Ir vis tik: kokią žalą sveikatai daro radiacija?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tomcat 2011-03-18 15:56
Geras straipsnis. Mano manymu nereikia branduolinės energetikos bijoti. Saugiai naudojama branduolinė energetika kol kas yra "žaliausia" iš visų. Gaila, kad po Fukushimos reaktorių nelaimės, žmonės vėl pradės bijoti. Žinoma su ja elgtis reikia labai atsargiai. Straipsnyje užkliuvo šita vieta: "Žiniasklaidoje pranešama, kad radiacijos lygis Fukušimos atominėje elektrinėje vienu metu buvo pakilęs iki 400 milisivertų (0,4 siverto) per valandą. P.Dydonas teigia, kad septynių minučių ekspozicijos pakaktų, jog organizmas sugertų metinį radiacijos limitą, o valandos dozė būtų mirtina." Pagal vikipediją ir kitus šaltinius 40 rem toli gražu ne mirtina dozė. Tikint tais šaltiniais, mirtina dozė yra >400 rem.
Muskietininx 2011-03-18 17:35
Štai čia taip pat yra gan įdomios informacijos. http://xneox.com/spauda/kaip-radiacija- ... aponai.php Tai kuo tikėt ? Pačiam kažkaip to išbandyti nesinori. Nors jei ir norėčiau, tam galimybių tikrai turbūt nerasčiau.
Arwis 2011-03-18 17:40
Ir del to turime kaltinti tik ziniasklaida. Nors aciu dievui paskutinemis dienomis is to nebedaro tragedijos. Savaitgalis-antradieni atrode kad ten visa zemes mirs nuo tos katastrofos. As tikrai nekenciu ziniasklaidos. Objektyvumo pas juos mazai... arba isvis nerasta. Kai tikra situacija rimta, taciau toli grazu ne tokia kokia ziniasklaida vaizduoja. Ne vienas atsistadydines expertas kalba kad viskas kas ten vyskta tai yra vandens trukumas, reaktoriuose ir baseinuose. Viskas. Pavyktu atsatyti vandens tiekima kaip tai padare fukusima-2 elektrineje ir situacija normalizuotusi.
DJ_LFS 2011-03-18 23:38
tai Libijos ivykiai ir si Japonijos katastrofa ziniasklaidai yra aukso laikotarpis, jei viskas nuo ziniasklaidos priklausytu, tai jie Japonijos katastrofa perkeltu kokiem pora menesiu veliau kai Libijos ivykiai visems atsibos, tada stai Japonija visiem rodytu.... ziniasklaida yra biznis
Ramūnas 2011-03-19 00:31
Kas čia tokio jai pora rektorių išlėks į orą
Arwis 2011-03-19 12:55
Kad ten nera kam sprogti... Tu turbut issivaizduoji kazkoki atomini sprogima? Nebus nieko panasaus. Va kas gali sprogti tai garai. Sproge garai gali pazeisti apsaugini gaubta ir tada radioaktyvios daleles pradetu placiau verztis. Net ir esant blogiausiam scenarijui kai visas branduolinis kuras issilydo fizikai abejoja kad jis sugebetu prasigrauzti pro apsaugini apvalkala.
rwc 2011-03-22 13:04
Šiaip jau, cheminis elementas, angliškai vadinamas .