Vengrijoje įvedamas „mėsainių mokestis“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

secret 2011-07-13 16:20
Zinodami, kad padauginus alkoholio ryt bus prasta sveikata, daznai save pristabdom. O toki maista valgo ir negalvoja, nes rezultata pajaus galbut tik po 5metu ir p.s. sveikata suslubuoja ne vienai dienai ir sirdies nepakankamumas, infarktai ir t.t. veda prie to, kad esi neigalus, bet koks darbas tau nera tinkamas ar mazinamas kruvis. o dar jei ir nespejai issilavinimo igyt... man cia panasiau i draidimo imoka, nei apmokestinima uz ora. vieni vairuoja automobili 365, kiti gal but tik 2 dienas, bet ir uz jas reikia susimoket draudima
susiweles 2011-07-13 16:21
Kaskaip nustebino mane jusu pasnekesiai apie nemokama gydima . bene niekas is jusu nemoka i men 72 litus soc draudimo??
andriulis 2011-07-13 16:32
SECRET - tai taip iseina hitleris buvo teisus, kad visus apsigimusius reikia zudyti? Tai tegul mokesti uzdeda seimoms kuriu vaikai neigalus? Nes matai gi valstybei juos reiks islaikyti. Tfuuu i ta slykstu materializma. Ziurim i zmogu ir matom tik pinigus. Tai plius gal tada is pradziu reikia drausti tokiu maisto produktu reklama per tv? Ar is karto apmokestinam vartotoja? Jei lietuvoje nemokama medicina, tai tikriausiai nesirgote. Pries pora metu apturejau apendicita, visus kateterius teko pirktis paciam, nes ligonine netuuuuri
secret 2011-07-13 17:05
matau megsti krastutinumus. zmogus, kuris puse savo gyvenimo gyveno palaidai, maitinosi sh maistu, kitas irgi toks pats tik narkomanas tapo priklausomas ir trecias butu tavo pvz, neigalus vaikas, kurio beje man gaila, nes jis neturejo galimybes, kures turejo kiti ir is jo negalima atimti, bent to kur jis galetu save realizuoti tegu ir darbas prie kompiuterio ar telefonu ar dar visokie. prie do to, valstybe tures pirkti narkotikus narkomanui, nes jis nebeisgali ir nedirba, kitas storas, negali dirbti fizinio darbo. ir dar 4tas, kuris ir sveikas ir nedurnas, lieka dirbti prie fizinio darbo, nes valstybe subsidijuoja imones, kurios priima neigalius, tarp ju ir neigalius(storus), nes jis negali dirbti fizinio darbo, o gyvena lygiai taip pat, su tais paciais mesainiais, nes darbas lengvesnis ir po kurio laiko dar sakys, kad valstybe turi jam padaryti skrandzio operacija, nes jo gyvybei gresia pavojus (toky galima ir nuzudyti) bus vieta neigaliam nuo gimimo. mano akim, tai yra normaliu zmoniu diskriminacija.
Shinigami 2011-07-13 17:38
Žiūrių, kad kai kurie komentatoriai rašo, bet nesuprantą ką patys rašo. Jei mėsainį ar sausainį apmokestins 20 ct tai tas kas juos valgo ir negali sustoti ir toliau juos valgis tokiais pat kiekiais. O pasikeis tik tai, kad jis pradės verkti jog atlyginimai valstybėje maži. Taigi teks kelti atlyginimus, o pakėlus atlyginimus jis ir toliau pirks mėsainius. Gausis tik tai, kad padidės inflecija ir valstybė šiek tiek daugiau surinks mokeščių. Už kuriuos galės papildomai savo giminaičiams vietų valstybės kėdėse sukurti ar atlyginimus pasikelti. Dirbu ir moku PSD. Žiema susirgau gripu ir nuėjus pas gydytoja vienintelis dalykas kuris buvo nemokamas tai tik 20 min gydytojo apžiūra. Už vaistus ir kraujo tirima reikėjo pačiam susimokėti. Tai už ką aš draudimą moku? Jei už savo lėšas gydytis tenka? Aš už tai, kad panaikintu PSD ir kas nori tas tegu draudžia savo sveikata, o kas nenori gali juos investuoti ar mėsainiu už juos nusipirkti. Nes jei tokie mokesčiai bus įvedinėjami greit praktiškai už viska teks papildomai mokėti. Ir gausime situacija kaip kažkokiame fantastiniame filmę (pavadinimo neprisimenu, nes jau labai seniai mačiau). Visiems kurie ne atitinka standartu bus praplaunamos smegenys ar kokios mikroschemos į smegenys įstatomos, kad jie darytu tik tai kas kitiems patinka.
