Intelektualinis konkursas: 3 mln. JAV dolerių už ligos numatymo algoritmą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Splatt 2011-04-05 14:57
Nemanau, kad įmanoma išvis tokį algoritmą sukurti, per daug nerealu.
RiMuSaS 2011-04-05 15:31
Veltui cia rasinedamas komentarus tokius. Pamegink.
Indigo89 2011-04-05 16:01
Is kvantines mechanikos puses ateitis nuo praeities nesiskiria niekuo, todel lygiai kaip galima "numatyti" praeiti, taip galim airnumatyti ateiti.
rwc 2011-04-05 16:29
Kas čia per nauji vėjai? Už tokį atradimą kaip minimum Nobelis. Gal visgi priešingai: negalime numatyti, kaip kolapsuos konkreti banginė funkcija (įvykis ateityje), lygiai kaip negalime išmatuoti dalelės vietos ir judesio kiekio jų nepakeisdami (praeities įvykių pasekmė)? Kalbant apie straipsnį: ar pavadinime neturėtų būti raktažodžio "dirbtinis intelektas"? Intelektualinis konkursas labiau siejasi su "Tūkstantmečio vaikais" nei euristiniu algoritmu. Ar tokį algoritmą įmanoma sukurti? Aišku - tokį patį uždavinį kasdien sprendžia šeimos gydytojai. Kiek jis turės būti patikimas - kitas klausimas. Niekad negali žinoti, ar kažkuris pacientas nepaklius po ratais, bet jei jis pasakys kad "dešimčiai iš penkiasdešimties plius minus trys bus komplikacijų" (kai bendra statistika sakytų, kad komplikacijų paprastai būna 1 iš 20), tuomet jis jau turbūt nusipelno prizo?
Anonymous 2011-04-05 19:41
hmm.. istikro idomus uzdavinys.. galetu lietuviu programuotoju komanda susirinkti ir pameginti.. manau siam forume ideju prisigaudytumete.. kaip rwc sake.. gali statistikos ikisti.. jeigu softas skirtas tik jav, tai dar paprasciau.. tereikia zinoti tendencijas tam tikro amziaus ir lyties, bei teritorijos.. aisq ir proporciju didejima-mazejima, bei gimstamuma.. num daug daug tu statistiku.. esme, kad softas turetu buti DI.. hmm.. dar manau pries atsiduriant i ligonine nemazos eiles buna.. plius reik zinoti kiek zmoniu iesko "kazko" ir kiek is ju visgi neissisuka nuo grieztos daktares akies.. plius kaip veikia orai, kaip veikia ekonomikos nuosmukiai ir pakylimai.. teko girdeti, kad vienas zmogus diagnozavo vezi per fb.. vadinasi galima ir vaizdo apdorojimo programos algoritma rasyti.. galima lyginti praeities ir dabarties.. galima ziureti i ligonio ligu istorijas.. labai sudetingas reikalas.. bet kadangi yra siam pasaulyje nano ir plazmos su kitom auksto lygio mokslu, tai manau imanoma.. visgi inzinieriai paleidinedami raketas nustato trajektorijas nesveikai tixliai.. aisq galima pagrindiniu ligu vedanciu i ligonine sarasa ivesti, su simptomais.. uzkreciamumo mastus tam tikrose teritorijose ir t.t. ir pan.. tik beda, kad cia ne aprasyti kazka reikia, o pirma zinoti ka aprasyti..
Stebėtojas 2011-04-05 23:28
Nėra čia ką numatyti. Užtenka stebėti ką valgo ir geria ir galima garantuoti, kad po tam tikro dienų skaičiaus atbėgs su opa, inkstų, kepenų nepakankamumais ir akmenligėm, diabetu, vištakumu, glaukoma, katarakta, širdies ir kraujagyslių problemomis ir, žinoma, alzhaimeriu. O jei tesugeba sportuoti prie televizoriaus su alaus (nors nesu tikras, kad ten alus) bokalu rankoje, tai dar ir kitų ligų galima būtų prirašyti puokštę. Užmirškit ligas, jei maitinatės paplavomis, praturtintomis visais įmanomais antibiotikais ir kitu nereikalingu mėšlu, organizmas ilgai netemps.
Domaz 2011-04-05 23:48
tegu douda man visa statistika, manau ir as kazkoki algoritma sukurciau.. Aisku cia labiau reiktu i genetika gilintis, nes daug ligu paveldima..
rwc 2011-04-06 12:50
Kaip čia susiję su straipsniu? Gal, gudruti, nueik ir pasiimk prizą, kad jau viskas taip paprasta?
masha 2011-04-06 13:32
Siūlau nuorodą persiųsti visiems pažįstamiems programuotojams, medikams ir kt suinteresuotiems asmenims.