„Lubininiai“: sveikatai naudingesni ledai iš... gėlių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2011-07-14 10:36
Teko girdėti jog Lubinai laikomi invazine augalų rūšimi Lietuvoje, tai juos būtina naikinti... O pasirodo jie ne vien tinkami kambariui papuošti arba sunaikinti, lyg kokį sasnovskio barštį
bronius 2011-07-14 10:57
"Tiesa, viskas šiame pasaulyje turi savų minusų. Ne išimtis ir augaliniai ledai: riebalų juose – tiek pat, kiek ir įprastiniuose. " Kas čia per masinė riebalų paranoja? Tipo riebalai organizmui nereikalingi
RiMuSaS 2011-07-14 14:11
Riebalai reikalingi organizmui. Bet ganetinai mazomis porcijomis. Cia ir atsiranda problema valgant maista su daug riebalu.
Nerkashis 2011-07-14 17:57
Įtariu tie Lubininiai ledai kainuos atitinkamai, tai persivalgyt riebalų bus brangoka
technologas 2011-07-14 22:42
Keistas pareiškimas, kad augaliniai baltymai vertingi. Gyvuliniai tikrai vertingesni. Tik gyvuliniuose produktuose daug polisočiųjų rūgščių, kurios nėra labai geras dalykas, o aliejuose/žuvų taukuose - naudingų polinesočiųjų. Vis tik ko tuose leduose bus daug - baltymų ar riebalų? Jei aliejai bus sukietinami hidrinant, ala margarino gamyboje - aliejaus naudingumas sumažės, nes kiek pamenu jis virs polisočiuoju produktu. Tai liks tik augalinė kilmė, o toliau jau reikėtų atidžiau nagrinėti dietologiniu požiūriu, kas dėl margarino tai dietologai pataria jį tepti kuo ploniau.