Lietuvoje siūloma drausti elektroninių cigarečių pardavimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidziux 2011-05-05 09:35
draugas nusipirko, bandžiau, gana įdomus žaislas. Bet mest rūkyt nepadėjo draugui, matyt valios trūko
dzedajus! ;D 2011-05-05 09:36
Kažkokias nesamones jau daro, nematau reikalo drausti pardavinėti e-cigaretes. Vienas iš jų argumentu tai jog vaikai greit pripranta prie nikotino ir tai, kad e-cigaretės neskleidžia kvapo mokytojai ar tėvai nieko nepastebės. Nesamonė visų pirma iš kur vaikas gaus e-cigarete, kai gali laisvai gaut pakelį kontrabandinio Winston'o, o mokytojom nelabai ir rūpi ar vaikas rūko ar ne. "Mokslininkai aptiko vėžį sukeliančių cheminių medžiagų" Oho kokia naujiena, turbūt nobelio premija reikia įteikti. Cigaretėse yra >5000 cheminių medžiagų iš kurių ~100 yra vėžį sukeliančios. Mano manymu nieko drausti nereikia, jei žmogus protingas tai ir nerūkys, kam mokėti pinigus, kad gadinti savo sveikata? Juolab ta e-cigaretės akumuliatorių reikia kasdien įkraudinėti, nuo ko kenčia akumuliatoriaus tarnavimo laikas ir t.t.
AirDog 2011-05-05 11:26
Jei jau dėl sveikatos saugumo nori uždrausti e-cigaretes, tai kodėl įprastos su visa žinoma ir pripažinta žala neuždraudžiamos? Kiek žinau tos e-cigaretės yra brangios ir vaikai jų tikrai neįpirks, juolab, kad jos nebus parduodamos asmenims iki 18. Pakaitalų ir priemonių padedančių mesti rūkyti draudimą gali inicijuoti nebent tabako pramonės atstovai suinteresuoti savo pelnu.
RiMuSaS 2011-05-05 11:42
Mano nuomone nereiktu apeliuot i zmoniu protinguma ir sakyt, kad zmones patys supras, kad nereikia leist pinigu tokiems niekams ir gadint sveikata. Bet neuzmirskim smalsumo faktoriaus. Toki daikciuka nusipirkus, jo parukius nereikia ismes. Ji galima naudot vel ir vel... Tik as nelabai suprantu kokios ten medziagos ieina ir kaip jos papildomos ? O jai atvirai kam isvis kuria tokius dalykus ?
edgarasf123 2011-05-05 12:00
Ta pati e-cigarete tai kainuoja dauk, bet tos kapsules(1 kapsule kaip 1 pakelis) paskaiciavus net pigiau gaunas negu tikros. http://www.blucigs.com/ jos gan pigios. Maziau nei per metus atsiperka. Tik deja "blucigs" pardavineja tik JAV.
kionig 2011-05-05 12:35
Įsivaizduok, kiek valstybė surenka iš šitų rukorių pinigėlių į biudžetą už akcizą
Dominykas 2011-05-05 12:49
Įsivaizduok, kiek valstybė išleidžia šiems rūkoriams gydyt...
kionig 2011-05-05 12:54
Tai juk dabar už sveikatą reikia susimokėti po 72 litukus
unytas 2011-05-05 12:59
na as pats is dealextreme uzsisakau ta e cigarete tai idomu kas ten gero.beto vaikai mokikloj patys laksto su kontrobandinem ir is pardotuves cigaretem.o cia jaudinasi del e cigaretes
swatsqad 2011-05-05 13:06
unytas 2011-05-05 14:53
visu prncipas toks pats veikimo beto dealextreme gali rasti ligei tokiu pats kur kitur po 200lt.tesok perparduoda uz 300% daugau
bahuriux 2011-05-05 16:00
Patarsiu kaip mesti rukyti, be jokiu priemoniu. Yra papildomu salygu, zmogus turi tureti kazkiek valios ir turi buti priezastis mesti rukyti, jei pradedi sportuoti, jei perbrangios cigaretes, jei neleidzia sveikata, jei susiprotejai ir pradedi suvokti, kad nuodiji save ir tt. As meciau sitaip, pasiemiau i darba tik dvi cigaretes (del visako, maniau kad istversiu nerukes, bet neisejo) rukiau tik kai jau uzeidavo "trieba" ir tik po puse 3-4 kartai per diena, po savaites jau pasiimdavau po viena cigarete rukiau 1-2 kartus per diena. Po dvieju savaiciu intensyvaus mazinimo isvis neberukiau ir nebuvo sunku nutraukti, nes organizma pripratinau prie mazedniu doziu nikotino. Kazkur pora savaiciu, kai visiskai nutraukiau rukyma jauciausi kazkaip, kaip su "maisu trenktas" ir norejosi truputi rukyti, bet nebuvo sunku susivaldyti. Po menesio (nuo metimo/mazinimo pradzios) jau nebenorejau rukyti isvis, o po dvieju menesiu pamirsau cigareciu skoni ir pradejo netgi smirdeti dumai, kai kiti ruko. Tada pajutau jegu antpludi ir sveikatos pagerejima. Po kurio laiko pradejo augti svoris, kadangi tada buvau kudas tai tik i gera isejo. Rukiau as ~5 metus, rukydavau po ~pakeli i diena Niekas man nepatare, kaip numesti neskausmingai, sake tik "Surukai paskutine cigrete ir numeti bika... Gali per peti mesti jei nori" Tai va kas situo budu meta, sekasi sunkiai.
