Negyvąją jūrą ketina prikelti Raudonosios jūros vandeniu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2011-05-27 14:04
Ir tada raudonojoje juroje vanduo taps gelesnis, pakenks tai visoms ekosistemoms tiek raudonojoje tiek juodojoje ir prisidirbe bus daugiau nei galejo..
HardAxe 2011-05-27 14:17
Raudonos juros vanduo nuo to nepasikeis, bet: "Dar viena kliūtis - dviejų rūšių vandens reakcija. Eksperimentiniai baseinai, kuriuose skirtingomis proporcijomis buvo supiltas abiejų jūrų vanduo, apaugo dumbliais. „Įmaišant Raudonosios jūros vandenį, kartu patenka sulfidai, kurių natūraliai Negyvosios jūros vandenyje nėra. Šie sulfidai sukelia dumblių augimą ir pakeičia vandens spalvą”, - teigė Itai Gavriellis iš Izraelio geologijos tarnybos." http://ekologija.blogas.lt/mokslininkai ... -5993.html
immortallt 2011-05-27 15:04
Hardaxe, jeigu vandeni ims is raudonosios juros, tai raudonaja jura papildys vanduo is Azijos juros. O vanduo azijos juroje yra tikrai maziau surus negu raudonojoje.
Fostil 2011-05-27 23:41
Gerai, o dabar logiskai pamastom. I Negyvaja jura iteka upes, kitaip sakant GELAS vanduo. Susikaupusi druska niekur nedingsta, o dabar i sia jura ipilkim jau suraus vandens is Raudonosios juros, tai paaiskinkit man kaip gali nuo to Negyvoji jura tapti gelesne? Beto neuzmirskit, kad druska niekur nedingsta, neisgaruoja. Tad pilant tik Raudonosios juros vandeni i Negyvoji jura ji taps tik dar suresne.
immortallt 2011-05-28 00:37
Fostil, negyvoji jura "mirsta" ne del surumo, o jinai baigia isdziut, nes upes issenka, kol isdrekinami visi laukai. Tad druska cia nera problema.
Augink pats! 2011-05-28 01:01
Žodžiu, perku is maximos už akcija druskos su jodu ir ramiai sau baseina pasidarau... IR NESIPARINU ir MAN VIENODAI realiai. vsio, labos nakties visiems. tema išspręsta... O kas ko įpils daugiau, tai čia motulė gamta nuspręs, ar teisingai ar blogai pasielgėm.