Žmogaus smegenys pasiekė galimybių ribas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2011-08-01 14:51
Vis del to is straipsnio nesupratau ka bendro intelekto riba turi su zmoniu padarytais isradimais? Darant isradimu/atradimus naudojamos zinios, intelektas kaip pacai nera kritinis faktorius norint ka nors atrasi ar sukurti.
kafkasque 2011-08-01 14:54
zmonems ir nebereikia tiek daug zinoti ar atsiminti, technologiju deka galima greitai rasti reikiama informacija. Jau ir dabar yra sukurta kompiuteriniu programu, kurios pvz. pacios iesko ligos sprendimo budo ir t.t. manau tai ir bus ateitis, kad tobulejimo ir naujoviu ieskojimas bus automatizuotas
StN 2011-08-01 15:39
Straipsnis nelabai aiškus ir nelabai paaiškina kodėl ribos jau pasiektos. Atvirkščiai, sakyčiau net jeigu ir mūsų smegenų ribos pasiektos, reiškias reikia ieškoti strateginių sprendimų kaip plėsti supratimą apie mus supančią aplinką. Jau dabar mūsų visuomenė sudaryta iš specializuotų šakų kurios mum leidžia vis labiau pažinti aplinką. Jeigu mūsų žmonija nesusinaikins, tai tolimoj ateity manau atsiras centralizuotos smegenys kuriuos sujungs daugumos žmonių patirtis į vieną vietą ir taip leis visiem mum padidinti savo supratimą apie aplinką, kas pasekoje leis surasti atsakymus į labai didelį kiekį šiuo metu neatsakytų klausimų. Aišku čia tik mano paistaliojimai, bet kito kelio nelabai matau. Tiesa sakant, jau dabar mes nežinodami kaip elgtis vienu ar kitu atveju einame semtis kitų patirties internete, taip išspręsdami savo problemas. Manau tai tik laiko klausimas kada toks dalykas atsiras. Socialinė struktūra sudaryta taip, kad žmogus vienas be kito negali gyvent ir ji tik tobulėja.
Zergas 2011-08-01 16:49
ateitis yra kolektyvine samone,bet tam zmogus turi perlipti individualumo barjera
sigun 2011-08-01 16:52
Reikia atkreipti dėmesį iš kur straipsnis. Iš "Daily Mail". Tai panašiai kaip mūsų "Vakaro žinios" su pupytėmis, tik be pupyčių. Kitaip sakant, žurnalistai iš už kadro buvusio leptelėjimo galėjo sukurti straipsnį ir netgi patys prikurti tai ko nebuvo pasakyta.
Shinigami 2011-08-01 18:14
Jo sunku patikėti, kad mokslininkai tai galėtu sakyti. Nes nemanau, kad prieš 500 ar 1000 metų žmogaus smegenys labai jau skyrėsi nuo dabartinių. Tačiau žinių kiekių tai tikrai skyrėsi. Per per tuos 500 - 1000 metų žmonių žinios ir technologijos labai iš tobulėjo, kas rodo, kad žmogaus smegenys tikrai dar daug daugiau gali.
technologas 2011-08-01 18:29
Atidžiau pažiūrėkite į straipsnį. Dalis apie išradimus - žurnalisto fantazijos vaisius. O mokslininkų kelios citatos apie deguonies tiekimą smegenims, fiziologiją. Straipsnis nėra visiškas košmaras, daily mail atleistina, bet už gryną pinigą irgi negalima imti. P. S. Aš iš tokių šaltinių nespausdinčiau jei norėčiau pasirodyti rimtu.
Toma 2011-08-01 18:36
Kas kas? Nesupratau... Manau, kai smegenų pajėgumas bus išbandytas 100% tikrai nebeliks nieko, dėl ko reiktų sukti galvas, kaip antai, karai, epidemijos, globaliniai atšilimai ir panašiai. Žmogus tokia nepaprasta būtybė galinti daryti dar mums nenuspėjamus dalykus, tik gaila, kad ne visada kilnių tikslų link... O dar kažkur girdėjau/skaičiau, kad ir taip mes tų smegenėlių vos 15% išnaudojam, tad kyla klausimas, kur likusi dali - 85%? p.s. jei mes išnaudotume visą 100% tai neskaitytume dabar šių straipsnių, telepatiškai bendrautume, ar ne logiška? ;D
Dvigubas nulis 2011-08-01 18:49
. Gal bent šiuo atveju galima atsisakyti fantazijų?
Toma 2011-08-01 19:12
Fantazijos mano smegenų darbo dalis, taip, kad neignoruok ir nesikabinėk
Sniegcius 2011-08-01 19:26
Per dok. filmą rodė, kad jei paimtumėme vaiką iš pries 10tūkst. metų ir užaugintumėme jį šia diena tai jis nieko nesiskirtų nuo šiuo laikinio žmogaus. Tai reiškia, kad smegenų fiziologija tiek laiko ir nekito.