Karvė 2011-07-13 18:38
Tu bent pats supranti, ką čia kliedi? Koks tau skirtumas kaip žmogus gyvena savo gyvenimą - tai yra jo ir tik jo reikalas.
jjhjhjhjhjhjhj 2011-07-13 19:13
Šneki taip, lyg pasaulis būtų monolitinis. Taip , dalinai tai yra ir mano reikalas. Nenoriu kad mano tauta būtų apsiriję ištižėliai (kas jau tampa masiniu reiškiniu UK ir JAV) Tikiuosi šis įstatymas vieną dieną atsiras ir Lietuvoje, kad ir kaip tau tai nepatiktų. Tuo pačiu reiktų po truputį stumti lauk cigaretes ir alkoholį, coca-colą , čipsus, energetinius gėrimus, ir panašų šlamštą.
RiMuSaS 2011-07-13 19:26
As neiszvelgiu nieko blogo siame nutarime ivest mokesti siam "Maistui" . Uzteko perskaityt kelis komentarus ir viskas aisq kas cia prasidejo ... Bet esme ta, kad toks "maistas" neatnesa jokiso naudos niekam, nei pacima valganciam, nei paciai valstybei. As ir pats kartais suvalgau tokio maisto nors vengiu jo, nes suprantu, kad naudos is jo nulis. Aj tik tai, kad uzkisamas skrandis. SUprantami nuogastavimai, kai kartais del laiko stokos toki maista tenka suvalgyt, bet tik kartais. O tiems kartais jo bvalgant tas padidintas mokestis nesukels problemu, tik tiems kurie minta juo. Nebesipletosiu cia perdaug vistiek si nuomone ir taip susilauks duag kritikos. Tik noriu pasakyt stai ka jums duoda laisve ir sugebejimas rinktis patiems. Pacanai 18 ir jaunesni vezami i ligonines su infarktais, nuo energetiniu gerimo perdozavimu. Nieko sau laisve rinktis. Kur tia matyta zmogus pacima jegu zidejime guldomas i ligonine su infarktu ??!! Jai zmones nesupranta, kad tai blogai valstybes pareiga pasirupint, kad jos pilieciai gerai gyventu.
Karvė 2011-07-13 19:39
Tai būtent tu šneki taip, lyg pasaulis būtų monolitinis, o visi žmonės vienodi. Kodėl kiti žmonės turi gyventi taip, kaip nori tu? Kol nesuvoksi savo mąstymo ydingumo, siūlau nediskutuoti žmones ir visuomenę liečiančiais klausimais apskritai. Kas yra tavo tauta? Ji tau priklauso? Kokią tu teisę į tą tautą turi? Tauta yra tam tikra socialinė grupė žmonių, tautybės negali pasirinkti, aš pvz nenoriu, kad mane tapatintu su tauta, nes toje tautoje esi tu ir dar daug daugiau tokių kaip tu, tokių, kurie patys nesugeba mąstyti ir priimti sąvarankiškų sprendimų, kuriems reikia pasakyti, ką daryti, kuriuos turi valdyti valstybė, sakyti ką valgyti, ką gerti, ką veikti laisvalaikiu, ką mylėti, kaip mylėtis, kaip vaikus auginti, kur gyventi ir viską. Aš nenoriu kad mane bet kokiu būdu tapatintu su tokiais kaip tu arba Secret, nes man dėl tokių žmonių yra gėda ir man jų gaila, nes jie socialiai taip ir nesugebėjo išsivystyti iki pilnaverčio visuomenės nario. Pilnavertis visuomenės narys yra toks, kuris gerbia kitus tos pačios visuomenės narius ir nesikiša į jų gyvenimą. Ir vien dėl to, kad idiotai nesugeba ir nemoka naudotis savo laisve, nereiškia, kad ją reikia apriboti visiems. Idiotai turi užsimušti, nusinuodyti, gauti infarktus ir kitaip nusibaigti todėl, kad yra idiotai, kad nešioja blogus genus ir jei jie išgyvens, bus nemaža tikimybė, kad jų vaikai (o idiotai, beje, labai mėgsta prisidaryti daug vaikų, nes yra per kvaili suvokti to atsakomybe ir saugotis) irgi bus idiotai.
