PSO: pasauliui gresia neįveikiamos bakterijos, nuo kurių nebus vaistų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rokazaz 2011-04-07 09:04
Tikra tiesa, zinau daug zmoniu, kurie pirmai progai pasitaikius grievia antibiotikus ir gydosi jais, nors galima to tikrai isvengti..
vitalijuss 2011-04-07 09:19
O ką žmogui daryti, jei jis negali sau leisti gydytis savaite gulėdamas lovoje?? Pagėrė antibiotikus porą dienų ir kaip agurkėlis - vėl i darbus, darbus, darbus.
okta 2011-04-07 10:25
Sakyčiau tai yra blefas. Jei yra nuodas yra ir priešnuodis. Kas yra bakterija? gniužulėlis amino rugščių su apsauginių kiautu - kažkokia membrana. Ta membrana turi būti laidi kažkokioms medžiagoms, t.y. maistui. Taigi ji gali būti laidi ir nuodingoms tai bakterijai medžiagoms - vaistams. O tai reiškia, kad juos tereikia atrasti. Molekulių, t.y. tų kamuoliukų, kuriuos galima panaudoti kaip vaistus, kombinacijų gali būti milijonai, todėl ir vaistų gali būti milijonai. Remiantis sąmokslo teorijomis, kuriose būna dalelė tiesos, galima teigti, kad PSO suinteresuota skelbti tokio pobūdžio naujienas visuomenei šiek tiek pagąsdinti, kad vėliau turėtų galimybę naujus antibiotikus ar kitokius vaistus parduoti brangiau. Tai paprasčiausias marketingo triukas, aprašytas vadovėliuose. Kitas dalykas. Dar yra galimybė naudoti probiotikus, t.y. mažiukus kareivėlius - bakterijas, kovai su blogomis bakterijomis. Genų inžinerijos būdu galima sukurti norimą funkciją atliekančius probiotikus, kurie būtų žalingi tik tam tikros rūšies bakterijoms, o jų išgyvenimas priklausytų būtent nuo tų blogųjų bakterijų. T.y. kai jos suvalgomos, žūva jau ir nebereikalingas probiotikas. Na ir galiausiai reiktų gerinti žmogaus sveikatą apskritai. Labai nedaugelis žmonių realiai rūpinasi savo sveikata. Daug kas ir galimybių ar pinigų neturi. Dažnai sveikata rūpinamasi tik kai susergama, tad tai dar ir kita medalio pusė.
Azuolas 2011-04-07 10:52
Jau geriau savaitė be antibiotikų, nei pora dienų su antibiotikais... Juk antibiotikai išnuodija ne vien "blogas" bakterijas, bet viską, tame tarpe ir žmogui naudingus mikroorganizmus.
Azuolas 2011-04-07 11:04
Taip, probiotikai greičiausiai bus ateitis Kelia straipsnis baimes dėl antibiotikų, bet nepamini kitų gydymo būdų. Galėtų taip ir pavadinti straipsnį "pagaliau užrauksim tuos antibiotikus", o ne "nebus vaistų..."
DBA 2011-04-07 12:29
Eilini karta bando gasdint zmones, kaip ir su kiauliu gripu, nesakau, kad jis buvo nepavojingas, bet ji labai ispute, prisipirko visi vakcinu, kurios yra paprasciausi vaistai, tik brangesni
Shinigami 2011-04-07 12:38
Man tai keistas toks mastymas. Daktaras pasakė, kad prasidės epidemija ir jei nori jos išvengti vartok vaistus. Žmonės jų prisipirko ir vartojo, o paskui stebisi kodėl ne susirgo. Juk nesusirgo todėl, kad ėmėsi priemoniu prieš tai.
Impintinas 2011-04-07 12:51
Esmė, kad gąsdino kiaulių gripu kaip kažkokia nepagydoma liga, kai tuo tarpu paprastu gripu ir serga, ir nuo jo miršta nepalyginamai daugiau žmonių. Tik kėlė paniką žiniasklaida. O po to tuose pačiuose laikraščiuose jau rašė, kad Lietuva prisipirko vakcinų ir išleido pinigus į orą. O juk pirko todėl. kad žiniasklaida įbaugino visuomenę. Turbūt tą turėjo žmogus omeny.
martys1103 2011-04-07 17:18
Taip, nėra tokios bakterijos, kuri būtų atspari viskam, bet jeigu atsirastų bakterija, kuri yra neatspari tik tokioms medžiagoms, kurioms nėra atsparus ir pats žmogus, tada jau galime sakyti, kad antibiotikų šiai bakterijai nėra. O evoliucija tikriausiai taip ir sutvarkys jeigu toliau masiškai naudosime antibiotikus.