Swift RR 2011-08-01 20:23
Žmogus toli gražu nepsiekė savo galimybių ribos, tai kodėl yra tiek daug bukos visuomenės? O kaip teiginys kad žmogus tenaudoja 10% savo smegenų? Mūsų dabartinę techniką, gydimo metodus reikia tik tobulinti ir tobulinti. Deja daugiau argumentų nesugalvoju, bet jie manu yra itikinantys.
Swift RR 2011-08-01 20:31
Ir dar vienas argumentas: Vyksta evoliucija. Žmogus dabar naudojasi daugiau savo smeginemis negu kad bet kuriuo laikotarpiu. Dabar norint išgyventi reikia ne naudoti jėgą, o mąstyti. Taigi evoliucija eina ta linkme: tobulėja smegenys. Ir dar: dėl neregėto pasaulinio žmonijos genų maišymosi ši evoliucija tik spartėja.
mnv 2011-08-01 22:55
Jeeetus, pamirksit gal jau ta 10% mita ir ziurekit jau perzengsit galimybiu ribas
Justas116 2011-08-02 01:00
Na net jei ateity bus patvirtintas šis teiginys, tai savo protinius sugebėjimus galėsime didinti įvairiais stimulais, kaip kad kariškiams nori implantuoti mikroshemas, stimuliuojančias smegenų dalis atsakingas už atmintį, gal kokios neuronų transplantacijos kas žino. Kas dėl smegenų galimybių ribų ir žmogaus pasiekimų tai net nežinau ką pasakyt. Žmogus technologiškai evoliucionuoja ne dėl kintančių smegenų (kas vyksta neįtikėtinai lėtai), bet dėl gaunamos mokslinės patirties. Gal straipsnis turi omenį mūsų vaizduotes ribas, kuriant naujus ir vis sudėtingesnius išradimus, nežinau, labai neaiškiai išdėstė mintis.
HardAxe 2011-08-02 10:12
Enšteinas egzistavo, faktas. Jis buvo gyvas, jam nereikėjo pompuoti deguonies, faktas. >> vadinasi gali egzistuoti žmogus, kuris toks protingas, kaip Enšteinas.
Otto 2011-08-02 11:32
Nematau prasmės tuo rūpintis,.. kas priėjo galimybių ribą, tas ir rašo tokius straipsnius. Man asmeniškai baisoka dėl smegenų veiklos suprastėjimo dėl amžiaus, tačiau kol kas dar sugebu išmokti ir gana sudėtingus dalykus,.. o kai jau tai prasidės, tai ir čia neberašinėsiu .
Rufgaudas 2011-08-02 16:35
del energijos naudojimo tai teisybe, neuronai naudoja labai daug energijos savo funkcijoms atlikti. Turbut kad isnaudotum ta 100% tau reiktu labai daug energijos, to pasekoje turetum nesustodamas valgyt, o kadangi vyktu labai intensyvs kvepavimas lastelese, galva tikriausiai perkaistu (lastelinio kvepavimo metu, 30% E eina atp forma, 70% E virsta siluma) tuo paciu ikaistu i kraujas, pakiltu viso kuno temperatura, pradetum prakaituot nesveikai, nu zodziu. Taigi, kad smegeneles padidintu ta efektyvumo procenta, reiktu sugalvot efektyvesni energijos davima neuronams, kad sie nesunkiai gautu daug energijos, ir tuo paciu neperkaitntu galvos. Turbut baisiai nusisneku
Toma 2011-08-02 18:21
kalbant fizine prasme taip, o dvasiškai tobulėjant - Kosminės energijos užteks visiems.
RealEfect 2011-08-02 19:12
Man labai idomu kodel mokslininkai taip sakant nusisneka.Sako, kad zmogaus intelektas daugiau nepatobules, bet tas faktas, kad zmogus skaitydamas, rasydamas skaiciuodamas, ar kokia nors kita protine veikla darydamas plecia neuronu tinklo ribas.Jus netgi si straipsni perskaite jau kelis neuronus prie to tinklo sukuret Tai logiska-pleciasi neuronu tinklas-dideja intelektas, ar ne, zmogaus protingumas?Gerai sakysit skaitydamas zmogus tik gauna zinias, bet jo gebejimai tokie kaip greitas mastymas, reagavimas, susikoncentravimas negereja, tai irgi tobulinama skaiciuojant-mastote, rasant,skaitant ir kalbant, nes jus renkat zodzius, jusu zodynas pleciasi,zaisdami visokius cs, cod ir pan. fps jusu reakcija tampa vis geresne ir geresne ir viso to pasekoje jus tampate protingesni bet kokiu atveju.Net keista, kad mokslininkai taip gali nusisneketi, as neesu vienas is mokslininku, bet bent jau man ju nuomone visiskai nekorektiska.