Jean-Pierre Lehmann. Europa ir arabų pasaulis dvidešimt pirmame amžiuje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2011-05-15 12:14
europa pasmerkta isnykimui, bet nemanau kad jauni arabai vyks i europa kad slaugyt ir maitint senstancius europiecius tam aukodami savo laika ir lesas. realiau yra stebet kaip arabai palaipsniui plesis uzimdami europos salis, galbut ir be karo, o senieji gyventojai neapsikente naujoku migruos is savo saliu vakaru ir siaures kryptimis vis mazindami nearabine europa
Arwis 2011-05-15 12:38
Niekur ta europa nedings ir tu arabu neprivis. Esme tame kad ir tie patys arabai atvyke i Europa labai keiciasi. Seimos nebegimdo cia po desimt vaiku, vyrai cia retai kada 3 zmonas turi etc. Atvaziave cia arabai tikrai labai suvakareja. Pats gyvenu danijoje ir su arabais galima sakyti susiduriu kiekviena diena, turiu draugu is Somalio, Pakistano, Afganistano ir Irako. Ne karta esam kalbeje apie problemas, ne vienas yra sakes kad atvykus mokytis is savo salies ju poziuris labai pasikeite. Apie jaunaja karta 'musulmonu' kurie uzaugo vakarietiskose salyse kaip Danija isvis nekalbu. Geria, Ruko, palaiko aktyvu lytini gyvenima su kuo nori ir kada nori. Kitaip tariant jaunoji musulmonu karta yra visiskai nedievobaiminga. Marketingo kurse pazinojau 2 merginas kurios atvyko i Danija budamos labai mazutes. Siandien gatveje tik is veido bruozu pasakytum kad is arabu pasaulio. Visa kita, apranga, elgesys - viskas vakarietiska. Yra sakusios kad ne uz nieka negrystu gyventi i dabartini pakistana, ten niekas ju nelaukia kaip vergove. Na zinoma ne visi musulmonai tokie. Yra toks rajonas Brabrand aka getas ju. Na ten moterys labiau prisiziuri tradiciju. Vaiksto kaip priklauso. Taciau viena aisku, kad tradicijos nyksta ir tas tikrai atsispindi kartoje uzaugusioje vakaru pasaulyje. Taipogi Danijos vyriausybe, kaip ir kitos salys turbut, stengiasi tokius getus issardyti. Ty paskirstyti zmones po visa miesta o ne juos konsentruoti vienoje vietoje, taip paspartinant perejima prie vakarietiskos gyvensenos.
Genius 2011-05-15 13:56
Tai problema kaip ir isspresta po truputi vezam arabus paskui tie arabai suvakareje grys i dabartines musulmonu salis ( kai senieji bus ismire) Tada sukursim Vakaru euroazijos sajunga ir viska sujungsim o veliau padarysim viena valstybe
Analog 2011-05-15 14:01
Tas_pac 2011-05-15 15:12
Nesiintegruos tie arabai. Čigonai per 700 metų neįsintegravo, tai beprasmiška tikėtis kad arabai bus kitokie. Turi Europa didžiausią kultūrinį ir ekonominį kapitalą, bet jis byra tarp pirštų kaip smėlis dėl politinės krizės kuri jau apie pusšimtį metų užsitęsė.
Arwis 2011-05-15 16:12
Paskaityk ka parasiau. Jau dabar arabai integruojasi ir gan sekmingai. O vyriausybes pastangos issardyti babaju rajonus ir juos paskleisti po visa miesta tai tik dar labiau pagreitina.
mobilunkas 2011-05-15 18:37
Arabai gal integruojasi, bet arabes- ne. beto kai arabu bus dauguma tai integruotis ne jie tures, o mes. Kazkaip reikia uzimt nauja areala, tai ir laikinai prisitaiko arabai. Na tikekimes kad arabai aukosis del musu adaptuosis, vykdys musu nurodymus, mums tarnaus- na kaip auksine zuvele, iki tol kol ja uzkniso
Anonymous 2011-05-15 19:32
absoliutus absurdas.. „Išgyvena ne stipriausioji rūšis ir net ne protingiausioji, tačiau ta, kuri geba geriausiai prisitaikyti prie pokyčių“ hahaha.. prisitaikymo lankstumas tiesiogiai priklauso nuo mastymo, o mastymas ir yra protingumas. Retoriškai klausiu, ko vertas straipsnis su tokiom citatom? Mano nuomone delfio ir propagandinių tinklapių skaitytojų dėmesio.
