Organizmas įsisavina tik 30 proc. sintetinių vitaminų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-06-07 11:44
Dėl 30% įsisavinimo nelabai tikiu. Dažniau moksliniuose tyrimuose matau, kad įsisavina mažiau nei 5% proc. suvartotų per burną. Jei nori gero įsisavinimo - leiskis į veną. Beje, dėl besaikio vitaminų vartojimų - tai tampa labai didelė problema. Tarp mano pažįstamų merginų labai daug vartoja vitaminus kasdien, nors joms jų tikrai nereikia. Tiesiog madinga. Jos net diskutuoja, kokius vartoja ir viena kitai pataria, kokius pirkti. Dažni ir apsinuodijimo atvejai. Nors simptomai idealiai atitinka riebaluose tirpių vitaminų perdozavimą, jos šių simptomų nesieja su vitaminais. Mano, kad nuo kažko kito ir net neina įtikinti. Kalta čia švietimo sistema, nes vitaminai pateikiami kaip kažkas labai naudingo ir taškas. Realiai žmonės net nesuvokia, kas per medžiagos tie vitaminai ir kam organizmui jų reikia!!!!
zamzungas 2011-06-07 12:14
Sutinku su faktu, aš tarp aplinkiniu taip pat pastebiu tokį besąlyginį tikėjimą sintetiniais vitaminais. Kas liečia vitaminų mažėjimą naturaliuose produktuose manęs taip pat nestebina nes pvz. pomidorai pramoniniu būdu auginami ne dirvožemyje, o kempinėse į kurias teikiamos augimui reikalingos medžiagos, o nemažai vakarų šalių mėsiniai galvijai daugiausiai minta granulėmis kuriose yra maistingosios ir augimą spartinančios medžiagos, bei sintetiniai vitaminai, taigi kuo galvijai valgo mažiau natūralaus pašaro su natūraliais vitaminais, tuo mažiau vitaminų su mėsa gauna vartotojas, dar verta paminėti, kadangi Lietuvos ir kitų smulkesnių valstybių neturi tiek pinigų įdiegti ''moderniom'' maitinimo technologijom, ir augalus bei galvijus augina daugiausiai natūraliais pašarais, tad ir maisto maistingumas būna didesnis. (to negalima taikyti didiesiems šiltnamių ūkiams, kūrių produkcija nesiskiria nuo vakarietiškos.)
Indigo89 2011-06-07 12:51
Kai nera salygu naturaliu vitaminu gaut ir 5-30% padeda.
Anonymous 2011-06-07 13:05
Galite padėkoti monetarinei sistemai už vitaminų mažėjima maisto produktuose - pelno siekiančioms kompanijoms visiškai nerūpi vitaminių kiekis maiste. Joms tik rūpi kaip kuo greičiau ir kuo daugiau užauginti pvz.: daržovių ir jas apdoroti kad nesugestų. Šios problemos neišspręsi, monetarineje sistemoje, nei politinėmis,nei teisinėmis priemonėmis, nes pati sistema yra su įgimtomis ydomis. Jei norite sužinoti apie galima sprendimą pažiūrėkite filmą Zeitgeist: Addendum. Jei pažiūrėję pagalvosit kad tai kokia nesamonę, pagalvokite ar jus pakankamai žinote kad taip pasakytumete, o gal nežinote ir sprendžiate apie tai pasitelkdami kitų nuomonę ir iš anksto susiformvusius steriotipus. Patikrinkite prieš sakydami nesąmone ar tai tikrai yra nesąmone ar tai tik jūsų nežinojimas.
mnv 2011-06-07 15:10
Ir vel zeitgeist Taip pashol ta kapitalizma, ka siulai? Komunizma? O naturalius produktus galetu gamint, bet tada nestaukt reiktu kad kainos dideles, kad neiperki ir t.t. Siaip maza cia problema, nori darzoviu - pasisodink sode ir augink tuos pomidorus, agurkus ir t.t. jei netinka, mesa pirk is mociuciu kaime ir t.t., taigi jei noro ir pinigu yra gali daryt kaip nori. O jei nera $ ar laiko, tai tada pirkt ta pigia mesa, ir neverk kad "be vitaminu", nes ir pigiai ir kokybiskai vienu metu nebuna. Erzina kai vis menkina pazanga, aiskina, kad kazkur "nusiritom", bet vis pamirsta, kad gyenam ilgiau, valgom daugiau ir GERIAU, ir racionas N kartu didenis negu anksciau. Seniau karaliai tokio pasirinkimo neturedavo kaip dabar "varguoliai". O ir jei ne pramonine maisto gamyba tai kazin ar isvis iseitu ismaitint tiek zmoniu...
immortallt 2011-06-07 15:32
Seip net ir zemeje auginant be dideliu kiekiu sintetiniu trasu ir pan. vitaminu kiekis mazeja, nes zeme dirbama per intensyviai. Taigi problema yra per didele gyventoju populiacija. Toliau, monetarine politika zinai kas bent yra ? Cia siejasi tik su pinigu kiekiu, infliacija ir pan. dalykais. Tu kalbi apie kapitalizma. O kapitalizmas yra tiek geras, kiek kiekvienas zmogus. Komunizme lygiai tas pats. Tik ten tinginiai yra gardinami. O zeitgeist kaip dokumentikos nekisk - tai yra paimti keli menki faktai ir aplink juos lipdomas melas.
