tuo labiau pinasi mintys. Keliones i ateiti is vienos puses skamba gal ir imanomai, bet dabar iskyla klausimas kas yra pats laikas? Ar isviso yra praeitis ir ateitis? Juk niekas negali irodyti, jog tai buvo, ar bus, visada yra dabartis. Jei pradesi judeti greiciau uz viska visatoje, kokia tikimybe, kad iseisi is dabarties ribu ir pateksi i kokia sunkiai isivaizuojama busena, aplinka, kurios nera? Nes kaip gali patekti i ateiti, jeigu jos dar nera? Kazkaip sunku man isivaizduot tokias keliones laiku..
kionig 2011-03-17 20:27
Aš keliauju praeitimi ir ateitimi per ... sapnus. Bet deja ne visada suveikia mano laiko mašina O ir ją vairuoti gana sunku, tiesiog belenkaip nardo kaip kirmgraužos per visatą ir laiką, kartais netgi būna labai baisu.
Shinigami 2011-03-17 21:04
Nesu fizikos specialistas, bet ne tikiu, kad butu galima keliauti į praeiti, nes tai reikštu energijos kiekio padidinimą viename laike ir sumažinimą kitame. Taip butu galima sukurti neišsenkanti ir galinga energijos šaltinį iš nieko, nes praeitis arba ateitis dabar ne egzistuoja tai ir ta energija neturėtu egzistuoti. Bet kelionė į ateiti manau yra įmanoma, nes viskas ko reikia tai sulėtinti laiką aplink save ir taip galėsi ir šimtmečius nukeliauti į ateiti, bet grįžti atgal bus nebe įmanoma, nes laikas iš kurio iškeliavai jau bus praeitis ir tu tapsi ateities dalimi.
sabotan 2011-03-17 23:00
Jai keliautum laike i praeiti reikia sukurt paradoksą pvz jai nori ka pakeist praeiti pvz pakeiti tai tu net nekeliauji i ateiti ir atvykes atgal i ateiti jau butumete du identiski individai arba tu tiesiog tu isnyktum . O del ateities tai imanoma na aisku mano nuomone yra kitokia reikia pasiekti toki greiti koks yra visos visatos didis ir dar ji virsiti. Nemanau jai virsisi sviesos greiti keliausi laiku gal tik nedideli laiko tarpa jai nori keliauti toli i ateiti turi kaip reikalas pasiekti greiti.
sabotan 2011-03-17 23:10
paradoksas jai atkeliautu mes nekurtume laiko masinos jai jos nekurtume tai jos nebus skamba durnai bet visos teorijos laikitos durnomis kol jos neirodomas. Ir šeip puse fizikos yra spelionės nieks nežino kas kaip yra. Faktas tas jai pakeistu praeiti tu net nepajustum zinotu tas zmogus tik kuris ja pakeite
faktas 2011-03-17 23:20
Vakar nuėjai į parką pasivaikščioti, o užvakar kažkas nupjovė koją... Ir šiaip nesąmonė. Jei į praeitį patenka materijos, reiškia, ateityje jos tampa daugiau. O kadangi ateitis yra praeities pasekmė, tai nors į praeitį pateks tik vienas atomas, nuo to ateitis bus sunaikinta atomų pertekliumi. Atrodo, tai vadinama laiko kilpa. Ji yra neįmanoma.