Druska nesukelia širdies ligų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jomajo 2011-05-06 17:43
tai kuo tiket? kaip druska gali but sveika jei ji viska grauzia: avalyne, net gatves isardo. labai abejoju del tokio moklsininku atradimo, gal kuria diena dar atras, kad ir rukymas sveika.
kionig 2011-05-06 17:49
Druska širdžiai tarkim, kad labai jau nekenkia, bet nepamirškime, kad be širdies yra inkstai, sąnariai, tulžis ir kur dar gali kauptis akmenys
Nightbringer 2011-05-06 19:34
O kas šiais laikas yra nekenksmingą, žmogui? Geriau bent dešimt minučių pasivažinėkite dviračiu, nei ieškokit prie ko prikibti.
Giedrius- 2011-05-06 19:57
Druskos natris stabdo skysčių šalinimą iš organizmo, todėl širdis turi pravaryt didesnius jo kiekius ir tai kelia kraujospūdį, o aukštas kraujospūdis skatina širdies ligas. Geriau tegu paneigia kurį iš šių teiginių, statistika kartais slidi.
RiMuSaS 2011-05-06 20:49
Zmones, zmones.... Natrio chloridas ( druska ) yra svarbus zmogui produktas. nuo jos priklauso vandens kiekis kraujyje ir visame organizme. Naudokit prieskonius ir nenaudokit papildomai druskos gaminant maista ir tikrai nepervirsysit normu... Svarbiausia valgyt tiek kiek reikia. Kaip straipsnije ir sakoma svarbiausia isiklausyt i organizma. Jis pats pasako ko ir kiek jam reikia...
rimasD 2011-05-06 21:48
Žmogus ir kiti gyvūnai yra kilę iš jūros gyvūnų, todėl ir kraujo sudėtis yra panaši į jūros vandens sudėtį, tik mažesnės koncentracijos. Jeigu reikia suleisti vaistus, jie dažniausiai skiedžiami izotoniniu , 0,9 proc. NaCl tirpalu, kad nepažeist suleidimo vietoje druskų pusiausvyros. Kadangi natrio yra daug daugiau, negu kitų druskų, tai į kitas galima nekreipti dėmesio. Dabar labai pradėta naudoti sausa jūros druska, kurioje yra ir kitų druskų. Su šlapimu, su prakaitu yra pašalinama daug druskų, todėl organizmui reikia jas papildyti.Vien su NaCl apsieiti sunku, nes didelis natrio kiekis gali išplauti kalį, kuris būtinas tai pačiai širdžiai.Todėl rekomemenduojamas mineralinis vanduo. Prie druskos priprantama. Aš turėjau draugą, kuris valgykloje, net neparagavęs, patiekalus pasisūdydavo. Seniai jį mačiau, bet manau, kad jis gyvena sau, nes ir organizmas, druskų perteklių, pašalina. Dar reikia prisiminti natrio glutomatą, kurio dabar deda į daugelį produktų, ir kurio gramas turi natrio, kaip gramas druskos.