Medikas: maisto papildai? Patarčiau išmesti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2011-03-29 09:37
naudoju amino rugstis ir proteina del sporto ir asmeniskai dar nesu girdejes, kad kasnors butu skundesis del kokio salutinio jo poveikio, nors kai kurie klube juos naudoja jau ne pirmi ir ne antri metai
marazas 2011-03-29 09:42
Reikia suprasti, kad poveikis neatsiranda per dieną ar per metus. Jis gali pasireikšti ir po 20 metų, taip kad vienareikšmiškai tvirtinti negalima. O tai, kad esam nesveikesni už savo tėvus, tai beveik faktas. O galutinis taškas bus gyvenimo trukmė ir savijauta senatvėje. Tuomet ir pamatysim visus šiuolaikinės chemijos (farmacijos) pramonės rezultatus. Ir šiaip, joks tūlas kaimo žmogelis nevartojo jokių papildų gyvenime, o ištvermės turėjo kaip darbinis arklys. Ir viskas dėl gryno oro bei normalaus maisto. Aš asmeniškai esu prieš visus papildus, nebent atsiranda specifinis poreikis gydymo tikslais, bet gydytojais čia irgi pasikliaut sunku.
andrulis 2011-03-29 09:49
na del vitaminu vartojimo tai jau senokai girdejau. Kad ju papildomai vartoti nereikia, o kai kuriuos vaitaminus vartojant gali atsirasti sveikatos sutrikimai(A, E). Yra netgi bbc dokumentinis filmas apie vitaminus, siulau paziureti - http://www.topvideo.lt/?p=510
RamasN 2011-03-29 11:06
Yra problema, kad maisto papildams neprivalomi klinikiniai tyrimai, todėl beveik visi daro sintetinius, pagamina gražias pakuotes ir prašom - naudokitės. Bendru atveju maisto papildas negali būti geriau už sveiką maistą - pilnaverčius grūdus (su lukštais), šviežius vaisius, daržoves, žuvį.... Yra labai nedaug gamintojų, kurie daro natūralius maisto papildus, t.y. vien tik iš minėtų produktų. Tačiau tokių, kurie dar padarytų ir klinikinius tyrimus - pasaulyje vienetai. Pats vartoju vieno gamintojo, pasaulyje padariusio perversmą su karotenoidais, maisto papildus. Iki šiol turi patentuotų produktų, už kai kuriuos tyrimus paskirta Nobelio premija, pagal tyrimus bioįsisavinamumas yra virš 90 proc. Tačiau vėlgi, aš tai darau tik dėl to, kad žinau, jog natūralūs maisto papildai, klinikinių tyrimų patvirtinti, neturės šalutinio poveikio (toks pats poveikis kaip persivalgius morkų), ir tik todėl, kad su dabartiniu gyvenimo būdu ir tai, ką tenka pirktis prekybcentriuose yra be šansų rasti normalaus maisto, negaištant tam pilnos darbo dienos. jei būtų įmanoma - nevartočiau, bet, deja, tenka papildyti racioną. Na o straipsnyje aišku suabsoliutino tiesas ir visus gamintojus vertina vienodai, dėl to šiek tiek klaidina bendro konteksto fone.
eXpo 2011-03-29 11:23
Gal tavo komentaras ir teisingas, bet atsivertus nuoroda apie "gudru versla" sukuriama tavo deka - viskas subliuksta
RamasN 2011-03-29 11:35
Įdomu kuo kas subliūkšta ir kuo tai susiję ? Temos gi skirtingos. Kas nagrinėjama šiam straipsnyje, ir ką parašiau, laisvai galima pasitikrinti wikipedijoje ar dar kur nors internete, tik reikia skirti laiko ir pasidomėti.
kiesza 2011-03-29 11:39
už tuos pinigus kuriuos išleistumėte susintetintiems vitaminams, galima butu nupirkti ne viena kilograma daržovių, bei riešutų kurių poveikis išliktu laabai ilgam, o tie visi vitaminai kaškas panašaus i narkotikus kai pavartojas pajunti labai gerą savijautą, o vos tik nustojus darosi diskomfortas ir norisi dar, dar...
kionig 2011-03-29 12:55
Greičiau jau placebo efektas čia veikia, o ne iš cukraus pagaminti vitaminai
rwc 2011-03-29 13:15
, nemaišyk skirtingų dalykų. Jei sportuoji, ekstremaliai apkrauni organizmą - tuomet tau reikia baltymų raumenims (proteinai - lotyniškas baltymų pavadinimas; o tie baltymai sudaryti iš amino rūgščių); taip pat reikia daugiau vandens, gliukozės, druskų... Bet visa tai - tik tuomet, jei treniruojiesi po keliolika valandų per savaitę. Iš principo, galėtum maitintis vištų krūtinėlėm, o ne miltukais - efektas būtų panašus. Ir kaip matai, nieko tame stebuklingo, jokių ten ženšenių ir vienaragių kanopų. Apskritai su tais papildais... Siūlyčiau išsiversti be jų, nebent asmeninis treneris rekomendavo (ruošiesi čempionatui?). Gi iš principo galėtume baltymus pakeisti miltukais, cukrus - gliukozės piliulėmis, riebalus - grynais taukais, bet kažkodėl mūsų pietų meniu nesudaro "trys šaukštai cukraus, du šaukštai taukų, šaukštas Vegetos".