Shinigami 2011-07-13 19:55
Taip pat mastė ir Hitleris. Jam nepatiko židai ar dar kažkas tai visus į krosnį ir sukišo. O ne pagalvojai, kad tiems "ištižėliams" kaip tu vadini, tu taip pat gali nepatikti? Gal ir jiems reikia reikalauti išstatymo, kad visi kas neturi viršsvorio turėtu mokėti padidintus mokesčius? Nes jiems paprasčiausiai tokie nepatinka? Kažkam nepatinka juodi, geltoni, raudoni ar balti. Tai gal tada reiktu išleisti įstatymą, su kuriuo butu galima juos priverstinai nudažyti norima spalva? Man taip pat daug kas nepatinka. Ir praktiškai visi žmonės turi kažkokį bruožą kuris man nepatinka. Tai gal man taip pat reikia reikalauti, kad valstybė išleistu įstatymą su kuriuo galėčiau priversti tuos bruožus ištaisyti? Čia kiekvieno asmeninis reikalas kaip jis atrodo ar kaip maitinasi. O jei tau jie nepatinka tai neik į gatvę ir bus visiems ramu.
jjhjhjhjhjhjhj 2011-07-13 21:43
Karvei - pareiškiau visa tai nuomonės lygyje. Ir nepamiršk - aš, kaip ir tu - esame taip pat tautos dalis. Shinigami - geras argumentas - kadangi taip mastė Hitleris - tai jau automatiškai yra blogai . Ypač rusai šitą mėgsta. Nėra čia ko vapėti apie juodus geltonus ar raudonus - esame balti lietuviai, ir tokiais tikiuosi ir liksime. Normalus žmogus - nėra ligotas ar storas. Tokiu ir reikia stengtis būti. Ir nereikia kišti laisvės - mėsainius ryjantis storulis net nėra laisvas - jis yra savo žalingų įpročių įkaitas. Greitas maistas nėra sveika. Gyvenime nevalgiau mėsainio - negi taip sunku nusipirkti mėsos gabalą , ir pasikepti jį keptuvėje? Taip netgi pigiau, nekalbant apie skonį
Atlast 2011-07-13 21:50
Nors si diskusija ir sukelia priestaringu minciu (dar nemeciau rukyt) , bet palaikau pikta karve +1
Boomshaker 2011-07-13 22:55
Pritariu Karvei. Užkniso debilai kurie patys savimi nesugeba pasirūpinti. Atrodo esame tokie išsivystę, bet nežinome ką valgyti ir kaip gyventi. Nuolat sergame, einame pas visokiausius specialistus kaip kokie infantilūs besmegeniai, klausiame patarimų ir t.t. Mumis rūpinasi galai žino iki kokio lygio... Gyvename ir taip ydingoje sistemoje kuri nepateisina lūkesčių, o būti atsakingam už imbecilus - absurdas. Tegu valgo šūdus, rūko, geria ir dvėsta neperdavę savo genų ateities kartoms. Be tokių bestuburių atmatų pasaulyje būtų mažiau problemų.
secret 2011-07-13 23:12
man gaila, karves, kad tu esi verksnys ir gali tik dejuoti apie savo laisves kur puti burbula pamirsdamas atsakomybe uz laisves, kuria vargiai suvoki. maisto tau niekas neuzdraude ir tavo laisve rinktis ar valgyt ji uz 5ct brangiau ar ne. yra mokyklos, ir jos yra butinos, nes is patirties zinoma, kad rasyt, skaityt ir siek tiek mastyt yra butina. kiek is jusu mokyklos laikais yra sake "kam man to reikes?" vis gi ir tevai ir seneliai sake, kad reikia mokytis. ir tokios salys kaip belgija, uk daug rimciau ziuri i vaiku lankomuma mokyklose ir valstybes pareiga, kad visi gautu issilavinima (net ir idiotai), net ir su policijos pagalba.beje uk yra sprendziamas istatymas draudziantis greita maista pardavineti 200m spinduliu aplink mokyklas) . niekas nedzaudzia maisto, bet salies pareiga apsaugoti savo piliecius, kai jie patys nesugeba. zmones kurie ruko, susimoka uz cigaretes ir neverkia, kad cia ju laisve, alkoholis lygiai taip pat. ir sitas greitas maistas, energetiniai - neisimtis isskyrus karvei... man geda del tokiu kaip tu ir tu, kurie atsakingi, kad ir idiotai gautu issilavinima, bent pagrindini ir sekanti karta butu geresne, labiau integruota i bendra visuome ir savo gerove. idiotizmas - nepaveldima liga. visi sitie mokesciai kaip draudimo imoka uz padidinta rizika. vairuoji masina 365d, susimoki uz metus, varuoji savaite, susimoki uz savaite. santykinai 1 diena vairavimo - vienas mesainis. susimoki uz padidinta rizika. sportininkai irgi moka didesnius mokescius sodrai, nes jie yra padidintos rizikos grupej - traumos ir t.t. ir tai nereiskia, kad ju laisves apribotos.
