Patvirtinta: katės – didžiausi paukščių priešai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2011-03-22 10:52
Antraštė ir tekstas - atrodo, kad čia pasidarbavo captain obvious
faktas 2011-03-22 11:59
Benames kates reikia naikinti taip pat kaip ir šunis. Suėda daug vietinių rūšių, kurios evoliucijoje nespėjo "išmokti" apsiginti.
mobilunkas 2011-03-22 17:38
bename kate ar suo tai tiesiog laukinis gyvunas , kuris pries tai buvo ikalintas namuose. kam juos naikint? benamius tigrus ar liutus tai saugom, nors jie sueda daug daugiau nei maza laukine katyte. beto naminis gyvunas daugiau sueda, vadinasi neekologiskesnis nei laukinis
Muskietininx 2011-03-22 17:49
Palauk, palauk. Kažin jei paimtumėm kiekį kiek suėda visi liūtai laukinėje gamtoje ir visos benamės katės pasaulyje. Kažin, kas šioje situacijije suėstų daugiau ? Be to, benamė katė mieste ar kokiame nors kaime nėra paprastas laukinis gyvūnas. Ji vis tiek per daug priklausoma nuo žmonių. Skirtingai nei daugelis lauknių paukštčių. Be to, katės veistis gali labai greitai. Daug greičiau nei kokie liūtai ar tigrai. Būtent todėl kaimuose jos ir yra naikinamos. Įsivaizduok, kas nutiktų ? Man yra tekę užkasti ką tik gimusius kačiukus žemėje. Nes jiems tiesiog nebūtų buvę vietos šiam pasauly. O tu dar sakai, kad tai tik maža laukinė katytė. Mažos, mielos katytės būna tik namie. Sulaukėjusios katytės jau nėra tokios labai mielos, kaip tu manai.
Indigo89 2011-03-22 20:14
Cia "zmones - zemes virusas" judejimo aktyvistu iliuzijoms issklaidyt skirta obviously.
Donatas1 2011-03-22 21:20
Nu ir pabaisa, tokie kaip tu mėto ir šunis nuo tiltų ir skandina kates. Tipo sumažinat populiacija kačių, gerasis gamtininkas paukščiukų saugotojas atsirado. Iš tokių kaip tu ir atsiranda recidyvistai.Tam kas sugeba atimti gyvybę nekaltam tik ką gimusiam givulėliui nesudrėtu ranka ir prieš žmogų.
faktas 2011-03-22 21:28
Už paplitusias kates atsakingi žmonės. Visos invazinės rūšys gali sukelti ir netgi sukelia ekologines katastrofas. Katės N. Zelandijoje baigia suėsti daugelį neskraidančių paukščių rūšių. Šunys ne tokie pavojingi gamtai kaip katės.
kionig 2011-03-22 21:39
Tai pala, o tada kaip išvadinsi žmones, kurie tiesiog išmeta gyvūnus į gatvę ? Arba tau visada patinka matyti badaujančius ir perkarusius iki kaulų, purvinus, pasiutlige sergančius gyvūnus, arba kokius suvažinėtus ant gatvės šunis kates ar ką tik nori, tai galiu irgi lygiai taip pat apie tave pasakyti, kad esi kažkoks maniakas, kuriam tai patinka. Šiame pasaulyje yra du pasirinkimai: arba leidžiam patiem išdvėsti ir kankintis, arba mes tas kančias nutraukiame. Beje yra ir kitas aspektas toks, kad jie dauginasi kaip parazitai geometrine progresija, tai jei esi toks gyvūnų gelbėtojas, tai pamėgink jei gudrus išmaitinti visus... Užtat gyvūnų utilizavimas ir yra racionaliausias būdas koks tik sugalvotas žmonijos. Ten gali verkti, kad tau gaila ir panašiai, bet toks jau gyvenimas ir kitaip nepadarysi. Bei tas yra daroma šiandien, rytoj ir poryt, kasmet utilizuojama apie 100t gyvūnų. O ar norėtum pamatyti juos visus gatveje, kaip jau aukčiau minėjau ?
Muskietininx 2011-03-22 22:02
Tikėjausi tokios DELFI'no nuomonės. Specialiai numečiau žiauresnį pavyzdį kaip jauką ir žiūrėkit kaip jie puikiai kimba. Tipinė, siauraprotiška ir DELFINIŠKA nuomonė...... Ji nieko verta ir visiškai nieko nereiškia. Lyginti žmogų su švelniu ir pūkuotu gyvūneliu - juokinga. Kur dingo visas mąstymas ir elementarus situacijos vertinimas ? Edit ......Be to, ką tik perskaičiau tamstos parašą. Nežinau ką čia norite pavaizduoti, bet jis jums labai jau netinka. "Neskubėk teisti, skubėk suprasti. (Seneka)". Gal norėjote šiaip sau pasimaivyti užsirašęs šią Senekos mintį ? Pirmas įspūdis gal ir nieko. Bet kaip visada prasiveria burna ir viskas paaiškėja. Nei Senekos išminties, nei elementaraus supratimo taip ir nebelieka.
