JT prognozė: Lietuvai negresia išnykimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2011-05-16 10:52
Abejoju, ar matematiškai pagrįsti skaičiai. Manau jie paimti iš akies. Neaišku ar neatsiras kokių kitų įtakojančių veiksnių, kurie kaip reikiant pakoreguos žmonių skaičių ar gimstamumą. Tokie kaip badas, epidemija, migracijos ar nauja robotų karta. Neaišku kaip gimstamumo padidėjimas įtakojamas įvairių juodo gymio imigrantų.
TLas 2011-05-16 14:04
Nu as tikrai nesutinku kad lietuvoje artimiausiu metu galima tiketis gimstamumo rodiklio didesnio ar bent artimo dviem. Realiai pagalvojus is lietuvos emigruoja daug zmoniu. Praktiskai absoliuti dauguma jauni zmones t.y tie kurie teoriskai turetu kelti ta gimstamuma.... Taigi manau cia tos visos prognozes lietuvai yra paskaiciuotos su daugmaz normaliom zmoniu proporcijom. 1/3 seni ir t.t. Taciau lietuvoje nelieka jaunimo. Ir jaunimo procentas darosi toli grazu nuo to normalaus. Tai reiksu, jog tiem likusiem jauniem zmonem realiai reiketu tureti gerokai daugiau neigu du vaikus. Gal net vidutiniskai kokius keturis. Kad vidurki ispausti artima dviem. Senukai juk nesigimdo dazniausiai:)
Sokantis Debesis 2011-05-16 14:05
koks skirtumas, viena diena vis tiek visi susimaisysim. O tai nera blogai: Manau maziau rasiu ir valstybiu sukeltu maziau, konfliktu ir problemu sitam pasaulyje. Labiau maisyti palikuonys pasizymi didesniais gabumais, buna sveikesni, atsparesni visokioms ligoms...
mobilunkas 2011-05-16 14:12
diskutuojama ar siuolaikine moteris pajegtu pagimdyt daugiau nei 2 vaikus per savo gyvenima. aisku kad pajegtu, nu bet negimdys ir tiek. aisku jei suirtu siuolaikine visuomenes santvarka tai vel gimdytu po daug vaiku, bet negi mes patys delto sugriausim savo sukurta technogenini pasauli? na nebent asteroidas, jeloustounas ar atomines bombos
Analog 2011-05-16 14:46
Eik, pasimaišyk su kokia babaja, dar islamą kokį priimk, tik prieš tai pateik straipsnį, kuriame teigiama, kad rasių maišymasis yra gerai. Viena bobutė sakė netinka.
Sokantis Debesis 2011-05-16 15:00
Kuo cia kaltos bobutes ? kiek pamenu mokykloje per biologijos pamokas moke genetikos pagrindu. Ten lig ir buvo pasakyta kuo tolimiausiu giminaiciu maisymas gerai, o artimiausiu (puseseriu ir pusbroliu) blogai... Su islamu ir "babaja" kiek persistengei, vaikiskai kalbi. Koks tavo reikalas su kuo maisysios? Koks tau skirtumas ? skauda tau ? Tu turbut vienas is tu naiviu patriotu, kuris jauciasi geresnis uz lenka ir latvi, gal net uz vokieti ir prancuza.. pasakyk man kvailam, kuo musu tauta tokia ypatinga?
Domaz 2011-05-16 15:11
TLas 2011-05-16 15:12
Kad as taip nelabai mates, jog europietis butu kokia babaja prigriebes. Dazniausiai tie europietes priciesina. O kadangi pas juos kultura ypatingai patriarchaline ir koncervatyvi, nelinke priimti kotokio poziurio, keistis visiskai... Tai ta vargse vakariete buna greitai pasikeicia tikejima, uzsimaukslina burka ant galvos, sedi namie ir gauna malku... Bei augina vaikus pagal ta pati modeli... Ir realiai, net jei genetiskai ir butu toks rasiu maisymasis kazkuo naudingas, tai praktiskai to nebelika... Cia mano tokia, siek tiek rasistiska, kategoriska nuomone.
