Pasaulio populiacija greitai pasieks 7 milijardus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2011-07-24 12:15
Reikia kelti medicinos lygi besivystanciose salyse ir zmonijos augimas sustos, nes medicina stengiasi kiek galima ilgiau privers vegetuot senus zmones, ir gerejant medicinos pazangai salys nustato kad gims mergaite- jos atsisako, o berniukas be mergaites tai veistis nesugebes- zodziu medicina skatina mazejanti gimstamuma, retejancia kartu kaita, bei islaikomi seni zmones automatiskai slopina naujus gimimus, plius dar kotracepcija, genetiniu ligu gydymas- taip uzsikraunam nasta, kurios greit nepanesim- va delto issivysciusi europa ir nyksta. Na dar teisines sistemos, taip vadinamos demokratijos, ivedimas, kai turtingas uz pinigus perka teisinguma irgi gerai mazina gimstamuma, net nereikia prievarta ivedinet 1 vaiko politikos, ar dar kokiu dalyku. iveskim DEMOKRATIJA IR MEDICINA besivystancioms salims ir nebereiks rupintis overpopuliacija
T 2011-07-24 14:06
Pagaliau radau straipsnį, kuriame pateikiama niekaip Europoje, bet Kinijoje priimta teorija kodėl suklestėjo Europa, o ne Azija su savo aukštai pasiekusią civilizacija ar Afrika, žmonijos lopšis. http://lt.wikipedia.org/wiki/Europos_stebuklo_teorija Įsivaizduokime, moteris pradeda gimdyti 16 ir 30 metų jau turi 5 vaikus. Ar jai užteks lėšų juos išlaikyti, kai jie mokysis ar neturės darbo ir nesutiks dirbti už simbolinę algą? O kas bus jei jos vaikai irgi seks jos pėdomis? Prieš kelis tūkstantmečius kai kuriuose valstybėse, Egipte, Romoje gyveno 20 kartų mažiau žmonių ir badavo, tuko žemės, dabar Italijoje kur gimstamumas mažas žmonės gyvena gerai, Egipte, toliau badauja. Kas dėl mokslo, tai kiek žmonių dirba ne pagal specialybę, dar visai neseniai prieš kokius nepilnus 10 metų buvo galima sutikti ne vieną aukštą valdininką, kuris iš vis būdavo baigęs tik vidutinę. Norint dirbti valstybinėje institucijoje reikia turėti tik aukštojo mokslo baigimo diplomą, nesvarbu tai teologija ar filosofija. Tai kas kliedi apie mokslus geriau patylėkite. Neseniai technologijose buvo straipsnis kur neturtingas rytietis už 5 - 10 dol. gali anglų kalba parašyti bet kokį diplominį darbą.
jakuzza 2011-07-24 23:36
Graudu ziureti/skaityti.. Tai ko jus vis i tas treciasias salis ziurit? Pradekit nuo saves, t.y. nusizudykit:) juk taip sutaupysit resursu ir nuo to bus visiems geriau, jo?;) ka jus siam gyvenime nuveike TOKIO, kad geresni uz juos? kuo Jus VERTINGESNI? Nuo 8 iki 17val. sedejot darbe ir bandet apsirupinti SAVIM? "Daug pigiau atvesti maista, nei ji uzauginti ten" - ar kazkaip pan. Juk galima isauginti, beda tame, kad skaiciuojama PINIGAIS. Ne istekliais/resursais/galimybemis, bet PINIGAIS. O kas tas pinigas...? Jei taip butu lietuvoje, tai pagal jusu snekas/nuomones, susidaro ispudis, kad butumet savanoriai:) Tai kaip butu is tikruju? Manau atsakymus i si klausima pasiliksit tyliai galvoje.
Myslius 2011-07-24 23:52
Tai zinoma reikia skaiciuot pinigais. Pinigai pasako kaip efektu atlikti viena ar kita veiksma. Jei rezultatas tas pats, o darbo reikia ideti daugiau, tai klausimas kam vargti? Gali rankomis is misko kugi prisinest, arba pastatyt kaimynui buteli ir jis tau traktoriumi parves, o pats per ta laika gali efektyviau dirbt ir dar sau ant buteliuko uzsidirbt. Ten nera nei istekliu, nei resursu, o galimybes prastos.
jakuzza 2011-07-25 00:45
"Jei rezultatas tas pats, o darbo reikia ideti daugiau, tai klausimas kam vargti?" << jomajo, juk apie zmogaus gyvybe kalbam:) ar del tokio dalyko galima "verkslenti", kad neapsimoka vargti? Ten nera istekliu/resursu. Bet kitur yra, pasikartosiu - labiau apsimoka, t.y. pigiau, atvezt, nei padaryt taip, kad gamintis vietoje. Galimybes. Butu rimtas noras, tai sugalvotu protai. Juk atomines bombos nesusapnavo - sukure, tai manau zemdirbysteje nekiltu dideliu problemu. Galu gale israstu rusi pritaikyta tokioje ar kitokioje aplinkoje uzdereti. Man rodos per A.Cekuolis laidoje kalbejo apie Afrikos problemas, kad JAV siule modifikuotus grudus (ar pan), bet jie atsisake: "baidosi kaip velnio", va, cia jau beda zmoniu issilavinime.
Plikas 2011-07-25 08:36
jakuzza 2011-07-25 17:59
Tai zinoma, kam gamtoje (ar nesvarbu kur) pasilenkt ir pakelt viena siuksle, jei, palaukus rytojaus, su vienu pasilenkimu galesi pakelt jau dvi numestas;)
Myslius 2011-07-25 18:25
tas tavo galimybiu sukurimas (drekinimas, kanalu vedziojimas) uzima daugiau laiko nei atvezimas, taigi tu pats siulai laukti rytojaus ir vietoj dvieju vaiku gelbeti viena, nelogiska.
jakuzza 2011-07-25 21:11
Taigi jus cia skundziates, kad pasaulis gelbsti/selpia tuos varguolius. Zaisk sachmatais, nebe saskem;) Ir kiek gi tai laiko truks? a? Zodziu, kai ismoksti kalbet, belieka ismokt tik patylet, tad baigiu si ginca. Palinkeciau zmogiskumo visiem:)