Mauras 2011-05-05 16:26
Cigaretes yra legalus narkotikas,sekmes kovojant .
enternald 2011-05-05 16:33
Panašu tie kurie rūko jiems giliai dzin, ką kiša į burna ir kaip tai kenkia. Ar elektrinė ar paprasta cigaretė.
RiMuSaS 2011-05-05 17:03
Gal moderatorius neistrins. Cia dar vienas budas. Bet tinka tik tiems, kas tikrai nori nustot rukyt. Perskaitikyt Aleno Karo " Lengvas budas mesti rukyti" . Ispatirties pasakysiu uztenka laikytis dvieju pagrindiniu taisykliu skaitant knyga, kurios parasytos knygos pradzioje. Jai tu taisykliu laikysies ir bus pasiryzimo nustot rukyt, taip ir nutiks. Rukiau ~8metus po pakeli i diena. Paskuniais metais budavo surukydavau iki pusantro. tapacia diena pries baigdamas skaityt knyga surukiau 14 cigareciu. Surukes paskutine cigarete ir likusias cigaretes sudegines. Iki siol nerukau jau beveik 2 metai pirmos kelios savaites bus keistos del likusio iprocio tam tikromis progomis kazka daryt ( eit parukyt ). Pvz pavalgius, ryte ir panasiai. Bet tai greit dinksta. Biskeli svoris pakils, nes organizmas atsigaus. Bendras energijos padidejimas garantuotas. O tie pakaitalai kurie turi nikotino ( kaip suprantu ir tos e-cigaretes ) tai nieko verti dalykai tik gumos tempimas. Pats ir daug draugu bande visokius pakaitalus. Nulis sveiku.... Kaikam tai buna katalizatorius nustot rukyt bet tokiu tokia mazuma, kad nera apie ka ne kalbet. Tokia mano nuomone ir patirtis siuo klausymu.
werafonas 2011-05-05 17:11
Atrodo, kad čia eilinis lobistų bandymas prastumti tam tikroms interesų grupėms naudingą įstatymą. Vaje, vaje. Matot net vienos vėžį sukeliančios medžiagos rado. Tai nuodas!!! O kodėl straipsnyje neužsimenama apie klasikini cigarečių kenksmingas medžiagas, ir kiek ten jų yra? 100? 200? O gal 1000? Nekenčių tokių šališkų ir melagingų straipsnių.
Justas116 2011-05-05 17:45
Oho... Nori uždraust, nes tai gali daryti poveikį žmogaus sveikatai? Prašyčiau... O kaip pačios cigaretės? Jos jokios įtakos organizmui nedaro? Absurdas... Gal uždrauskim ir kramtomąją gumą, kurioje yra nikotino, nikotino pleistrus? Juokinga... Tokius sprendimus tikrai įtakoja cigarečių kompanijos.
vytenizs 2011-05-06 16:10
+1 tiesiog uzsakyta yra cigareciu gamintoju sitas straipsnis ir tiek nes dabar ipatingai padidejas pardaviams el cigareciu ir praranda pelna kompanijos... Ka cia dar be sneket?
Dvigubas nulis 2011-05-06 16:19
Ir kur gi čia melagingas straipsnis? Jis aprašė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento siūlymą drausti elektroninių cigarečių pardavimą, jų nuomonę, kodėl taip reiktų daryti, WHO nuomonę ir ES įstatymus. Kalbėti apie patį siūlymą ir jo argumentacijos realumą - visai kas kita, čia būtų galima atrasti lobistų „prikištas rankas“. Kitaip sakant, reiktų atskirti straipsnį nuo NTAKD siūlymo. Ir tik tada, jeigu šiaip ne taip pavyksta tai padaryti, kritikuoti pačią naujieną.
tassie87 2013-06-17 19:23
Liūdna sakyti, kad jūs galite rasti tai daug internete. Bandžiau ieškoti Google "ir daugelis akivaizdžiai yra klaidingas.