Wolfy 2011-07-13 23:21
Ka daryti zmogui,kuris yra ligotas,bet maitinasi bei maitinosi sveikai?Tai irgi jis pats kaltas,kad jau yra ligotas?Man asmeniskai darosi ziauru beskaitant tokius komentarus,kuriuose aiskinama,kad reikia padaryti sveikatos draudima ,kaip JAV,kas nori tas moka ir moka pagal savo kisene.Tai jei susirgsi kazkokia sunkia liga ir svarbiausia brangiai ja kainuos gydyti ir tada paaiskes,kad draudimas nedengia tokios sumos ir zmogus lieka likimo valeje.Po to, tokie zmones verkia,kad ant operacijos neturi tiek lesu.Manau,reikia tik dziaugtis,kad turime tokia sistema medicinos,nes susirgus vistiek zmogumi rupinsis,gal prasciau ,nei privacioje ligonineje,bet bent juo rupinsis ir zmogus nebus paliktas likimo valeje.O tie 72lt kuriuos moka dirbantys,tikrai nera daug.Beje,moksleivius,studentus ir bedarbius valstybe draudzia savo lesomis,tai nera ko cia verkslenti.Pats esu del sveikatos problemu gulejes ligonineje ir galiu pasakyti,kad tikrai rupinasi gerai ir svarbiausia nemokamai.Tiesa sutinku,kad kartais kazkokiu budu ligoniu kasa nebeturi tam tikru instrumentu ir juos tenka pirkti is savo kisenes ir tik del to,kad jie paprasciausiai buna pasibaige.
secret 2011-07-13 23:31
karve pavyzdys tau http://www.delfi.lt/news/daily/Health/n ... d=47492125 . ir dabar kitas zmogelis, kuris 30 metu dirbo mokejo mokescius sodrai uz jo pinigus operuoja sita stora desra. + ekonominiu poziuriu, ivyko nelaimingas ivykis atveza ta pati darbininka ir sako nepykit, mes neturim pinigu - isleidom ant skrandzio operacijos kitam pacientui. gal as ir per daug skaiciuoju ir pykstu ant tokiu zmoniu tik todel, kad nukencia normalus... siais laikais diskriminuojami yra pvz ne juodaodziai, bet butent baltaodziai, nes jiems visada galima prikisti rasiszma (neprieme i darba ir t.t.), lieknas zmogus prispaustas autobuse, nes storas uzima 1.5 sedynes, storas vel nepatenkintas
immortallt 2011-07-14 00:16
Kaip tai sumazintu mc'donald'o kisima i skrandi ? Saldumynu ? ir t.t. ?
immortallt 2011-07-14 00:21
Paantrinant, JAV uz sveikatos draudima moki po kelis tukstancius doleriu per metus, vaistai nekompensuojami, nebent pasiimi kita draudima (vaistu suma vis tiek ribota) ir t.t. ir t.t. Jei neturi draudimo, nu tai priimsim tave i ligonine. Jei skubiai reikia, na tada nuves tiesiai i morga... O cia 72LT moka ir nepatenkinta chebra
Arwis 2011-07-14 03:27
Tie kas propaguoja mokama sveikatos sistema, paremta draudimai gal eikit pasiskaityti kaip ten is tikro viskas yra. O jai labai norit niekas nedraudzia patiems eiti apsidrausti ir naudotis privaciu kliniku paslaugomis. Nueikti pasidomekit, o gryze parasykit. Tik atsargiai kad fantazija neatsoktu.
andriulis 2011-07-14 09:19
Tai tada kodel neapmokestina geju? Jis gi nera normalus pagal vyro prigimti. Jei noretu tikrai kovoti pries visokius mesainius, energetinius gerimus ir t.t. tai paprasciausiai juos paimtu ir uzdraustu pardavineti. Is pradziu uzdraustu tokiu produktu reklama, veliau gamintojus reguliuotu del pagaminimo kokybes ir t.t. Va cia suprantu rupintusi valstybe savo zmonemis, o dabar padare taip, kad tik i biudzeta daugiau ikristu, nedaugiau. Produktas lieka tas pats, tik uz ji daugiau moketi reikia. GENIJAI. Reikia eiti man i seima, apmokestinciau gejus ir negrazias moteris:D