Marse aptiktas „paslaptingas statinys“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Alfredukas 2011-06-09 10:43
Panasu, kad skeptiku aistros atslugo. Dabar galiu ramiai pasisakyti. Objektyviai vertinant "objekto" marse buvima, autorius atrodo nesieke tikslo irodineti, kad marse ufonautu irenginys. Tiesiog konstatavo pastebeta fakta, kuris pats savaime gana idomus net ir tuo atveju, jei tai technines kilmes defektas. Bet nemanau, kad ten defektas. Jei ne kazkoks dirbtines kilmes objektas, tai gana idomus grunto, uolienu ar seseliu vaizdas, atsirades del per mazos optines skiriamosios gebos. Berasant kilo ideja: maciau, kad yra galimybe paziureti IR spektre. Idomu kaip ten matytusi. Butinai pabandysiu! Dabar tik skeptikams ir kritikams ir "rimkai" Kai dar buvau kokiu 8 metuku (mazdaug pries 56 metus), pasidariau detektorini radijo imtuva is savo gamybos detaliu. Netgi detektoriaus diodui kristala gaminausi is sieros ir svino. Tuo metu buvo kaip stebuklas daugeliui, nes gilioje provincijoje, nebuvo nei ismananciu konsultantu, nei literaturos. O ir skaityti dar neturejau igudziu. Tai vat, pasigyriau mokykloj, kad pasidariau "radija". Ir ka manot? Buvau apsauktas durnium, melagiu ir dar daug... kuo. Iki sios dienos tai pamenu, kaip sunku pakelti tai, kai tave kritikuoja uz tai, kad truputeli (gal zingsneli) pazengei toliau, nei kiti. Taigi esme: laikykimes tolerancijos ne tik gyvenime, bet ir informacineje terpeje, jei ka sakom viesai- butinai pasverkime pries sakant.
kikilis 2011-06-09 10:55
komentaro su nuotraukėle, kurioje aiškus defektas...
Arwis 2011-06-09 12:10
Na ir nieko gero nepasakei. Tai tiesiog parodo kad tu komentaru isvis neskaitei ir pradejai rasyti. Jau ne vienas zmogus parode kad zymiai daugiau irodymu jog ten defektas nei kazkoks objektas. O jai ir ne defektas, tai prisimink veida marse kur 30 desimtmecius kai kurie UFO fanatikai isikibe laikesi kad tai nezemiskos gyvybes irodymas, o pasirodo tai buvo tiesiog seseliu zaismas ir nieko kito kaip paprastas kalnas. Sokti i tokias radikalias isvadas kaip ''marso baze'' ar kazkas tokio tikrai yra absurdas neivertinus kitu galimu variantu.
Alfredukas 2011-06-09 18:11
"kikilis", Ne tik skaiciau, bet ir pats ziurejau nuotrauka. Neturiu supratimo, is kur ta nuotrauka istrauke! Naturoj visai kitaip. Tikros koordinates: 71*49*20N----29*33*10W. Pradeda matytis mazdaug is 1km aukscio. Objekto ilgis apie 200m. Zinoma vaizda galima komentuoti ivairiai, bet tai nera tai, ka galima buti nurasyti i defekto saskaita.
Arwis 2011-06-09 18:24
lygiai tos pacios vietos kuria matome google mars. Ja google naudojo pries ja apdorojant naudojimui i google mars. Ka matai google mars tai nera orginalas, tai yra stipriai apdorotos nuotraukos. Todel ziurint i orginalias nuotraukas aiskiai galima nurasyti prie defekto. As net nesuprantu kaip gali kilti kazkam abejone kai tai taip akivaizdu. Stai paskutine vinis(tikiuosi) sitame absurdo karste. Nuotrauka tos pacios vietos tiesiog didesnes rezoliucijos: http://i1194.photobucket.com/albums/aa3 ... 100pct.jpg
Alfredukas 2011-06-09 22:21
Na lietuvaiciai duoda! Randa originalus originalesnius uz originalus! O jei rimtai, zinoma jei tai tiesa, kur tokie saltiniai tiksliai informacijai gauti?
kikilis 2011-06-09 23:19
Originalas čia http://viewer.mars.asu.edu/#start google mars tik ištempia pikselius, ir gaunasi pabliuręs "kažkas". Ne lietuvaičiai čia duoda, o visas skeptikų puslapių masyvas, tereikia tik gūgltelt... Arwis dėjo kitą šio regiono nuotrauką, be defektų, akivaizdu, kad ten smėlis... ir stromatolitai NB pasitrauk nuo bėgių!
immortallt 2011-06-10 00:35
Tu turbut manai, kad palydovas dare nuotraukas iskart tiesiai i marso gaubli ? Gi zinoma jos buvo daromos atskirai, o tada apdorojamos ir klijuojamos. Nesuprantu kaip tu 8 metu kazka galejai padaryti, jei tiek dabar nesugebi suprasti...
Arwis 2011-06-10 00:52
Nuotraukos naudotos google mars'e yra 2008 metu padarytos by mars image explorer. Jos visos yra viesai prieinamos, kiekvienam ir visiems. Tiesa norint orginalias pamatyti reikia parsisiusti programa nasaview http://pds.nasa.gov/tools/nasa-view.shtml Tu turbut nustebtum suzinojes kad vienos orginalo nuotraukos dydis siekia apie 350mb-1gb. Tai turbut nereikia aiskinti kiek googlas nuotrauka perdirba kad google marse uzsikrauna per kelias sekundes. Toliau paskutine nuotrauka paimta to pacio marse image explorer tik austesnes rezoliucijos ir 2010 metais. Velgi VISI KAS NORI gali prie siu nuotrauku patekti ir jas apziurineti. EDIT: Idomus pastebejimas apie nuotrauku filtravima, kur visokie conspiracy freaks nuolat tvirtina kad nuotraukos pirma yra perziurimos ir tik tada dedamos. NETIESA! Niekas tu nuotrauku pirma neperziuri. Jas persiuncia ir is kart deda i viesai prieinama domena. Fiziskai butu neimanoma perskenuoti tiek nuotrauku. Reiketu simtu zmoniu.
Alfredukas 2011-06-10 09:44
Arwis, DIDELIS aciu! Malonu, kad vis dar yra Zmoniu, mokanciu geranoriskai ir nuosirdziai bendrauti. Manau, kad is to marso, tai ir buvo man pati didziausia nauda
Habib 2011-06-10 15:12
ai loxu loxai yr tie mokslinykai su asavo loxatroniska stebejimo , ai nu zodziu trinkit komentara bo pac jeu tyngiu