PSO: kiaulių gripas mutavo - tapo atsparus antivirusiniams vaistams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andyour 2011-06-20 10:14
Nuo virusų vaistų NIEKADA ir NEBUVO. Pvz. elementari sloga, vaistai tik mažina simptomus, bet negydo! Bet svarbiausia yra parašyti pritrenkiančią blogą naujieną nešančią antraštę.
Myslius 2011-06-20 10:53
Visi virusai mutuoja, kai kurie vaistai yra ketvirtos kartos. Praktiškai vaistų naudojimas atlieka atranką ir skatina evoliuciją.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-06-20 11:15
Ir kuo jums antraštė nepatiko? Parašė taip, kaip yra - nieko daugiau. O kalbant į temą, labai bloga žinia - reiškia, kad net tie, kurie turi imunitetą (tarkime, pasiskiepijo nuo kiaulių gripo), kontaktuodami su asmeniu, kuris turi naujo tipo ligą, gali užsikrėsti iš naujo. Kaip supratau - tokiu atveju, liga nepagydoma?
KarolisS 2011-06-20 11:40
O kaip acikloviras, lamivudinas, valacikloviras, antiretrovirusiniai vaistai, kurių jau nebesuskaičiuoju ir t.t. Taip, virusinės ligos yra problema, bet vaistų joms gydyti jau yra, kurie tiesiogiai veikia virusų dauginimąsi, o ne gydo simptomus. Jei nėra jokio efektyvaus vaisto prieš rinovirusus (peršalimą), nereiškia, kad apskritai nėra antivirusinių vaistų.
rimka 2011-06-20 13:33
niekas nesakė kad liga nepagydoma, vis dar lieka senoji geroji imuninė sistema. čia gi tik sušiktas gripas.
Indigo89 2011-06-20 13:35
Siek tiek offtopic, bet mano nuomone vaistu pramoneje reikia kazka keisti. Nes dabartinemis salygomis vaistu gamintojai yra tiesiogiai suinteresuoti tuo, kad zmones kuo daugiau sirgtu ir kuo daugiau vaistu pirktu. Ar kazkokius objektyvius vaistu veiksmingumo vertinimo kriterijus sukurti, ar nacionalizuoti vaistu gamyba ir investuoti is moketoju lesu, taip panaikinant motyvacija specialiai sargdinti ir nevisiskai isgydyti, taip pat ligu evoliucijos skatinima, ar dar kazka, nes dabartinis modelis yra fundamentaliai neveiksnus efektyviai kovoti su sveikatos problemomis.
Donattello 2011-06-20 19:48
Na su nacionalizacijom tai... geriau nepradėti. kaip ten bebūtų vaistų gamintojai nėra labdaros organizacijos, taigi nori kad tau padėtų - moki. Arba nemoki, gali nevartoti - tau rinktis. vaistininkai tik prisitaikė prie žmogaus.. t.y jo ydų. visada gali rinktis.
Indigo89 2011-06-20 23:13
Abu sitie pasirinkimai nera geriausi imanomi. Vaistu gamintojai nera suinteresuoti isnaudoti visa mokslo potenciala kovojant su ligomis, ir butu naivu manyti, kad jie gerasirdiskai (tuo paciu prarasdami pelna) tai daro, todel nesutinku susitaikyt su tokia sveikatos apsaugos situacija kaip savaime suprantama.