vitalijus2408 2011-06-07 16:03
manau jus visai ne i ta sriti pradejote gilisnits cia reikia ziureti i selkcija! pirma selekcijos budu vaisiai tampa didesni ir gardesni ir ju buna daugiau,taciau juose vitaminu maziau!visi ta zino ,tas taikoma ir neg mod produktams. kas liecia chemija tai ji nenaikina vitaminu,kaip galima naikinti tai ko nera?jus pabandykite naturaliai tokius produktus uzauginti? ir trecia norit super papildu ?zinote kokio didzio buvo vaisiai pries 3k metu?daugiau maziau 10-30 mazesni,tai ten ir vitaminu lygiai tiek buvo daugiau tiesa mnv pasake rijam kaip kiaules,tai aisku kad kokybe sumazejo,paprasta aritmetika jei kazka gauni kazka atiduodi,siuo atveju mes atidaveme kokybe paimdami kiekybe na cia mano tokia asmenine nuomone
Boomshaker 2011-06-07 16:04
Ir sergam daugiau, ir ligos baisesnės, ir savižudybių daugiau, ir depresijos daugiau, ir karų daugiau, ir karų pasekmės baisesnės, ir gamtos sunaikinta daugiau, ir upių bei vandenų užteršta daugiau, ir oru kvėpuoti daugiau nebegalime, ir skurdo daugiau, ir bado daugiau, ir dirbam daugiau ir ilgiau bet galim leisti sau mažiau, ir atskirtis tarp turtingųjų ir vargšų didesnė. Jėga tas progresas. http://www.youtube.com/watch?v=h2em1x2j9-o - neblogas filmas, pateikiantis kitokį požiūrį į kelią kuriuo eina pasaulis.
faktas 2011-06-07 17:42
Na manoma, kad ligų daugiau, nes ilgesnė gyvenimo trukmė. Kuo žmogus senesnis tuo labiau "nudilę" genai. Bet nėra viskas vienareikšmiškai blogiau. Gal labiau tiktų sąvoka "įvairiau".
immortallt 2011-06-07 21:32
Eik ir gyvenk i miska, be jokiu civilizacijos isradimu. Pasidarysi kirvuka is akmens, galesi medzioti. Nu dar ugni gali naudoti, bet visa kita pamirsk. Pagyvenk taip savaite, tada sakyk, kad nera progreso.
Kestutis 2011-06-07 23:32
Viso kapitalizmo yda yra bankai kuriem kazkodel leidziama skolinti pinigus kurių neturi. pvz Lietuvoj bankas turėdamas realius 25Lt gali paskolinti 100Lt elektroninių ir reikalauti kad grazintu tikrus. Taip bankam leidžia spausdint netikrus pinigus o tikrus surinkti iš zmoniu. Klausimas: Gal kas zinot is kur tvf gauna pinigus, kad visos salys jam skolingos ?
kionig 2011-06-08 00:14
Taip ir nesupratau, straipsnis apie vitaminus, o čia komentaruose apie ekonomika ? Kaip čia gaunasi dabar ?
Violet 2011-06-08 03:14
Nieko baisaus isgyvensim ir prie mazesnio vitaminu kiekio, tiesa ne visi. Kas liecia kapitalizma, lobizma tai nieko nepadarysi dziungliu desniai, reikia sutikti kad mes visi niekada negalesime gyventi vienodai gerai.Socialine atskirtis milziniska, bet jus pabandykite mintyse perskirstyti visas pasaulio maisto, geriamo vandens ir apskritai materialinio turto sanaudas visiems 7 miliardams po lygiai! kazkas baisaus todel keliatas isrinktuju siandien tegul dziaugiasi kol dar gali nusipirkti prabangu automobili ar nama ,nes Zeitgeist nera nesamone ir norit just to ar ne ,bet musu vaikams ar anukams jau smarkiai pristigs resursu taip reikalingu gaminti tuos blizgucius
AVA 2011-06-08 07:26
O kas gali pamatuoti kiek isisavinama naturaliai ir kiek per papildus? Lakmuso poperielio kitame gale juk nera. Manau visi vitaminai tik placebo ir tiek. Kiek realiai jie itakos turi organizmui ir lasteliu dalinimosi greiciui (senejimui) tai niekas dar neatsake. Mada ir tiek, sugalvos rytoj koks sundaktaris ka nors naujo ir visi prades valgyti - paziurek kas darosi su Carnosinu ar Resveratroliu
Boomshaker 2011-06-08 09:04
Jeigu tavo požiūris yra toks siauras, tai geriau jau neskelbti.
faktas 2011-06-08 09:31
Vitaminai yra biologiškai labai aktyvios medžiagos, dalyvaujančios įvairių baltymų veikloje. Be jų apaksi, nuslinks plaukai, iškris dantys, sutrūkinės kaulai ir nusiners visa oda per kokį mėnesį gal. Jų reikia, bet reikia vartoti protingai su geru maistu, o ne kimšti į save viską, ant ko parašyta "vitaminai".
AVA 2011-06-08 09:37
Nu taip, menesius badaujantiems taip ir atsitinka, lieka viskas atskirai Skeletas, oda ir smegenys skirtingose palapinese
Hmz 2017-02-17 11:12
Man panašu, kad žurnaliūga teiginį apie 30% įsisavinimą ištraukė iš konteksto. Šimtu procentų neįsisavina nei "natūralūs", nei "sintetiniai" vitaminai, ir čia aš nematau ypatingo skirtumo tarp jų.