Analog 2011-05-16 15:49
Kiek Europoj rasių? čigonų ir kolonistų iš 3 pasaulio neskaičiuokim. O kiek čia karų būta? Tad ir argumentas apie konfliktus yra niekinis. Apskritai, karų dėl rasių nėra daug kilę.
TLas 2011-05-16 16:38
Yra duomenu jog tarkim intelektualo ir sportininko vaikai buna labai "pasiseke". Tad kodel tai negaletu galioti rasem? As tikrai buciau linkes sutikti jog maisymasis is esmes padeda praplesti genu arsenala palikuoniui. O tai manyciau gali lemti daugiau ir ivairesniu genu kombinaciju, ko pasekoje palikuonis gali buti kitoks... T.y siek tiek daugiau variantu kaip atrodys, koks stiprus, protingas ir t.t jis bus. Nebutinai tai nueis link geresnes puses. Ta prasme, jog nebutinai tai reiskia jog bus geresnis, gali buti blogesnis. Bet daugiau sansu kad bus kitoks. Na mano toks supratimas, nerasiu tikrai as nuorodos i mokslini straipsni ar pan. Bet manau taip yra. Juk tas pats tarkim su sunu ar geliu maisymu... Atsiranda ivairesni, kitoki... O kadangi kitoks tai daugiau sansu kad gali tureti geresniu savybiu. Tie su blogesnem savybem evoliucijos eigoj isnyks ir liks tie su stipresnem... Cia kaip ir evoliucijos teorijos pagrindas. Tai gi susumavus, jei kuris is jusu juoduke kokia pamylesit tai nereiksia kad jau jusu vaikas kazkoks geresnis taps. Bet tolimoj evoliucijos perspektyvoj tai duoda galimybe. Beje tavo argumentas su nuvaziavimu i kita miesta tai tikrai "rimtas" Niekas cia nesneka apie artimus gimines. Bet faktas kad lietuviai daugmaz turi vienokius genus, britai dar kitokius, o koki italai dar kitokius... va tau kad nori ta pati rase - baltieji. Tas pats zemynas - europa. O is isvaizdos jei prie sienos sustatytu tai visus turbut kokio 90 procentu tikslumu isvardintum... (isimciu visur yra).
Analog 2011-05-16 16:58
sugalvota teorija apie superrasę, kuri atsiranda maišantis rasėm. Tai pasakyk kuri čia tokia neserganti ir ilgaamžė tauta? Kažkodėl pagal žmonių gyvenimo rodiklį galiu išskirti skandinavus, japonus (99% japonai). Tai ilgą laiką atskirai gyvenusios tautos, bet ar pas japonus daugiau apsigimimų? Skandinavus? Na dabar skandinavai prisileido babajų, tad po keleto šimtų metų pajausim blondinų pamažėjimą.
Sokantis Debesis 2011-05-16 17:16
Siais laikais tarp europieciu karu nedaug, bet manau reiktu zvelgti giliau i istorija, arba placiau ir paziuret uz europos ribu, konfliktu gi tikrai netruksta, kad ir toj pacioj Europoje tarp skirtingu tautu daug nepykantos.
T 2011-05-16 17:30
Ne visada maišantis tautoms gerai išeina. Daug kartų skaitlingesnė ir mažiau išsivysčiusi tauta nusmukdė daugiau pažengusią tautą. Pagal statistiką susituokus skirtingų tautų žmonėms kaip reikiant padidėja skyrybų tikimybė, o susituokus skirtingų rasių žmonėms skyrybų tikimybė išauga iki 100 proc. Prieš 4000 metų susikūrus Indoeuropiečiams jie plačiai paplito ne visada maišantis su kitomis tautomis. Paprasčiausiai mes turėjome geresnes tradicijas nei kitos tautos. Jei Lietuviai įsivestu geras tradicijas mokytis, dirbti, vesti, gimdyti vaikus, tai mes ne tik gerai gyventume bet ir plistume, o ne trauktumėmės. Dabar kol kas viskas apsiriboja aplinkinių kritikavimu, kartais grandiozinių, utopinių reikalavimų iškėlimu. Dažnai jei kas ir pasiekiama, tai dažniausiai per intensyvų darbą ir kitų svarbių gyvenimo sričių sąskaita.