šakės 2011-05-15 20:09
Na akivaizdžiai straipsnis neatitinka tavo "prisitaikymo lankstumo". Man, su ne tokiu lanksčiu prisitaikymu, straipsnis atrodo ganėtinai geras
Anonymous 2011-05-15 20:13
Galima paklausti ką prisitaikėlis veikia gyvenime? Kokius mokslus baigė, kokį darbą dirba ar tiesiog kokius pomėgius turi.. ir kiek gerų draugų turi, bei kokių tautybių jie?
Anonymous 2011-05-15 20:19
Jei, taip tai kiek metų, jei ne, tai kur suklupo mąstantys žmonės? Aš renkuosi variantą, kad vergai buvo "kaušai", dėl to buvo vergais, o vergystė žlugo dėl išpuikimo protinguolių, kurie nukrypo nuo kurso ir į vergystę pradėjo imti ne tik iš afrikos, kur žmonės kaip aborigenai buvo prisitaikę prie gamtos, o ne gyvenimo pasaulyje.
zamolskis 2011-05-15 23:21
arabus vakaru kulturos gali nusluot keliais mygtuko paspaudimais... taip kad darvinas siuo atveju gali ir netikt
Mauras 2011-05-16 00:48
Anonymous 2011-05-16 09:19
Keli mygtukai nenušluos, net ir panaudojus branduolinius ginklus, pirmiausia tai jų daug, o visų antra jie išsislapsto po olas, trečia - su tokio tipo valstybėm kariavo daug kas, bet kiek žinau nepavyko nei vieno nugalėti, čia kaip sakant nebent išžudžius visus iki vieno valstybė taptų galutinai nugalėta, o išžudyt neįmanoma, kai slapstosi olose.
Nightbringer 2011-05-16 18:12
neišgelbėjo jų nuo genocido. Ir kas galiausiai turi geriausias galimybės išlikti? Jie, kurių teliko mažuma, ar mes, kurie dabar smarkiai lenkiame juos, savo gausumu. Na, bent Europos mastu. Ar jums, tai ne kiek neprimena evoliucijos? Ar čia ne Darwino idėjos, kurios buvo tokios popiularios, pokariu? Ar galų gale, manote, kad jis klysta? Tas pats ir su Turkija. Jei galų, gale ji išliks ir taps dominuojanti valstybę, tai čia ir bus įrodymas, kad ji yra teisi. O ne męs, su ,,higher morality grounds", bei kitais savo žaidimais.
Analog 2011-05-16 18:28
Kažkokios mistinės slaptos olos Kaip nebuvo niekas nukariavę? Irakas jau baigiamas sutvarkyti, žydai savo teritoriją išsivalė, anglai buvo okupavę Afganistaną, NATO pajėgos ir ten neabejoju, kad susitvarkys.
Anonymous 2011-05-16 18:40
Nereikia balamutinti žmones. Pasidomėk daugiau apie jų istorija, nes tos mistinės okupacijos, tai tik akiniai nuo saulės. Nereikia juokinti žmonių. Pasidomėk, kaip rusai kariavo su afganistanu, kokia ta buvo okupacija. Trumpai tariant, jei visų iki vieno neišaudai, tai moteris ar net vaikas gali išsitraukti automatą ir pradėt pyškinti į visus iš eilės. O baltuosius už tokius darbelius kastruoja, galvas nupjovinėja, skalpus gyviems lupa ir panašias žiaurybes daro. Net kai rusai kariaudavo, tai žmones išleisdavo tarp olų ir sakydavo, pasilik vieną kulką sau. Deja, bet tokie dalykai nėra rusijos pasididžiavimas, todėl apie tai daugiausiai gali sužinoti iš ten tarnavusių karininkų. Maža nepasirodys. Juos nugalėti yra labai sunku. Nereikia maišyti valstybinių institucijų sunaikinimo su piliečių visapusišku pasipriešinimu. Kas kad okupuosi, jei visi priešinsis jėga.
Analog 2011-05-16 18:59
Jei mistiką ir galima kažkur įžvelgt, tai tik tavo aprašytoj istorijoj apie olas, ten tūnančias nėščias musulmones, ginkluotas AK. Skaitęs Stankaus Albinosus. O ir amerikėnai dbr ten ne su afganais, bet su talibais kovoja, taip, kad toli gražu ne kiekvienas vyras ten priešas, jau nekalbant apie moteris ir vaikus. Yra forume daugiau žinančių apie dabartinę situaciją ten.
Anonymous 2011-05-16 19:11
Mauras 2011-05-19 04:05