Sapnų psichiatras: Z. Froidas – paikystės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BeVardo 2011-04-27 12:11
Kažkoks žodžių kratinys. Pavydžių žmonėms kurie turi dovaną sakyti ir nieko nepasakyti.
blizzard 2011-04-27 12:20
Visa tai paaiškintų prąnašingus sapnus ir dejavu
RiMuSaS 2011-04-27 13:29
Idomios mintys. @BeVardo o ko cia pavidet zmonems kurie sneka ir nieko nepasako ?? Labai jau paika tokius norus turet
Anonymous 2011-04-27 14:22
Čia sarkastiškai pasišaipė bevardis.. Neįmanoma skaityti.. mintys tiesiog pabėga nuo skaitymo vos ne kiekvienam sakinį.. galų gale net negali pasakyt apie ką skaitei.. nelieka kitos išeities, kaip pereiti prie įdomesnių straipsnių..
RiMuSaS 2011-04-27 15:29
Nezinau man nekilo jokiu problemu skaityt nuosekliai Vadinasi ne tau skirta tema, jai neiseina tvarkingai perskaityt ir suprast ka kur kaip siame tekste
Muskietininx 2011-04-27 17:15
Importial 2011-04-27 17:26
Atsiprašau už išties beprasmį post'ą, bet negalėjau susilaikyt... Žmonės, jūs susimovėt interpretuodami Rimuso mintis bei gramatines, rašybos klaidas. Šiuo atveju "jai" reiškia ne mot. giminę, o "jei". Tarp internautų ar daugmaž iš principo darkytai lietuviškai rašančių šie keisti metodai gana dažni. Tiek.
Linksmas 2011-04-27 20:42
irgi pagalvojau kad tai paaiskintu dejavu
Anonymous 2011-04-27 20:53
bliamba reiks dar kartą bandyti skaityt..
dzedajus! ;D 2011-04-27 21:22
tiems kas nesuprato, o aš jų nekaltinu dėl to, nes straipsnis tikrai žodžių kratinys, iš tiesu yra pasakoma jog sapnuodamas žmogus pranašauja ateitį (autoriaus žodžiais repetuoja) tik tiek supratau, nors nevisai aišku ar pagal tai ką jau patyrė, tarkim, per porą dienų. Tai gali paaiškinti deja vu reiškinį, smegenys nuspėjo ateitį.
Muskietininx 2011-04-27 21:59
Gerai, tai taip pat įmanoma. Smegenys tikrai galėtų nuspėti ateities įvykius, ypač tada, kai žinome su kuo susidursime kitą dieną. Aš žinau, kad ryt manęs laukia svarbus pokalbis dėl darbo, aš tai galiu nuspėti, tai galiu įsivaizduoti, todėl sapne tai taip pat įmanoma. Miegodami žmonės kuria savo galimą ateitį. Tai tikrai paaiškintų "dejavu", nes pačiam teko su tuo susidurti ne kartą. Kartais sėdžiu mokykloje, žiūriu į lentą ir žinau, kad tai jau vyko. Toks keistas jausmas. Tiesiog tai taip pažįstama, tas pats vaizdas ir ta pati situacija. Sedžiu ir galvoju, iš kur tai ? Galbūt tai tiesiog bendrų prisiminimų rezultatas, nes mokyklos suole jau sėdžiu beveik dvylika metų, tai kodėl per šį laikotarpį negalėjo būti jau panašių situacijų ? Tiek, kad "dejavu" pasitaiko ir kitose vietose. To paaiškinti nesugebu. Sapnų prisiminti niekada nepavyksta, bet galbūt pasamonėje jau matytus dalykus sugebu prisiminti nesąmoningai susidurdamas su panašia situacija gyvenime, tai "dejavu". Ką puikiai ir paaiškintų ši nauja teorija. Bet iš kitos pusės, kodėl jis taip priešinasi ir kitai nuomonei ? Kodėl jų nesujungus į vieną ? Juk galimi abu variantai. Mūsų troškimai ir svajonės gali susilieti į vieną. Ir tada sapnuodami matytume "ateitį" kuri greičiausiai neįvyks. Bet gali būti įmanoma, jeigu imsimės veiksmų jai pasiekti. Ar logiška vadinti kitą "paiku" , kai pats dar nesugebi pateikti jokių kitokių tyrimų ir įrodymų ? Ar tai ne paika ? Iš esmės šiame straipsnyje taip pat pateikiamas tik spėlionės. Hobsono nuomonė visiškai nesiskiria nuo jo pirmtako, nes abu jie ją pateikia tokiu pat spėlionių būdu. O dėl ankstesnio komentaro, tai aš supratau ką jis norėjo pasakyti. Tiesiog taip pat neatsilaikiau to nepakomentavęs. Jei jau rašome be nosinių ir varnelių, tai nors skirkime žodžius kurių reikšmės visiškai skirtingos.
Indigo89 2011-04-27 22:37
Bent jau man tai aiskiai parasyts tas straipsnis, tikrai ne zodziu kratinys. Del sapnu tai pagal mane bent jau viena is pagrindiniu sapnu funkciju yra paprasciausia mastymo optimizacija. Smegenys ima kazkokia tai patirti, ja "pergyvena" daug kartu is naujo kol randa efektyviausia sprendima su jau zinomu rezultatu. Tai is esmes derinasi su jo pasakymu, kad sapnuojant "matome ateiti", nes optimizacija juk ir yra reikalinga tam, kad ateityje tam tikra veiksma atliktumem efektyviau. Pagal mane todel ir pamiegojus tam tikrus dalykus galime is pirmo bandymo padaryti geriau negu pries miega.