TLas 2011-05-16 17:32
Tai kalbejom apie rases. Tai ir kalbam, nesismulkinam. Zinoma kad daug lygmenu yra. Nieko net nebuvau uzsimines apie super rase... Sakiau kad tai tiesiog evoliucija... Labai ilgoje perspektyvoje gali issivystyti ir kelios skirtingos rases su skirtingais pliusais ir minusais... Del skandinavu ir japonu geresnio ekonominio gyvenimo tai cia DAUG daugiau dalyku reikia ivertinti nei kad rase.... Geografinis, politinis, kulturinis, istorinis kontekstas dau daugiau svarbus. Daug daugiau nei kad rase. Pavyzdziui kuo susija tai jog skandinavai buvo uzdaresni ir kad norvegija turi daug naftos, geografiskai yra kraste ir karai nesirito per ja pirmyn ir atgal taip kaip centrinej europoj???? Kodel galvoji labiau istoriskai afrika atsilikus siuo metu? Todel kad zmones juodi? Ar todel kad pats zemynas labai sudetingas, sunku budavo keliaut, mainytis daigtais, ziniomis, technologijomis? Del to kad ligu daugiau, isgyventi sunkiau? Del ko vakaru pasaulis siuo metu visdar pirmauja? Del to kad zmones balti, ar del to kad susikloste tokios istorines apinkybes, kurios tai leme? Bet jei tik del rases, tai kodel pries 1000 metu arabai buvo auksciau? O pries 2000 metu kinai? A? Nera didesnes klaidos kaip kad paimti du faktus ir daryti isvada pagal juos nors jie neturi jokios tiesiogines itakos padarytai isvadai. Tokiom pasakom politikai pries rinkimus bobutes itikineja jog butent JIE padare kazka gero ir butent JU OPONENTAI padare kazka blogo... Jei ziema labai salta siemet buvo Kubilius del to nekaltas, supranti?
Analog 2011-05-16 17:47
Tai tautų ar rasių? Ir paminėk, man bent vieną konfliktą, kuris kilo dėl rasinių nesutarimų, nes buvai išsakęs tokį argumentą, kad skirtingos rasės sukelia karus, nors kaip aiškėja, tai čia tavo eilinė fantazija.
Analog 2011-05-16 18:02
O va tokie išvedžiojimai prasideda iš nesugebėjimo argumentuot.
Skaitytojas 2011-05-16 18:29
Neatsigaus ta lietuva dar ilgai. Su tokia socialine padetimi kokia yra lietuvoj, ne vienas jaunas lietuvis nesirys kurti seimos ir gimdyti 2-3 vaiku. Kai lietuvoje viskas paremta prievarta ir melu, gali buti kad ateityje tokia valdzia kaip dabar ives priverstini pastojima, kaip (PSD) panasiai. Va tau ir suklestes lietuvoje gimstamumas. O skaiciai kaip visada atrodo ispudingi kai vidurkis vedamas is mazo zmoniu skaiciaus. Taip kaip ir su vidutiniu atlyginimu, kai to vidutinio jau ne senai nebera: puse lietuvos gauna 1000lt, kita puse 10T, ir vidurkis geras, galime jau ir eura isivest. Cirkas Jei visi emigrave lietuviai sugryztu i sali ir gyventu be vaiku, tas gimstamuo koeficientas taip smuktu, jog tai profesorei ir zandikaulis nukristu. Ir kaip gerai skamba straipsnio pradzioje parasyta sakinio dalis: "...jei pažengusios valstybės atkurs demografinę pusiausvyrą, vadinasi, ..." na zinoma, kaip kitaip, pasaulis be lietuvos juk neegzistuotu mums lietuva tokia svarbi, kad baigiame pamirsti jog joje DAR gyvena ir zmoniu
TLas 2011-05-16 18:39
Nu cia argumentas galu gale viska pasakantis apie tave, ta proga gal ir baigsim sia diskusija.
Analog 2011-05-16 18:49
Ką apie mane pasakė? Tai tavo žodžiai, kažkodėl afrikiečiam pateisint tai tinka, o jau kitų žemynų gyventojam netinka? Vėl dvigubi standartai? Ir nebėk į krūmus, būk lietuvis, o ne babajus, kad bėgtum.
Analog 2011-05-16 18:51