Dulkstantis 2011-03-29 14:42
na visiskai su straipsniu nesutinku. Kad tie sintetiniai vitaminai nera i nauda, tai tikrai taip. Taciau, gi galima susirast ir naturaliu papildu...
Didelis 2011-03-29 14:46
tai zuvu taukai nieko nepadeda?
kikilis 2011-03-29 16:06
Omega riebiosios rūgštys intensyviai tiriamos klinikiniais tyrimais, ir rodo neblogą efektyvumą, tiek in vitro, tiek in vivo. Tačiau ne žuvų taukų forma, o išgryninti, didelėmis koncentracijomis.
Arthuras 2011-03-29 16:13
Per daug kategoriška nuomonė. Ir arkliui aišku, kad protingesniu, stipresniu nepasidarysi. Naudoti bet ko ir dideliais kiekiais tikrai nereikia, bet kiek Lietuvoje turime galimybės misti šviežiu maistu žiemą, pavasarį? Ar tikrai tas vaisius, neaišku kada nuskintas, nuskintas žalias, transportuotas neaišku kiek laiko, iš pradžių apipurkštas, kad nenoktų, po to atvirkščiai ir t.t. yra sveikesnis už tą vieną tabletę per dieną? Taip, gyvenant vien tik savo malonumui, nedirbant, galima darytis sau maistingą, sveiką, įvairų maistą. Bet kadangi dauguma dirbančių žmonių dirba intensyviai ir neturi laiko, tai nelabai lieka išeities. Ir kad ir tie 30 proc. pasisavinamų vitaminų praverčia prie nevisavertės, nenuoseklios mitybos. O kad vitaminai padeda, jei jų tikrai reikia, tai čia faktas. Žinoma, kaip jau minėjau, supermen'u netampama.
Mikas 2011-03-29 16:26
Gal informacija ir gera, bet pateikimas, tai tikrai ne geriau nei klausytis pletkininkių bobučių po balkonu susėdusių, turėkit savigarbos, nedėkit tokių straipsnių
immortallt 2011-03-29 16:37
Kai pradeda traukti meslungis, zinau kad truksta kalcio. Pageri menesi, ir meslungis nebekamuoja. Luzineja plaukai ar nagai skilineja ? - Cinkas. Ir daug visokiu dar dalyku yra. Vartoju papildus kai daug sportuoju, nes vienakart dasizaidziau iki sirdies darbo sutrikimo del stipriai sumazejusiu elektrolitu.
FAIL 2011-03-29 17:43
Kai mešlungis traukia, trūksta magnio
Dulkstantis 2011-03-29 17:56
Biciu duonele, ziedadulkes - tai irgi maisto papildas, tai ir tai yra blogai? Ju gaunu naturaliu, is sesers bitininkes, negi ir to man dabar teks nebevartoti?
bahuriux 2011-03-29 18:06
Nezinau straipsnis kazkoks nelabai vykes. Tiesos jame gal ir yra bet tik dalis. Jei skauda nugara pageriu stipriu B grupes vitaminu 5 tabletes, po 1 i diena ir problemos dingsta. Del meslungio tai magnio trukumas, nors karves tai net dalinai, paralyzuoja del kalcio trukumo, kai atsiveda versi. As manau, kai esi sveikas ir valgai pilnaverti maista tai vitaminai nereikalingi, nebent tik susirgus. Bet sakykit kaip norit pavasari vitaminu truksta. Esu skaites priesinga straipsni, kad visu zmoniu mirties priezastis yra mineralu, vitaminu, ar kazkokiu medziagu trukumas, zinoma tas labiau tiketina senatveje.
Dulkstantis 2011-03-29 18:20
tiesiog geriems dalykams, reklamos nereikia, gal pagal tai ir rinkimes maisto papildus!
Azuolas 2011-03-29 19:08
Kai neužmirštu, tai išgeriu kartais kažkokių papildų su magniu ir b12, turėsiančio stiprinti mano nervų sistemą (gydytoja rekomendavo) ir dar mėlyniu ekstrakto, kuris turėtų stiprinti akis (pats nusprendžiau, kadangi visą dieną sėdėdamas prie pc labai jas nuvarginu). b12 tai tikrai mažai iš maisto gaunu, kadangi nemėgstu mėsiškų patiekalų. Kiek realiai duoda naudos, tai nežinau... Neišmanau kiek ko (ir ar apskritai) pasisavina iš tų piliulių. Nežinau net ar ten tikrai viduje yra tų vitaminų Ištiesu neturiu laiko ir energijos domėtis dar ir maisto papildais, tenka pasitikėti gydytojais... Galbūt esu eilinis "apkvailintas" žmogus, kuris tuščiai išmetė pinigus į farmacininkų kišenę Tikiuosi, kad bent jau nepakenks... Mano nuomuone, bent jau mėlynės tai padėjo akim. O jei čia ir placebo efektas, tai tie keliasdešimt Lt už papildus nėra toks nuostuolis, dėl kurio turėčiau gaišti savo laiką ir energiją domėjimuisi.