blizzard 2011-04-27 22:52
You sir, are the man
Shioks 2011-04-27 23:35
Man nekarta yra pasitaike dejavu , kai ka nors darai ir atrodo tai jau esi dares ir zinai kas bus toliau, ir taip tada mintyse tie ivykiai sukasi. Mano nuomone smegenys tas pats kas superkompiuteris simuliuoja kitos dienos ivykius ir ne 1 ar 10 kartu o milijonus manau ir kai kas nors kita diena vyksta ivykiai kartas nuo karto sutampa, kad ivykiai sutaptu man galeciau skirti 8-15% sansa. O tai ka pavyksta prisiminti sapnuojant tai simuliacijos duomenu patekimas ne i ta vieta - klaida ir todel mes tai prisimename, kaip ir pamoka kaip prisiminti sapnus atsibudus nieko nedaryti ir sapnas lieka mintyse (informacijos perdavimo sutrikdymas), man yra teke sapnuoti ta pati sapna ne karta su beveik tais paciais ivykiais, karta per viena nakti sapnavau tapati sapna apie 4-6 kartus po kiekviena sapno atsibundant ir vel uzmiegant. Sapnavau kosmara ir is 4-6 karto nugalejau sesely kuris mane persekiojo tai manau buvo galutinis simuliacijos sprendimas nes daugiau to sapno nebesapnavau.
Monteiro 2011-04-28 00:30
Nejaugi tu niekada neprisimeni sapnų? Apskritai tada tavo visa argumentacija nuplaukia, jeigu nežinai ką tai reiškia. Apie sapnus daugeliu atvejų galima kalbėti tik iš asmeninės patirties. Man keista, kad kalbant apie sapnus nėra įtraukiamos išgyventos arba numanomos ateities įvykių emocijos. Beveik kiekviename sapne jų pilna ir tą galėtų patvirtinti kiekvienas dažnai sapnus atsimenantis žmogus. Kalbant apie išgyventus įvykius tai tokios situacijos, kurios buvo išgyventos emocingai, tačiau mes jų negalėjome numatyti: pvz. netikėtai mokytojos pakištas kontrolinis, kuris gali turėti itakos viso semestro pažymiui, šaukimas į teismą, nėtikėtas susitikimas su nemaloniu žmogumi ir pan. Asmeniškai man tokios situacijos turi reikšmės keletos artimiausių dienų sapnuose ir jo emocijose. Lygiai tą patį išgyvenu sapnuose kai būna numatytos emocijos. Tai svarbi kelionė, kolis, egzaminas kitaip tariant įvykius, kurie mane emociskai veikia jau dabar nors jie bus tik ateityje. Taigi asmeniškai as sau galiu tai patvirtinti, kad sapnuose regiu ne tai ką mačiau ar matysiu, o taip kaip mačiau ar norėčiau matyti.
sabotan 2011-04-28 10:29
Apskritai nieko naujo nepasake . Tik vel peike Froido teorijas gal jos klaidingos gal ne o gal isdalies bet nieks tiksliai nezino kaip yra. O as ir praeiti sapnuoju ir ateiti ir isvis nepaisinamus sapnus . Sapnu yra ivairiu rusiu
Muskietininx 2011-04-28 17:24
Taip, negaliu prisiminti nei vieno sapno, kurį būčiau sapnavęs. Bet kodėl mano argumentacija nuplaukia ? Ar aš negaliu remtis kitų patyrimais ir pasakojimais ? Ar tu visada argumentacijai naudoji tik asmeninius argumentus ? Bent jau rašiniuose už tokius argumentus skiriama mažiausiai balų. Jeigu nebuvau kosmose, ar aš negliu apie tai šnekėti ir remtis kitų žmonių potyriais ? Jeigu nebuvau Kinijoje, tai aš negaliu apie tai šnekėti ? Jei nepamenu sapnų, tai aš negaliu argumentuotai šnekėti ? Matai, visi šie klausimai susiję. Tai atsakyk, ar aš negaliu apie šiuos daiktus šnekėti argumentuotai ? Aš su tavimi sutinku, kad apie sapnus galima kalbėti ir iš asmeninės patirties. Bet tikrai ne daugeliu atvejų. Tai tik tie buitiški atvėjai, kai draugų ratelyje visi giriasi ką sapnavę ir ką tie jų sapnai galėtų reikšti. Jeigu nori kalbėti nors kiek moksliškai ir įtikinamai, turi remtis viskuo ką turi ir žinai.
Monteiro 2011-04-28 20:09
Šiuo atveju argumentuodamas prieštarauji pats sau. Štai keletas žodžių iš pirmojo komentaro: "pačiam teko su tuo susidurti", "Sedžiu ir galvoju", "Galbūt tai", "bet galbūt pasamonėje". Štai kodėl sakau, kad tavo argumentacija nuplaukia
Muskietininx 2011-04-28 20:45
Atleisk, galbūt nesu pakankamai išsilavinęs, bet to argumentacijos "nuplaukimo" vis tiek nesuvokiu. Jeigu perskaitysi pirmąjį komentarą, tai pastebėsi, jog ten šneku ne tiek apie sapnus (bent jau pimrojoje pastraipoje), kiek apie "dejavu". Su tuo aš esu susidūręs, apie tai aš sėdžiu ir galvoju, būtent tai aš bandau susieti su sapnais, kurių neprisimenu. Apskritai, tai tik spėlionės ir bandymai kažką paaiškint. Aš nenoriu tavęs įtikint. Pats nesu dėl nieko tikras, o argumentai ir reikalingi norint ką nors įtikint. Todėl čia nereikia kalbėti apie argumentus. Juk ne visada pateikdamas kažkokias savo mintis jas argumentuoji. Kartais tai net nuobodu. Visiškai kas kita su tikslumo reikalaujančiais straipsniais ir komentarais. Juos argumentuoti būtina.