blizzard 2011-03-22 22:36
vienoj vadoj pasitaiko daugiau nei 4 kačiukai, ne kartą buvo 6 pasitaikę. Kai tai įvyksta 2 kart per metus - pradedi galvot.. Kitas įdomus faktas. Išsinaikina patys. Tikėkit ar ne bet jeigu vada didelė, namuose daugiau 3 kačių nepasilieka, kiti kažkur dingsta. Ar mašina nutrenkia, ar kiti katinai užmuša, ar išeina iš namų, bet sumažėja ta populiacija.
Vytax 2011-03-22 22:38
Problema aktuali ir Lietuvai. Laukuose labai dažnai galima sutikti beklaidžiojančios kates. Jos eina be sustojimų per laukus kelių kilometrų spindulių ir gaudo turbūt viską kas pakliūna. Į racioną įeina: pelės, kirstukai, kurmiai, pempių, kurapkų, zuikių jaunikliai ir t.t. Didžiausia problema ta, kad priešingai nei laukiniai gyvūnai, katės neturi saiko jausmo. Jos medžioja ištisai, nesvarbu jos sočios ar ne, diena ar naktis, lyja ar saulėta. Jeigu katė soti, sugavusi grobį jį tiesiog paliks supūti ir eis gaudyti kito grobio. O šiaip tai manau, kad daugiausia žalos pridaro būtent naminės palaidos vienkiemių gyventojų katės. Nes šios būna prižiūrimos ir nekankinamos ligų. Bet aišku yra nemažai sulaukėjusių išmestų ar pabėgusių iš gyventojų kačių. Tik šitos mano manymu gamtoje lietuviškos žiemos neišgyvena. Vis dėlto joms žiemą būtinas šiltas prieglobstis.
zamolskis 2011-03-22 23:27
papildomas kates kaimuose naikina. palieka tik viena kate sodyboje, mazdaug 6-7 metams. po 5 metu duoda isaugint viena jaunikle, per metus jauna kate apsimokina ir tada sena kate sunaikinama. jei jaunikle prasta - neaktyvi, nesimokina gaudyt peliu arba silpna - iskart naikinama ir auginama kita. visi atsivesti jaunikliai irgi. kate retai seriama, labiau ziema ir laikoma lauke. seriama paprastai zalia mesa ar mesos atliekom (be chemijos) ir pastoviai duodama palakt pieno. pienas yra tam, kad kate laikytusi sodyboje. kartais buna kate dingsta, jei per menesi nebeatsiranda - gaunamas jauniklis is kaimynu ir auginamas. tokiam reikia pagaut kelias priglusintas peles ar ziurkes. arba pagauni gyvas ir ipjauni ar nulauzi galines kojas, kad kate patampytu - kitaip bijos ziurkiu. valkataujantys katinai irgi gaudomi ir naikinami -kad nebutu per daug vadu. skiepyt kates pries pastojima yra mietietiska nesamone. skiepytos kates greit nutriusta, lievai gaudo peles, o ir brangu. va taip reikia augint kate. jei kate normali ir neperserta - tai i sodyba neileidzia svetimu kaciu ir ilgai nesibasto laukais. jei pradeda nest ziurkes arba paukscius - tai jau aiskiai per daug seriama ir reikia palaikyt ant dietos.
Donatas1 2011-03-23 17:18
Muskietininx 2011-03-23 18:53
Tu netoleruoji ir net nesistengi suprast. Be to, taip atvirai meluoji. Jei nors kiek bandytum suprast, manės čia žudiku ir pabaisa aklai nevadintum. Su ta citata tampti dviveidžiu apsimetėliu. "Žiūrėkit, kaip aš visus toleruoju, bandau suprasti, bet šiaip visi kiti yra neišmanėliai ir tik mano kelias yra teisingas". Kur čia tolerancija ir tavo bandymas suprast ? Taigi, įstatymiškai baudžiama. Galbūt, nesiginčysiu. Numesk kokį linką. Įdomu, kuri šalis už tokius dalykus įstatymiškai nubaustų. Tik ir pavyzdį pateik tinkamą. Mes nekalbam apie šunis mėtomus nuo tilto. Taigi, normalią visuomėnę siūlai paversti kastruotojų ir gyvūnėlių kankintojų visuomėne ? Jau geriau greitai užbaigsiu vargšo gyvūno kančias, nei leisiu jam kankintis ir mirti iš bado.
Nerkashis 2011-03-25 08:51
Kastracija kiek kainuoja? 50lt? O jei namie kelios katės? Naują vadą pakast pigiau