Kitoks Lietuvos mokslininko požiūris į matematiką: kaip išvengti iracionalaus skaičiaus e ir begalinių eilučių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2011-06-14 10:39
Ė, duokit viską apie h geometriją, ir šio matematiko kontaktus!!!
Vytautas 2011-06-14 12:12
Autoriaus el. paštas dzanevicius@yahoo.com Parašykite laišką, manau nesunkiai surasite bendrą kalbą.
_alvydas_ 2011-06-14 13:15
Gal kampą dar būtų galima matuoti h^2 ? Tada trikampio kampų suma būtų lygi 2.
Mindaugasg 2011-06-14 22:59
Nieko nesupratau. Parodyta, kad kai kurios lygtys analiziškai yra lengviau išsprendžiamos negu kitos. Arba aš kažko nepastebiu, arba matau siūlymą nespręsti lygties d/dx y - ay = 0, o vietoj to spręsti lygtį d/dx y - ay^2 = 0. O jeigu man reikia išspręsti pirmąją?
Tommis 2011-06-15 00:37
Pavadinime ant matematikos nosinę uždėkit...
Gytax 2011-06-15 01:08
Vajei... Greičiau tą matematiką mokyčiaus... O tai dabar įdomu, bet beveik nieko nesuprantu. Reikės prisimint visus šitus straipsnius po 3 metų.
_alvydas_ 2011-06-15 09:21
Pagooglinus 'h geometrija' pirmas straipsnis http://www.elektronika.lt/teorija/ivair ... eikalinga/ Siūlomą sinuso ir kosinuso apibrėžimą turbūt būtų lengva įsivaizduoti, jei už pagrindą paimtume ne įprastą vienetinį trikampį kur įžambinė lygi 1, o tokį trikampį kurio statinių suma lygi 1.
Mindaugasg 2011-06-15 11:28
Visiška nesąmonė. Siūlo kampus pakeist kažkokiais kitais stebuklingais parametrais. Sutinku, kad su jais trigonometrinės funkcijos supaprastėja. Tik problema ta, kad reikia pereiti į netiesinę erdvę. Kad tą padaryti, teks išspręst tas pačias trigonometrines funkcijas (pereinant nuo kampų prie "h"). Kas dar smagiau, ten sudėties operacija taip paprastai neveiks (jeigu kaimpai a1+a2=a3, tai atitinkamai h1+h2<>h3). Galbūt aš kažko nesuprantu. Tokiu atveju tegu autorius man parašo, kaip išspręstų paprastą radioaktyvaus skilimo uždavinį (diff lygtis -dN/dt=aN) išvengiant eksponentės. Taip pat tegu parodo, kaip atrodys harmoninės bangos lygtis E = E0 cos(wt) jo sistemoje, ir kad tai yra paprasčiau. Ir pabaigai, tegul parodo, kad jo "algorintmas" leistų kompiuteriui išspręsti cos(sin(5)) greičiau negu dabartiniai metodai. Tai labai paprasti uždaviniai, ir jeigu jo metodas jų neįveiks... nėra net apie ką diskutuot.
_alvydas_ 2011-06-15 11:55
Tai tada gal galima paimti ir tokį trikampį kur statinių sandauga lygi 1. Tada atitinkamai naujas sinusas ir kosinusas būtų apibrėžiamas kaip sinXY = y/(x^2+x^-2)^(1/2) cosXY = x/(x^2+x^-2)^(1/2) x^2 + x^-2 = y^2 + y^-2 = (įžambinė)^2 Tiesiog pirmos į galvą atėjusios variacijos, nežinau gal jau ir egzistuojančios. Gal kam ir naudingos.
Done 2011-06-15 12:57
[ jeigu kaimpai a1+a2=a3, tai atitinkamai h1+h2<>h3). Galbūt aš kažko nesuprantu. Tokiu atveju tegu autorius man parašo, kaip išspręstų paprastą radioaktyvaus skilimo uždavinį (diff lygtis -dN/dt=aN) išvengiant eksponentės. Ir pabaigai, tegul parodo, kad jo "algorintmas" leistų kompiuteriui išspręsti cos(sin(5)) greičiau negu dabartiniai metodai. Komentaro autorius teisus, jeigu naudojama mišri kampo parametrų sistema (a irh) tada reikia perskaičiuoti.Tačiau ten kur pereinamaį h parametrų sistema a paramatrų sistema nebenaudojama.suprantama kad jeogua1+a2=a3, tai h1+h2<>a3. Jeigu Jūsų objekto procesai aprašomi tiesine diferencialine lygtimi (kas gamtoje būna nepaprastai retai) tai jos sprendimas ir bus exp. Toks tiesinės lygties sprendimas yra teisingas. Ten nikia naudoti h geometrijos metodų. Kaip gaunama mašininio laiko ekonomija naudojant sph ir cph vietoje sin ir cos yra parodyta mano pimajame straipsnyje išėjusiame šioj svetainėje prieš kelias dienas. Jų yra pakankamai daug mano išleistose keturiose knygose tuo klausimu. Jeigu jus h geometrijos metodai domins ir ateityje (o tkiū jauyra daugiau) bus formuojamas virtualus klubas (tikiausiai per Google) tam manreikia Jūsų mobilaus telefono numerio ir Jūsų sutikimas gauti visokia informaciją.Mano el.pastas dzanevicius@yahoo.com Donaldas
Skeleton 2011-06-15 22:57
Kas čia per pievos?? Verta pastebėti, kad "išradėjas" pateikė klaidinantį skaičiaus e apibrėžimą. Visų pirma, skaičius e yra sudėtinių procentų eilutės riba: lim (1 + 1/n)^n = e atitinkamai skaičius e užima svarbią vietą sekų ir ribų teorijose. Visų antra, jei paimsime elementariausią diferencialinę lygtį df(x)/dx = f(x), tai sprendinys yra f(x) = e^x Taigi matematikoje niekur nuo skaičiaus e nepabėgsite. Ir jokių nesąmoningų pseudo-geometrinių funkcijų išradinėti nereikia. Taškas.
Mindaugasg 2011-06-16 01:58
Sutinku šimtu procentų. Ir esu piktas ant technologijos.lt, kad spausdina niekieno nepripažintų "mokslininkų" mintis, kurie niekur kitus negali pasireikšti.
Vytautas 2011-06-16 06:33
Vat ir nesuprantu - kritikuojantys skaitytojai iš komentarų teksto lyg ir protingi, bet diskusijų kultūra kaip "nuo žagrės". Kiek teko dalyvauti vietinėse mokslinėse konferencijose, visur ta pati problema - pirmiausia viešai sudirbti, vėliau, jei pasirodys tyrimų rezultatai naudingi, tuomet tyliai juos panaudoti sau. Tuo tarpu teko girdėti atsiiepimų iš kai kurių stambiųjų pasaulio valstybių rimtų konferencijų įspūdžius - pirmiausia visi komentuojantys padėkoja pranešėjui už iniciatyvą, įdomią diskusijų temą ir tuomet dalykiškai užduoda neaiškius klausimus, ieško hipotezėse iškeltų spragų. Jeigu tokių suranda, bandoma padiskutuoti apie jų atsiradimo priežastis ir problemos sprendimo kelius. Pranešėjas suorientuojamas naujiems tyrimams, kurie galbūt paneigs, o gal ir patvirtins iškeltas teorijas. Visa tai skatina naujų idėjų, mąstymo būdų paiešką, pozityviai nuteikia inovatorius. O ką skatina tokie komentarai? Eilinį kartą pasipjauti? Tuo labiau, jog idėjų autorius paliko savo komentarą ir paaiškino apie h-geometrijo ribas. Ir kam jis vargo aiškindamas, jei vistiek oponentams tai neįdomu? Yra spragų komentare? Prašom, diskutuokit, nukreipkit autorių tolesniems tyrimams. Arba kartu apibrėžkit h-geometrijos ribas. Arba kartu argumentuotose diskusijose paneikit tokios geometrijos reikalingumą. Pyktis kenkia virškinimui, savijautai ir bendram gyvenimo laimės pajautimui. Tad nemanau, kad verta dėl h-geometrijos gadinti sau sveikta tokia prabanga, kaip pyktis.
_alvydas_ 2011-06-16 09:58
Buvo senais laikais tokia laida "Eto wy mozete". Beje tada mano mėgstamiausia ir dabar neturinti analogų nei per patrankos šūvį . Visi tie "discaveriai" toli gražu, nes neugdo kūrybiškumo. Toj laidoj išradėjai pristatinėdavo ir bandydavo apginti savo idėjas. Tai va ateidavo iš oponentų toks nekūdas veikėjas ir visus kritikuodavo. Nors kiek atsimenu pats taip nieko ir nepasiūlė naujo. Kiti ten ko tik neprigalvodavo. Vienas net auto - amfibija susikonstravo savo bute 9am aukšte ir per langą dalimis nuleido žemyn. Daug ko buvo įdomaus. Aš su ta laida užaugau